Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Pocahonta s pediatrem postupně vše řešíme. Právě zítra chci volat, že kašel je opět zpět, tak jsem chtěla nějakou radu. Vše co jsi psala, jsme zkoušeli. Od kapek do nosu po ty sirupy.
@Třešnička1 Aha, tak držím palce ať Vám to dobře dopadne… Pak mě napadlo zkusit ještě nějaká homeopatika…
@Pocahonta píše:
@Třešnička1 Aha, tak držím palce ať Vám to dobře dopadne… Pak mě napadlo zkusit ještě nějaká homeopatika…
zkoušeli jsme oscilo.
Nečetla jsem příspěvky výše, tak snad se nebudu opakovat. Ale také nás trápil kašel asi 5 měsíců. Nic nepomáhala, už jsem byla zoufalá. Nakonec jsem malému udělala sirup z tymiánu a podávala po lžičkách a pomohlo to. Tak zkusit ještě toto. A cibulový čaj s medem, také myslím, že nám zabral. Vzhledem k tomu, že jsem koupila spoustu léku a nic nepomohlo, vsadila jsem na přírodní léčbu.
@dorodoro jak udělám ten sirup? Mám dokonce v mrazáku svůj vlastní tymián…není ho moc, ale je…cibuový sirup dáváme
@Třešnička1 píše:
zkoušeli jsme oscilo.
oscilo neee.. jedině přímo na mír dítěti homeo od homeopata - takového, který je zapsán v seznamu homeopatů
@Třešnička1 podradím, co pomohlo na stejné potíže mým dětem. Princip je ve střevu, které může být zaneseno škodlivinami nebo parazity. Obojí zabraňuje vstřevbvávání živit. ZDRAVÉ STŘEVO = ZDRAVÉ DÍTĚ.
dávat dlouhodobě probiotika a vit B - kapky od Genericy.
a toto - http://www.bylinky-medy.cz/…eje-Podhorna
Obsahuje to alkohol, ale je to tak malé množství, že to nevadí. Můžete nakapat do horkého čaje do malé štamprle… alkohol částečně vyprchá.
Nedávám to tedy 3× denně, ale dvakrát - tu prostřední kapku rozdělím dvěma do ranní a večerní dávky.
@Třešnička1 to je první dítě? nechodí třeba starší sourozenec do školky?
@3HE druhý synek marodí, starší je ve školce, ale ten rytmus té „nemoci“ je stejný, bez ohledu na to, jeslti je starší ve školce nebo ne. Třeba přes Vánoce byl doma a rytmus byl stejný. Oscilo nám doporučila pediatrička, je to i homeopatička. Dělá to po práci. A lidem, kteří to nechtějí/nevěří tomu to „necpe“. Takže ze zoufalství už jsem řekla, jestli nám něco doporučí z homeopatických možností, tak řekla oscilo na posílení imunity. Ale efekt nula, stejně jako u všeho ostatního.
@3HE píše:
@Třešnička1 podradím, co pomohlo na stejné potíže mým dětem. Princip je ve střevu, které může být zaneseno škodlivinami nebo parazity. Obojí zabraňuje vstřevbvávání živit. ZDRAVÉ STŘEVO = ZDRAVÉ DÍTĚ.dávat dlouhodobě probiotika a vit B - kapky od Genericy.
a toto - http://www.bylinky-medy.cz/…eje-Podhorna
- je to sice česnekové, ale smíchané s nějakým sirupem stříkačkou podané by to prcek mohl zvládnout. Dávat čtyři týdny a pak dva týdny pauza.
Nedávám to tedy 3× denně, ale dvakrát - tu prostřední kapku rozdělím dvěma do ranní a večerní dávky.
Obsahuje to alkohol, ale je to tak malé množství, že to nevadí. Můžete nakapat do horkého čaje do malé štamprle… alkohol částečně vyprchá.
Taky už nás napadli paraziti ve střevech. Jinak kapky vypadají zajímavě, jediné co mi zaráží je popis, že tam je česnek. Medvědí česnek je bylinka ne česnek jako takový. Pěstuji si ji na zahrádce.
@Třešnička1 píše:
Taky už nás napadli paraziti ve střevech. Jinak kapky vypadají zajímavě, jediné co mi zaráží je popis, že tam je česnek. Medvědí česnek je bylinka ne česnek jako takový. Pěstuji si ji na zahrádce.
nerozumím, co vás na tom zaráží..
@Třešnička1 tinktura je mnohem silnější… aby to bylo účinné, je potřeba denně mít určité dávky… což konzumací medvědího nebo klasického česneku zvlášt u dítěte nedosáhnete. proto je lepší tinktura.
@Třešnička1 Pardon, myslela jsem česnekový sirup tj. 4 stroužky česneku, 4 lžíce cukru to vše dát do 250 ml vody a 10 min. povařit a nechat pár hodin uležet, poté scedit a dát do lednice. Takhle malým dětem se dává 3krát denně po 4 ml, při kašli. Nám to pomohlo.
@3HE napsala jsem to blbě, děkuji za rady, vyzkoušíme, uvidíme