Hází hlavou ze strany na stranu

7257
20.8.10 11:50

hází hlavou ze strany na stranu.

Honzíkovi je 5m a po poslednim mlíčku cca v 7 večer jde spinkat a usíná celkem v pohodě,ale pak to začne. Ukládáme ho klasicky do spodní části postylky aby měl nad sebou dost místa. Když ho jdu třeba v devět nebo v deset večer kontrolovat tak uz je uplně celej nahoře tak ho musim zase posunout dolu. Ani by mi nevadilo že takhle cestuje,ale děsim se jakym stylem to dělá. Leží na zádech a mlátí hlavou ze strany na stranu a to strašně rychle tak že se nadzvedává z matrace a tim cestuje. Už jsem z toho šílená. Nejen že to vypadá jako by mněl nějakej záchvat,ale bojim se aby si něco neudělal s páteři nebo hlavou a už vůbec mi to nepřijde normální. Dělá to ze spani celou noc a já jen poslouchám ty rány a posouvám dolu a NESPIM. Podotýkám že moje dr má dovolenou tak se jí ani nemůžu zeptat. Mamči máte to taky některa s mimískem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Caty
20.8.10 11:56

Naše malá to dělá taky ikdyž né v takové míře. Ale dělá to ze spaní též. Největší sranda je, když jí něco povídáme a jakože se ptámě, jestli jde třeba Barunka papat a ona do toho začne mlátit hlavou ze strany na stranu jakože neeeeee. Asi je to normální. Zkus mu přiložit ruku na hlavičku at se uklidní nebo mu dát na hlavičku shora plenu, u nás to pomáhá. Pak tu plenu sundat pokud nemáš monitor.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.8.10 12:17

ahoj, tak píšu anonymně raději no :mrgreen:
Jako dítě jsem to dělala taky vím to protože mi to přeslo i do dětství a nevím, naposledy jsem se přistihla někdy okolo 15 i víc možná.
Máma mi říkala, že to byly ráno do postýlky a pak i stěny zdi.
Můžu říst, že jsem snad normální, mám normální život, dítě manžela, maturitu a snad i normální uvažování :mrgreen: takže bych se asi nebála.
Můžu jenom říct, že to bylo pro mně určitá relaxaxw, jakoby uklidnění, jak někdo třeba musí při usínání kroutit prstama - to dělá moje známa atd.
Ale jinak dřív jsem to rozhodně ovlivnit sama nemohla, prostě se to děje ve spánku, i když jsem si to uvědomovala

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.8.10 12:20

pardon za chyby píšu s dítětem na klíně :-D

• Citovat
  • Upravit
1371
20.8.10 12:31

Dělal to můj synovec - usínal tím stylem, že se jakoby „ukolíbal“ ze strany na stranu, švihal hlavou z tváře na tvář na polštáři, ručičky na hrudníku, odstrkoval se nohama.
Jak uvádí Anonymní, je to prostě usínací mantra, co ho jakoby „odvádí“ z reality, uklidňuje.
Zůstalo mu to až do snad sedmi let. Nemá smysl to nějak řešit, jen bys ho stresovala - nepochopí, že dělá něco „špatnýho“ (i když o nic špatnýho nejde, ne?).
Prostě omantinelovat postýlku, za hlavu dát pro sichr ještě nastojato polštářek za ten mantinel (aby se nepřiklopil malýmu na hlavičku a nepřidusil) a nechat být, případně posunout dolů. Hlazení nepomáhá, spíš budí a ruší z jeho milovanýho rituálu, protože on není v tu chvíli neklidný nebo rozrušený, on je paradoxně v blaženým relaxačním stavu.
Ono to přejde, neboj - třeba už za pár týdnů bude usínat zase uplně jinak. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
20.8.10 12:53

Kačka to dělá taky, ale asi ne tak moc. Ale mě to vždy připadalo, jako by si hlavičkou dělala hnízdo na spinkání ( chudák má vzadu na hlavičce z toho šmrdlání skoro lysinku). Každopádně i já vysledovala, že je to její usínací rituál. A dělá to tak úplně od malinka. Mudra říkala, že je to normální, že to dělá hodně dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
20.8.10 13:14

Náš Ondrášek taky mlátí hlavou. Těsně po usnutí, řekla bych. Ne tak moc, aby se bouchal o postýlku, ale docela rychle. Dřív jsem se snažila ho pohladit, aby přestal, ale tím víc tou hlavou vrtěl, jakoby mě chtěl setřást. Tak ho nechám, po pár vteřinách přestane. Nijak jsem to neřešila, spíš mi vadí, že ho to občas budí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2845
20.8.10 13:50

JSem překvapená , kolik dětí takhle usíná . Mě takhle usínal nejstarší syn a dělá to (i když v mnohem menší míře) doposud.
Když byl malý , tak jsme s tím zašli k neurologovi - dělat se s tím nedá nic, přechází to nejpozději kolem puberty. Ničemu to nevadí , spíš je to problém ,když už pak děti jezdí na tábory apod…to se pak za to stydí , nedělá to , ale tím pádem se mu špatně usíná…
Dříve to měly často děti , které byly déle v nemocnici (tenkrát samozřejmě bez maminek )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
20.8.10 14:40

mi také tak usnínáme,prostě jemně háže hlavou na polštáři z jedné strany na druhou,dělá to od miminka,…někdy i v noci,když se trochu porcitne a chce znovu usnout… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
21.8.10 12:06

koukám že to dělá hodně dětí. Doufám že až bude starší tak ho to přejde,jinak mi zbourá postýlku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kačenka 2
17.4.11 17:42

Dobrý den,

mě je 21 let a dělám to už od malička téměř celou noc :cert: . Nevím o tom, budím i přítele, když na mě jen tak trošku sáhne, hned přestanu (protože si to uvědomím, že to dělám) Někdy mě z toho ráno bolí krk, ale vždy mám zacuchané vlasy, které pak mám i problém rozčesat. Jinak jsem absolutně normální, studuji VŠ :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.6.13 22:25

Ahoj, chci se poradit: Dcera 9 a půl měsíce začala od pátku jakoby tu a tam „házet hlavou“:

Sedí, hraje si s hračkami, něco brebentí, a najednou hodí hlavou zleva doprava, jednou (asi jako když se kroutí ne-ne), max dvakrát, a hraje si dál.

Dřív tohle nedělala, a dost mě to zarazilo. Je to pohyb, co si trénuje, nebo něco, co mám řešit s doktorkou? Udělá to párkrát za den, ale od toho pátku častěji.

• Citovat
  • Upravit
7376
24.6.13 22:50

Nemá vodu v uších od koupání nebo neboli ji usicka? Jinak bych řekla, že prostě zkouší, co dovede. Moje se toci, dokud sebou neplacne, pak ji baví chodit cikcak, když se ji točí hlava a semtam taky dělá nenenene a točí u toho zběsile tou hlavou. Nic ji nechybí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
24.6.13 23:02

Malej tohle dělal nějak kolem roku. Taky jsem byla zděšená. Přesně jak popisuješ, najednou to udělal a dál si hrál. Někdy u toho i zakoulel očima. Trvalo to asi měsíc. Pak toho najednou nechal. Všichni z okolí se shodli, že prostě zkouší, co umí. Jako teď začal najednou vykřikovat, líbí se mu ozvěna. Samozřejmě pro klid se můžeš poradit s Mudr., ale bude to jen nějaký objevování „prostorových efektů“. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
24.6.13 23:07

Taky bych řekla, že jen zkouší, co dovede, nejspíš se jí i líbí, jak se při tom „maže“ pohled…
náš malý to dělal taky, teď se pro změnu točí na místě, dokud nespadne, nebo divoce komíhá hlavou (a vlastně celým tělem) a řehtá se u toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí