Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
co se vám, maminky a tatínkové, nejvíce líbí po ránu, když se vaše miminko probudí?
Malá nademnou už stojí a řekne mi Ahoj.
To mě dokáže po ránu rozesmát, pak se ke mě sehne dá mi pusinku a uděla mi hají nebo moja moja, samozřejmě je to jednou za čas, ale tomu se nic nevyrovná, jinak mě budí stylem, škub za vlasy, skok na žebra atak. ![]()
mě malá budí tím že mě chytne za ruku a řve : MAMÍ TÁVEJ, UDĚLEJ PITÍ, JÍDLO, HONEM..
nebo slyším jak si sundává pyžamo a plínku a ječí: ČŮRÁÁT..HONÉÉÉÉÉM
![]()
Když na mě vykulí ty její krásný modroučký oči, protáhne se a začne se smát.
Když se Kačenka probere a já ji vidím, úžasně se protáhne - ručky za hlavu, zakloní hlavičku, prohne se v zádech, vystrčí prdýlku a pokrčí nožky a zakření se… tohle protažení naprosto miluju a dělá to od narození. Obvykle mě ale probudí kecání nebo smích, sem tam pláč když má hlad
A jak mě uvidí, tak úsměv přes půl hlavičky
Jsem zvědavá, co mi věkem připraví za překvápka ![]()
Kristýnka se vzbudí a pokud nejde do školy, sedne k PC a nechá mě dokud nevstanu. Případně si vezme Kačenku a nechá maminku dál spát, přebalí ji, převleče, udělá mlíko..... taky paráda ![]()
Pokud do školy jde, nakoukne do ložnice, pokud jsme vzhůru, dá mi pusu, vezme Kačenku, pomazlí se s ní, přebalí ji. Na chvilku se přitulí a maže se chystat do školy. Začala toto dělat sama a je to úžasná chvilka ![]()
Pokud ji ale budím já, obvykle když na ni probudím, šíleně se lekne.. nevím co s tím, ale fakt se vyděsí. A to jsem v klidu, mluvím tichým hlasem…
Mě Maty vždycky objímá a pusinkuje:-)A pak hned vymýšlí s čím si budeme hrát ![]()
U nás to povětšinou probíhá tak, že se malej probudí a kouká na manželku těma svejma modrejma kukadlama, dokud se nevzbudí, pokud si ale myslí, že už jí to trvá dlouho (cca 5 minut), začne nejdřív potichounku a pak čím dál hlasitěji vejskat a brebentit a broukat, dokad se na něj manželka bo já nepodíváme. Pak se šibalsky usměje tak, až jsou mu vidět růžovoučký dásničky a komíhající se rudý jazýček(my říkáme jahůdka),odvrátí hlavu na druhou stranu aby se za chvilku zase otočil zpátky a vše se opakuje tak dlouhou, dokud si ho nevezmem do postele.
Jo jo, miluju rána.
u nas mala,devet mesicu vyleze dirou v postylce a zacne me tahat za vlasy
to je hezky tema. Me teda ctyrletej budi stouchanim a kopanim a porvavanim „mami, ja chci kakao“
. Mladsi uz je ve svem pokojiku a poslednich par dni mi prijde ze uz se nebudi s nastvanym revem , ale jen revem stylem „halooo, jsem vzhuru“ a kdyz k nemu prijdem, tak v postylce nadsene skace a smeje se … to je hezky ![]()
Já jsem ranní ptáče a malá je sova, vyspávala by ![]()
Někdy mě budí starší - když si půlhodinku přispím, je taky skřivan. Ale svým pronikavým hlasem vzbudí kolem 6 někdy i naši sovičku, která je potom pěkně protivná a ještě asi na hodinku usíná.
Pokud mi malá večer neponocovala a nejsem unavená, vstávám dřív, než obě děti. Ráno projedu internet, emimino, případně si nachystám na vaření, rozvařím, často i kompletně uvařím, abychom mohli na celé dopoledne ven a vrátit se k téměř hotovému obědu ![]()
to jana206: jo, v podobném duchu sme si našeho Honzíčka nazvali Kohoutkem, který nás svým korupěním budí už od božího rána ![]()
Tak naše malá mě budí nejčastěji „mamí, távat, jo?“ a když jí zamumlám v polospánku, že je ještě brzo, tak zopakuje „bzo“ a za chvilku zase „mami, távat, jo? táváme, čuat“ a nedá pokoj, dokud nevylezu
Občas mě zkouší ještě probrat pusinkováním ![]()
Co se mi nejvíc líbí? Když zjistím, že není 5, ale třeba 7 a já jsem dobře vyspaná
Jinak nejlepší je, když se na mě usměje, víc toho zatím nedovede…
Tak to vám lidi závidím.Mě malej když se probouzí tak si stoupne v postýlce a začne pištěť.Tak já mám asi divné dítě ![]()
ještě se mi taky moc líbí, jak voní a jak je takovej teplounkej