Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Hezky den vsem, obcas mi cuka vicko, vzdycky stacilo vzit si jeden, dva dny magnezko a bylo to v pohode. Nicmene ted uz to mam tyden, jak rano vstanu, uz to zacne. Plus takovy pocit tezkeho vicka. Pripadne lehke mravenceni na nem. Magnezko uz jsem dnes vzala osmy den a nic. Nevite, cim by to mohlo byt? Jit k ocnimu nebo jeste pockat?
@Lenca27 ahoj, mě také cukalo víčko, je to hrozně nepříjemné. Ale odeznělo to hned, jak jsem začala brát léky na alergii. Už jsem se chtěla objednat na oční, ale zrovna měla dovolenou, tak jsem zašla na ORL, s tím, že mě mj. trápilo i velké slzení očí, zahleněnost, atd. Doktor mi řekl, že to bude určitě alergie, koupila jsem si v lékárně Claritine, příznaky alergie jsou lepší a s tím tedy vymizelo i to cukání víčka. ![]()
S největší pravděpodobností to bude jen stres, nebo nedostatek vitamínů. Pokračuj dál v hořčíku, ale zařaď ještě b-komplex, či nějaký širokovitamínový preparát, ale omrkni, aby tam bylo hlavně béčko.
Já jsem měla také cukání víčka, ale kupodivu jen v těhotenství při užívání vysokých dávek magnezia. Po vysazení to vymizelo.Je to nepříjemné a přeji ať to též vymizi.
Diky vsem za odpovedi. Jeste me napadlo, nemohla by to byt migrena?
Tak u migrény by si předpokládám měla i jiné příznaky a hlavně je velmi nepravděpodobné, že by si měl týden před samotným atakem předmigrénový syndrom. Kdyby to bylo den, dva, tři tak možná, ale ten tik máš dlouho.
Obnovuju tema - cukani v oku mi preslo do dlouhodobeho pocitu spasmu v ocnim vicku, obcas k tomu i cuka. Beru AD, MagneB6, bkomplex. Mate dobrou zlusenost jeste s necim?
Není to nerv? To pak trvá dny i týdny někdy než to přestane.
@SracChcePomoci píše:
Není to nerv? To pak trvá dny i týdny někdy než to přestane.
Asi s tim nekam zajdu, uz jsou to aspon dva mesice, co to trva. Na ocni, nebo na neuro? Ono teda ten pocit spasmu videt neni, tak ani nevim, jak by to vysetrovali.
@Anonymní píše:
Asi s tim nekam zajdu, uz jsou to aspon dva mesice, co to trva. Na ocni, nebo na neuro? Ono teda ten pocit spasmu videt neni, tak ani nevim, jak by to vysetrovali.
@SracChcePomoci To jsem cetla, diky, no stres moc neovlivnim, unavu - snazim se hodne odpocivat.
Cukalo mi rok, pak s přestávkami další rok. No mě teda pak cukaly další svaly po těle. Teď vlastně cukaji taky, ale už to není rapidní.
@Anonymní píše:
Na očním ti nejspíš nepomůžou, protože příčin z důvodu, které léčí oftalmolog není moc a jsou tak závažné, že to už bys teď věděla, že je nějaký extra průšvih. Třeba by se ti trvale zavřelo víčko a nedokázala bys ho otevřít. Jdi na neurologii. Když píšeš, že to je už spíš spasmus, jdi co nejdřív!
Jinak já mám latentní tetanii. Nijak extra to neprožívám, on to zhoršuje stres, tak i z toho důvodu se tomu nepoddávám. Ale cukání svalů všude možně znám důvěrně. Oko je neskutečná pruda na psychiku. Mě vždy cuká spíš prst, sval na lopatce, ruce, stehně atd. Ale na jaře mi začalo cukat levé víčko a cukalo prakticky 3 měsíce. byla jsem na krvi, tam vše OK. Neurolog mi řekl, že na 99% to je přetažení, únava a stres. Nakonec to samo přešlo. Od té doby mi víčko opět cukne občas, ale nic trvalého, naštěstí. Protože to je neskutečně nepříjemný.
@Anonymní píše:
Na očním ti nejspíš nepomůžou, protože příčin z důvodu, které léčí oftalmolog není moc a jsou tak závažné, že to už bys teď věděla, že je nějaký extra průšvih. Třeba by se ti trvale zavřelo víčko a nedokázala bys ho otevřít. Jdi na neurologii. Když píšeš, že to je už spíš spasmus, jdi co nejdřív!Jinak já mám latentní tetanii. Nijak extra to neprožívám, on to zhoršuje stres, tak i z toho důvodu se tomu nepoddávám. Ale cukání svalů všude možně znám důvěrně. Oko je neskutečná pruda na psychiku. Mě vždy cuká spíš prst, sval na lopatce, ruce, stehně atd. Ale na jaře mi začalo cukat levé víčko a cukalo prakticky 3 měsíce. byla jsem na krvi, tam vše OK. Neurolog mi řekl, že na 99% to je přetažení, únava a stres. Nakonec to samo přešlo. Od té doby mi víčko opět cukne občas, ale nic trvalého, naštěstí. Protože to je neskutečně nepříjemný.
dekuju, objednam. se, asi budou terminy za dlouho. Ja uz si na to skoro zvykla, ale porad o tom vim, to oko je takove „stazene“ (ale videt to nijak neni)
Predtim mi to oko dlouho cukalo a cukaly mi i jina mista po tele, jak pises.