Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj mám takovou otázečku, k malé vstávam v noci jen jednou kolem čtvrté hodiny ráno a nakojim, problem je v tom že mi v noci tak jako poplakává, třeba každou hodinu, spí sama v pokojíčku,než jsem tak přišla tak zase vesele chrupkala dál,ted už tak při takovém poplakávání nejdu,protože vím že pláče ze spaní,trvá to vždy jen pár vteřin,to má tak divoký sny nebo co,já nevím jestli to mám řešit s Dr nebo to samo přejde,má to taky některé vače dítko,bojím se aby neměla nějaké noční můry,kamarádky dcera je má a poplakává v noci ještě ted a to jsou jí 4 roky
Naše také občas v noci párkrát zavzlyká, jakoby byla vzhůru a brečela, ale spí u toho a za pár vteřin už zase upadne do snění.
Přikládám to živým snům a jen jí hladím a dám dudlík..
Myslím, že to není nic vyjímečného ani vážného..Hlavně , že spinká.
To až starší děti mají můry, z kterých se špatně dostávají a to jsou potom zážitky
![]()
Mě malá v noci poplakává většinou jen když jí rostou zoubky, asi jak jí to bolí. Nemůže to být od zubů? Nedávno se tedy i hrozně smála a přitom u toho spala. Možná, že to jsou i sny.
Fufíííno, náš to taky dělává a někdy se z toho i vzbudí a to je pak brekot. Nikdy jsem to nijak zvlášť neřešila, jen jsem ho jemně hladila a broukala písničku, co má rád, docela to zabírá, když je to poplakávání lehčí. Já si to pamatuju ze svého dětství, když mi bylo třeba 5, že jsem měla děsnej sen o upírech (pamatuju si ho) a brečela jsem i se slzama a to mě máma hladila, protože byla překvapená,ale já se vzbudila a divila se, že proč mě hladí a pak mi to došlo… Maminy asi dělaj instinktivně všechny to samé ![]()
mína77 píše:
Mě malá v noci poplakává většinou jen když jí rostou zoubky, asi jak jí to bolí. Nemůže to být od zubů? Nedávno se tedy i hrozně smála a přitom u toho spala. Možná, že to jsou i sny.
zuby to nejsou,ty už naštěstí poznám,když rostou tak se vzbudí a pláče vyloženě bolesti,pak mi většinou vyčerpaná usne v náručí,alespon že se to dá něčím tlumit
tak vám moc dekuji za odpovědi,snad nás ty sny nebudou trápt dlouho