Dítě dlouho spinká

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
29
29.8.10 15:56

Dlouho spinká

Ahoj, mám doma 4-měsíční holčičku… Všechno je fajn, je to hodná holka, ale poslední dobou extrémně dlouho spinká. Kačku koupu večer v 19:30, kolem 20 hod. ji nakojím (pije 5-10 minut, podle toho, jaký má hlad), a poslední dobou už mi ráno vstává téměr pravidelně až mezi 6-7 hodinou, a to bez jediného probuzení či krmení (Kačka spinká celou noc už hodně dlouhou dobu). Dostane najíst, max. 2 hodinky si hrajeme, pak začne být ohromně protivná, takže dostane znovu najíst, usne a spinká min. do 12 hod, ale většinou se probudí mnohem dýl, většinou kolem 15 hod. Když to náhodou ještě víc protáhne a už se blíží 17 hod, tak ji jdu nekompromisně vzbudit, aby spala v noci. Jenže jakmile ji kdykoliv takhle naruším její spánek a musím jí probrat, vydrží být max. hodinu usměvavá a pak je strašně protivná. Prostě se, jak se říká, nedopekla se do růžova a je to znát.
Tak například dneska vstávala po 6. hodině, do 8:30 jsme si hrály, dostala najíst a stále spinká, a to je skoro 16 hodin.
Máte někdo z vás takovéhle spavé miminko, jako mám já :-). Je to vůbec normální? Nemám se začít bát?
díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29.8.10 16:18

ahoj, asi tolik spánku potřebuje a pokud nejeví nějaké známky nemoci tak bych byla klidná.. můj klučina spával od dvou měsíců od večera tak od těch 19-20h do rána do 8ráno absolutně bez buzení, někdy i déle a odpoledne spal jakoby po obědě tak další tři hodiny.. jen to kojení pak tak dopadlo bohužel u nás

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
29.8.10 16:21

Teda přes tu noc ti to docela závidím.
:think: Ale přes ten den se mi spaní zdá hodně.Náš Jenda dopoledne spí hoďku a po obědě tak maximálně tři a v noci se po třech až čtyřech budí.Ale je to kluk a žravej.A co se na to třeba zeptat dětský?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.8.10 16:26

ahoj, u nás se spalo od 3. do 7. měsíce přes den od 10 do 13 hodin a pak od 17 hodin až do 9, 10 do rána, taky jsem měla strach, poslala manžu se zeptat k Dr. a ta se jenom zasmála a řekla, že máme být rádi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
29.8.10 16:46

Pro mě je to scifi :lol: :lol: Buď ráda,že tak hezky spinká přes noc,přes den je to dle mě hodně.zeptala bych se dr.Není tvá dcera předčasně narozená?Tyto děti spí více než donošené děti :think: za zeptání u dr. nic nedáš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
29.8.10 16:52

Ja jsem mela spavou dcerku, bohuzel ji to ve trech mesicich preslo. Spala hodne i pres den, zvlast, kdyz byla v kocarku, i pozdeji, vydrzela treba tri ctyri hodiny odpoledne spinkat. Byla jsem rada, jediny problem bylo, ze takhle spave miminko bylo trosku line, nemela jsem moc prilezitost ji davat na brisko, protoze hodne blinkala, tak po jidle nepripadalo v uvahu ji dat na brisko, pak uz zase chtela spinkat, kdyz se probudila po hodinach spanku, byla desne hladova a rvala, takze na brise byt nechtela a vztekala se. Zacala se pretacet tada trosicku pozdeji, nez jine deti, ale vsechno dohnala, v 8 mesicich stala a v 11.5 chodila a v 18 mesicich prestala spat pres den, asi mela naspano z miminkovskeho obdobi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
29.8.10 16:54

Pokud prospívá,není nemocná atd. tak to neřeš. Jenom hlídej, aby si nezačla zaměňovat denní spánek za noční. I dospělým stačí různě spánku, já když teď dám 8h, cítím se úžasně a ještě nedávno mi nestačilo ani 9h. Máte 4 měsíce, tak pojď k nám do dubňátek 2010!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
29.8.10 16:54

Maty spal od narození nonstop.Vzhuru byl tak hodinu přes den a zase 3 spal a v noci spal taky celou 12 hodin v klidu dal.Zustalo mu to :palec:
Ještě ted před 10 nevstává.Za 3 dny jde do školky tak jsem na něj zvědavá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
29.8.10 17:01

V noci je to krásné, ale přes den toho moc nenakojíš vid??
No pokud přibírá a i tak jí stačí takový interval tak bych to neřešila.
za pár týdnů může být všechno jinak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
29.8.10 17:13
Kamča.dalmatinka píše:
Maty spal od narození nonstop.Vzhuru byl tak hodinu přes den a zase 3 spal a v noci spal taky celou 12 hodin v klidu dal.Zustalo mu to :palec:
Ještě ted před 10 nevstává.Za 3 dny jde do školky tak jsem na něj zvědavá :mrgreen:

Tichá závist, ne že bychom na tom byli nějak špatně, ale o vašem spánku si můžu nechat zdát :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonym185
29.8.10 18:05

Takhle presne spala moje dcera i muj syn.Holka vyspavala cely den i noc do 13 mesicu,kluk do 5 mesicu.Toho jsem musela pres den budit na jidlo,napil se v polospanku a spal dal.Holka se ale na jidlo pres den budila sama po 3 hodinach,napila se,okamzite usnula.

• Citovat
  • Upravit
Anonym185
29.8.10 18:07

A jak pise Lizbeth,vsechno muze byt za par tydnu jinak.Syn preklenul 5 mesic a spal jednou denne cca 2 az 3 hodiny.

• Citovat
  • Upravit
11502
29.8.10 18:17

Ahoj, tak náš syn je taky velký spáč a to od narození. Ještě teď ho někdy musím budit, aby se vůbec najedl a pak mi šel večer spát. Je mu 9 měsíců a chodí spát v 8-9 večer a budí se v 8-9, někdy vyjímečně v 10 bez jediného probuzení spí celou noc. Dopoledne chodí spát v 11 do 14 a pak chodí spát ještě odpoledne od těch půl 4 - 4 do těch 7h. Pak ho budím kvůli tomu jídlu, tomu taky moc nedá. Jí 4× za den. Vyjímečně i 3×. Když jsem se ptala dr. jestli je to normální tak mi řekla ať se nedivim že jí tak málo když vstává tak pozdě, ale že když prospívá, tak to nemá cenu řešit. Takže v 9ti měsících má 9 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
29.8.10 18:23

Asi do 3 měsíců spal skoro nepřetržitě. V porodnici měl slabou žloutenku, takže byl líné mimi, ale koníčky pásl brzo a krásně a hezky u toho „povídal“. To byl vzhůru tak 2-3 hodiny, jinak chrněl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
29.8.10 22:52

Ve čtyřech měsících je to v poho, měli jsme to podobně… bohužel to dlouho nevydrželo, jen asi ten měsíc a pak už přibývala probuzení jedno po druhém :-D Jen teda s mlíkem jsem úpěla, jak už jsem potřebovala, aby se napil :-D Ale na produkci to vliv nemělo, tělo se přizpůsobí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí