Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Bibík13 Problem vyresen.
Nejhorsi je, ze clovek si proste to kynuty nedokaze odpustit. ![]()
@Bibík13 píše:
@3HE ja se pred dvemi lety porad dusila, zadychavala, tlak na hrudi, kasel a taky jsem si byla jista astmatem a spiro na jednicku…
já právě nemám spiro na jedničku… mám 70% a to je málo…
@Hanculee ahoj, v noci to byla hruza, davila jsem se suchym kaslem. Porad me skrabalo hluboko v krku. Nakonec jsem si vzala sinecod na tlumeni kasle a usla. Nyni me boli uplne v krku, jako by byl popaleny, v puse mam kyselo a pali me zaludek…myslis ze fakt ten reflux? A vcera to kynute…
Jinak, jakou dodrzujes dietu? Co nejis?
@Bibík13 Myslim, ze jo. Ja nedietnim. V tehu bych dietu nedala. Rika se, ze by se melo jist po malych davkach a nejist cerstve pecivo, cokoladu, rajcata, pit kafe a nejist moc tucna jidla. Hele nech se radeji nejdriv vysetrit na infekci Helicobaktera Pylori a pokud se ti potvrdi, tak ti daj dvoje atb + nejaky omeprazol. Az se ho zbavis, tak muzes v klidu jist na co mas chut. Pokud by se ti nepotvrdil, tak by to chtelo zkontrolovat tu zaklopku. Kazdopadne bud zajdi za obvodakem a popros ho, zda by ti ten test neudelal, ze mas tyhle problemy a samotny omeprazol ti nezabira nebo si zkus objednat tohle http://www.zdravizfinska.cz/…-pylori.html …nebo muzes jako samoplatce jit do odberovych mistnosti laborek a rict jim, ze chces napr dechovy test na tuhle infekci. Stoji to snad kolem 500. Nebo v neposledni rade se objednat na to gastro. Zalezi na tobe.
@Bibík13 Tohle jsem presne mela taky to co ty popisujes. Az na to paleni v zaludku. Navic paleni zaludku je jeden z hlavnich priznaku helicobaktera. Ja se ted uz laduju pouze rennie.
Koupila jsem si sirup na vykaslavani nez se dostanu k lekari a dneska v noci uplne v poho, rano jsem vykaslala hleny, dopoledne v pohode, ted jsem ve stresu a zacinam znova suse kaslat a boli me na hrudi! Tsk bud astma nebo nejaky psychogenni kasel, nevim. Rano zsjdu k lekari at neco dela ![]()
@Bibík13 Take me bolelo na hrudi. :-/ Uz jsem z toho byla hotova. Snazila jsem se doma lecit, lezet v posteli a byt v klidu… Nic nepomahalo. Ver mi. Mela jsem totez. Zkus nenapadne rict doktorovi o atb Azitrox.
Zkus mu rict napr. „o me“, ze jsem mela totez a zabralo mi to… Jinak te bude lecit naslepo. Doporuci ti kapky na kasel a neco na odhleneni… Kapky na kasel jsem take brala a bez vysledku.
@Bibík13 Nezlob se, ale me prijde, ze mi neveris a ze si myslis, ze si vymyslim. Asi se tu snazim zbytecne ti pomoct..
Ale mela jsem opravdu totez..
@Hanculee Proč bych ti nevěřila? jen jsem taková, že si myslím, že mám něco daleko horšího, než ve skutečnosti je, to je vše. hned ráno jdu k lékaři, tak mu vše povím
@Hanculee Tak žáááádnýýý reflux, ale… Beta Hemolytický Streptokok..
takže na týden ATB a sna dto přejde
@Bibík13 píše:
@Hanculee Tak žáááádnýýý reflux, ale… Beta Hemolytický Streptokok..takže na týden ATB a sna dto přejde
fuuuj a jak na to přišli? z výtěru z krku?
@3HE ano ano, krevni obraz byl ok ale ve vyteru tahle potvora, opet. A to mi mudr ani vyter udelat nechtel! Ach jo, dal mi penicilin ale ani trochu se mi do dalsich atb nechce, ale jak jinak ho vymytit taky nevim…
@Bibík13 píše:
@3HE ano ano, krevni obraz byl ok ale ve vyteru tahle potvora, opet. A to mi mudr ani vyter udelat nechtel! Ach jo, dal mi penicilin ale ani trochu se mi do dalsich atb nechce, ale jak jinak ho vymytit taky nevim…
tak hlavně, že se ví, co ti způsobuje potíže… a snad tu potvoru dr. zlikviduje ![]()
Jdu si pro radu, už nevím kam dál. Malej 20 měsíců od října má neustále stejnou „diagnózu“. Začne to vodovou rýmou, za dva, tři dny se přidá suchý kašel, následuje zelená rýma, kašel se stává ten vykašlávací…na den dva to lehce poleví a znovu. Neustále jsme u doktorky a nevíme co dál. Zkoušeli jsme všemožné sirupy, o Vánocích měl i antibiotika (sedlo mu to na průdušky). Výtěr z krku negativní, rtg plic negativní, rtg dutin z ORL negativní, krev (serologie - chlamydie a jiné brebery) negativní, černý kašel negativní, více druhů chřipek negativní. Teploty má sporadicky, cca jeden dva dny za 14 dní, do max. 38,5. Jinak funguje normálně, nechová se jako nemocný. Na večer dáváme kapky fenistil na zklidnění kašle. Poslední byla sonda do nosu a podezření na možnou alergii. Dostali jsme sirup Aerolis (nevím přesně název) na zmírnění příznaků alergie. Jo a ještě jednou za měsíc suchý kašel přejde na dva dny na „laryngitidové záchvaty“, takže v noci lítáme k otevřenému oknu. Zatím vždy to nebylo „tak hrozný“. Koupili jsme inhalátor, zkoušeli jsme všemožné mazání, domácí sirupy, homeopatika i tu lampu. Stále však nic nového. Opět má hroznej kašel. Máte někdo nápad, co dál? Jaké vyšetření je třeba ještě možné? Nebo podobnou zkušenost??? Děkuji moc za každý nápad.
A co tomu říká pediatr? Dcera měla od listopadu něco podobného, ale nešlo to do takového extrému. Zabraly nám antibiotické kapky do nosu (míchají je v lékárně), na suchý kašel Stoptussin. Výborný je i sirup Sinupret - jako podpůrná léčba na uvolnění vedlejších dýchacích dutin (je na bylinné bázi, takže se nemusíš ničeho bát). Když byl kašel vykašlávací, tak jsem dávala jitrocelový sirup a Stoptussin na noc (pokud se malá budila ze spaní díky kašli).