Dlouhodobý kašel

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
573
11.12.12 20:53

Co se kasle tyce, vyzkouseli jsme Jitrocelovy sirup (1/2 lzicky 2× denne, druha dava ne po 17h), Prospan sirup (sirup z brectanu), Kaloba kapky (10kp 3× denne - kapky z pelargonie), posilujeme imunitu Multisanostolem (multivitaminovy sirup), do nosu strikame Quixx morskou vodu a poridili jsme cisticku vzduchu Inic Care Triton. Vytery a CRP urcite vhodne je, kasel (vlhky) ale muze trvat i 1-1.5 mesice bez toho, aniz by v zasade diteti neco jineho bylo. Nas ma reflux, kterej mu kazdej vlhkej kasel prodlouzi :? Drači krve 15-ti mesicnimu bych se obavala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
11.12.12 23:01
@Lomnacka píše:
Dobrý den, mohu se zeptat? Tu dračí krev máme doma, dávám ji našemu staršímu klukovi do čaje dvě kapky denně. Má skoro 3 roky. Mohu ji dávat do čaje i našemu 10-ti měsíčnímu synkovi? Na lahvi je psáno, že to není vhodné pro děti.

Já našemu prckovi dala, ne jako prevenci, ale když měl horečky přes 39 a nezabraly zábaly, tak jsem dala 5 kapek co pití, když měl tu šílenou rýmu, tak jsem mu dala 3 kapky asi 4 dny a musím říct, že prostě zabralo. Pokud už prcek papá i normálně příkrmy a není jen kojený, tak bych se toho nebála. Přijde mi to lepší než cpát do dětí samé chemikálie z lékárny, sirupky, tabletky, kapičky a podobně.

• Citovat
  • Upravit
Caty
11.12.12 23:02

Iriso: Proč obávala? Ve složené není nic co by dítku uškodilo. Naopak si myslím, že je to lepší než cpát ty sajrajty z lékárny. ty bych volila až pak, ale co mám dračí krev, tak na lékárnu prostě ještě nedošlo no.

• Citovat
  • Upravit
310
12.12.12 08:14

Tak holky děkuji :-), začnu to malému dávat do čajíku…pár kapek 2-3. Tak uvidím, jestli to zabralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
12.12.12 12:44

@Caty : No to se ve mne ozval skeptik vystudovany chemik pracujici ve zdravotnictvi - ja k chemii neduveru nemam, protoze slozeni v lecich pro deti je presne definovane a peclive vyzkousene, kdezto v bylinnych preparatech muze byt kde co, a nektere slozky muzou detem nedelat dobre nebo zpusobit alergickou reakci… Ale je to vec kazdeho, ja taky davam bylinkove kapky (Kaloba apod.), ale s indikaci pro deti (protoze to znamena, ze na to probehly nejake bezpecnostni testy…). Asi tak :nevim: Ale kdyz Vam to funguje, tak proc ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
12.12.12 21:48
@Irisa píše:
@Caty : No to se ve mne ozval skeptik vystudovany chemik pracujici ve zdravotnictvi - ja k chemii neduveru nemam, protoze slozeni v lecich pro deti je presne definovane a peclive vyzkousene, kdezto v bylinnych preparatech muze byt kde co, a nektere slozky muzou detem nedelat dobre nebo zpusobit alergickou reakci… Ale je to vec kazdeho, ja taky davam bylinkove kapky (Kaloba apod.), ale s indikaci pro deti (protoze to znamena, ze na to probehly nejake bezpecnostni testy…). Asi tak :nevim: Ale kdyz Vam to funguje, tak proc ne :)

stejně to cítím i já. je vidět, že chemici mají stejný pohled na věc 8) i když já praktikuju v potravinářství. 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
14.12.12 14:13

Holky tak už je to vyřešeno. Malej měl pravostranný zápal plic proto tak dlouho kašlal a RTG to jasně potvrdil. V neděli jsem to už nemohla vydržet jak sýpal a zajeli jsme s ním raději než k obvoďákovi do nemocnice. Tam se velice podivovali, že MUDr. nic nepodnikl už dávno. Tak jsme se z týdenní hospitalizace dneska vrátili. Ještě pořád to není ono. Děkuji všem moooooc za rady a pomoc děvčata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
15.12.12 14:43

@kobrra páni, to je síla. ještě, že jste jeli k jinému dr.!!

hlavně bych změnila obvoďáka, nepoznat zápal plic, :roll:.. ale hlavně - nepokusit se ho poznat, z toho, co jsi psala, to je ještě horší, i když výsledek stejný.

tak snad už bude dobře. :kytka: jen po zápalu plic může ještě kašlat dlouho, i dva měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.2.13 09:36
@Caty píše:
Dělala mu doktorka náběry krve a stěr z krku? Může tam mít nějakou breberku, která mu to způsobuje. Jinak my máme to samé, za měsíc a půl už potřetí, ale ve stěrech ani krvi nic nebylo. Zabírá zvhlčovač vzduchu, mořská voda do nosánku, donosol, čajíky bylinkové a dračí krev, ta nám zabírá zaručeně hned a druhý den je o dost lepší.

Dobrý den, moc prosím, mohla byste mi poslat odkaz, kterou Dračí krev užíváte? Je jich více druhů, spíš od vícero výrobců. Malé je rok a půl a trápí nás Laryngytida. Ráda bych se také obešla bez všech těch chemických sajrajtů, pokud to jen bude možné :) V mém okolí ji nikdo nepoužívá, tak vůbec nevím, jak na to :nevim: Děkuji moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
11.2.13 10:16

Ahojky holky,

syn má 7.5let, před 14dny prodělal spojivky, střední ucho píchlé, kašel a silná rýma… Měl atb. na ucho a do očí, na silnou rýmu dostal Pamycon až před týdnem, na kašel nic, furt měníme jen fenistil s aerius na noc, teď ho máme vysadit, dávala jsem herbion sirup a stoptussin na noc, nezabírá nic, furt ho bolí v krku a kašle, odplivuje, ale hleny jsou v něm furt.
Je možné, že mi řekla, že je dobře že se kašel spustil, aby měl furt ještě hleny?

Doporučila mu „netahat“ kašel ze sebe a jít na vzduch (od dnes do školy), poslechově prý je furt dobrý, krev a crp neg.

Díky, už jsem uvažovala nad plícním, ale když nic neslyší naše Dr. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
11.2.13 13:52
@ivik21 píše:
Ahojky holky,

syn má 7.5let, před 14dny prodělal spojivky, střední ucho píchlé, kašel a silná rýma… Měl atb. na ucho a do očí, na silnou rýmu dostal Pamycon až před týdnem, na kašel nic, furt měníme jen fenistil s aerius na noc, teď ho máme vysadit, dávala jsem herbion sirup a stoptussin na noc, nezabírá nic, furt ho bolí v krku a kašle, odplivuje, ale hleny jsou v něm furt.
Je možné, že mi řekla, že je dobře že se kašel spustil, aby měl furt ještě hleny?

Doporučila mu „netahat“ kašel ze sebe a jít na vzduch (od dnes do školy), poslechově prý je furt dobrý, krev a crp neg.

Díky, už jsem uvažovala nad plícním, ale když nic neslyší naše Dr. :nevim:

Já nevím, u nás byla loni touto dobou školka plná infekčního zápalu plic a ten se většinou potvrdil až na rentgenu na plicním. Na poslech MUDr. nic nepoznala.. Ale nechci Vás zbytečně děsit.. Nám se to naštěstí vyhnulo. Prozměnu si letos užíváme záněty hrtanu. Hmm, a nemohlo by u Vás jít také o zánět hrtanu? Chraptí? Sedí mu to na hlasivkách?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
11.2.13 15:06

Jo, taky mi říkala, že je to zánět hrtanu… ale s takovým hlenovým kašlem? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
71
11.2.13 15:36

Objednejte ho u MUDr. na RTG a budete mít jistotu, že je všechno v pořádku. Za to nic nedáte. Jinak prý je dobrý Mucosolvan. Pomáhá ty hleny vykašlávat ven, aby nezůstaly na plicích kde by se pak zápal plic mohl vytvořit. Hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
11.2.13 15:38

Moc děkuji za reakce :mavam:

• Citovat
  • Upravit
30.3.13 12:27

dlouhodobý kašel

Ahoj Maminky, měla bych dotaz. Moje dcera 2,5 roku má už měsíc kašel. Měly jsme 2× rýmu, kterou jsme vyléčili, ale zvětšila se jí nosní mandlička. Na začátku jsme kašel léčili Hedelixem a dávali jsme na tu nosní mandličku fenistil. Po týdnu nám doktorka řekla ať s fenistilem skončíme a ukončila jsem léčbu i Hedelixem, protože jsem četla že se nemá dlouhodobě léčit, že by si tělo s kašlem pak mělo poradit samo, ale neporadilo. Tak jsem šla na vyšetření té nosní mandličky tam vyplachujem nosík Vincentkou. po 3 týdnech jsem šla k doktorce znova, že dcera pořád kašle. Poslech má v pořádku, tak nám doktorka napsala Bronchipret a na noc Dithiaden, ale stále se to moc nelepší. Kašle hodně v noci a třeba i 5 minut v kuse. Nevíte jak bych se toho mohla zbavit? nebo proč to tak dlouho trvá? doktorka nedělala žádny vyšetření nebo výtěry jen poslech. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí