Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat mamin, které mají děti s dlouhýma vlasama jak to řešíte na noc na spaní?
Dcerka má vlasy skoro do pasu a na spaní je zatím naučená že jsou volně, gumičku ani nechce.
Ale uvažuju jestli vlasy co padají a dostanou se do obličeje třeba nespolyká. ![]()
Pro upřesnění proč se ptám, nonstop mě děsí tchýně, že dcera její kolegyně která měla dlouhé vlasy, byla na operaci a vytáhli jí někde ze střev či odkud přesně, chuchvalec jak pěst jejích vlasů.
ovšem jestli je jedla ve spaní to fakt nevím.
Díky za odpovědi.
trixinko já ti nevím, ale zdá se mi to jako blbost. Mám dlouhý vlasy a musela bych se hodně snažit, abych si nějaký spolkla a myslím, že dítě to má stejně. Přeci dlouhej vlas v puse cítíš a nespolkneš ho jenom tak - ani ve spaní.
Já mám hodně dlouhé vlasy a pletu si na noc cop, s rozpuštěnýma je mi horko a přilehávám si je
) Vím, že si cop llítávala i sestřenice s dlouhýma vlasama, je to fakt praktický a ráno je nemám vůbec zacuckaný-výhoda pr malé holčičky, nemusí se kudlit
)
Zase fáma, jako uškrcené děti na řetízku-Eli má vlásky po lopatky a od mala je naučená (teda většinou), že na noc děláme volné copánky. Ráno nemá vlásky zakudlené a má je i pěkně vlnité.
Připadá mi to velmi přehnané a zbytečné strašení…
A dceři vlasy nesvazuji… není to dobře, vlasy se tím ničí. Holčičky mají i přes den nosit vlasy co nejčastěji navolno a přirozeně.
Příspěvek upraven 11.08.10 v 21:07
Stát se to může, ale při psychické poruše, kdy lidi polykají vlasy schválně, ne při spaní.
Kočky to prý taky můžou mít, když se moc často pucujou ![]()
Svazovat vlasy na noc není zdravé, ničí se tím,a i ony si potřebují odpočinout.
V noci toho spolykáme daleko víc, než vlasy - hmyz,prach…
Tchyně tě zbytečně straší. Mám dlouhé vlasy celý život(mnohdy až do pasu) a střeva mám zcela v pořádku
![]()
Mě to přijde taky jako pitomost. Jako malá jsem měla vlasy delší až k lopatkám a nikdy jsem žádnej nesnědla. Teď při kojení mi jednu dobu vlasy padaly jak listí na podzim a rozhodně vím, že bych žádnej nedokázala pozřít. Řešila bych to spletením do volnějšího copu.
pokud jí vlásky nezavází nechala bych je volně - pokud by si stěžovala tak volný (ale hoooodně volný) spletený cop?
Vlásky se budou splétáním na noc asi dost ničit - takže pokud není důvod (třeba velké horko). ![]()
Vlasy nejím, dcera taky né - jedinný kdo je u nás doma sem tam „vykaká“ je pes - ale ten si hold je „vyčeše“ jazýčkem s kožichu a vytáhnout si ho z tlamy už neumí. ![]()
Ahoj, četla jsem tento podivný dotaz nahlas před manželem a ten na to prohlásil, že ta událost (s chuchvalcem vlasů) se nejspíš nestala u dcery tchýně kolegyně, ale že se to stalo někde v Agrentině, s tím že dotyčná dívenky ty vlasy jedla…
Zde je odkaz: http://www.novinky.cz/…-chomac.html
Brontik píše:
Zde je odkaz: http://www.novinky.cz/…-chomac.html
ahoj trixi ![]()
Viki má vlasy na zadek a na noc pletu cop-jen lehce,bo jinak je v těch pačesách zamotaná a zakudlaná.
Začínám plést i Valči,ta je má jen do pasu,je to pohodlnější ráno,líp se to češe. ![]()
Děkuju všem za odpovědi, přesně to jsem si myslela že najdu ![]()
Já měla taky vlasy do pasu, ale v práci právě kvůli stahování a spínání do drdolu (dělala jsem ve výrobě potravin) mi po 3 letech zdárně odešly, radši jsem je nechala ostříhat než je mít škaredé.
Ona si je malá nenechá na noc sepnout nebo dát do copu, jde spinkat tak culíčky jdou dolů.
takže to nechám volně jak to je, pod vlasama se moc nepotí a když budou ještě delší a zhoustnou tak pak budem pléct volný cop, já kdysi spávala s volnýma a to jsem měla vlasů na dvě hlavy.
Všem moc moc díky ![]()