Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám kašel už bohužel 3 měsíce, od virózy a zánětu dutin. Brala jsem antibiotika beze změny, léky na odhlenění, odkašlání, teplotu nemám, poslech čistý, alergii nemám, přes to beru denně antihistaminika, ale nic. V noci nezakašlu ani jednou, během dne často, sem tam něco vykašlu, byla jsem 3× na ORL naposledy řádně koukl do nosu a do hrtanu a zánět tam není ani nic jiného. Co by vyvolávalo pocity škrábání v hrtanu a to mě nutí kašlat. Venku to většinou nemívám. Poradíte mi některá?
@Bibík13 s tímhle jsem byla na plicním a mám astma… také vyprovokované virozou…
@Bibík13 Ahoj. Co takhle vyloucit reflux? Pali te nekdy zaha? Me to ted hodne zlobilo a zlobi v tehu. Hleny mi diky refluxu spadly az na prudusky a stavy mi zatekaly do plice. Kasel priserny. V noci obcas, ale spis pres den. Po Azitroxu a Omeprazolu o 80% lepsi. Mozna mam v sobe Helicobaktera, ale to vyloucim/potvrdim az porodim. A take to zacalo virozou. Bolest v krku a trosicku ryma.
Příspěvek upraven 22.01.15 v 22:01
@Bibík13 píše:
@3HE a jak se ti to projevovalo?
tak jak tobě, ale kašlala jsem i v noci… mě řekla plicní dr., že kašel delší tří týdnů je na léčení odborníkem ne jen obvoďákem…
@Bibík13 a posledních pár dní se zajímám o eliminační stravu s cílem snížit hladinu histaminu v krvi… googli…
@Bibík13 Me samotny Omeprazol taky nepomohl. I ten reflux jsem mela i kdyz jsem ho brala. Pak jsem byla na plicnim a ten mi napsal ten Azitrox. Je to na tri dny. A opravdu hned lepsi.
@3HE tak to já v noci vůbec, obecně v leže a v klidu vůbec nekašlu
@Bibík13 píše:
@3HE tak to já v noci vůbec, obecně v leže a v klidu vůbec nekašlu
to ale neznamená, že nemáš astma… víš co, objednej se na alergologii nebo na plicní a nechej si astma vyšetřit… přeji, abys ho neměla… spirometrie ukáže, jakou máš funkci plic.
Zkoušela jsi Sinekod?
@Bibík13 Ja bych zkusila se jeste objednat na gastro. Pokud te pali zaha, tak by urco stalo za to vyloucit toho helicobaktera. Nebo jsou i testy pro samoplatce. Napr. dychaci test, test ze stolice… ale asi nejprukaznejsi je odebrani obsah zaludecnich stav ze zaludku. Nebo popr. at zkontroluje zaklopku v jicnu.
No nevim no, ale ja presne mela a mam stale (i kdyz uz ted min) to co mas ty. A na 100pro to vypada, ze je to od zaludecnich stav. Kdyz se podivas do krku v zrcadle - mas ho trochu zarudly?
@Hanculee ano mam. Ja uz jsem to tak mela loni, ale helicid krasne zabral, ted to nefunguje
@Bibík13 - delali ti vyter? Ja jsem dlouhodobe kaslala po nemoci, tahlo se to opravdu dlouho a az z vyteru objevili zlateho stafyl. Prelecili cilenymi atb a byl klid.
@Bibík13 Jak chces. Jen jsem ti chtela poradit.
Ja bych to zkusila. Jak jsem psala, tak me samotny omeprazol taky nepomahal. Fakt bych ho zkusila. Muzes to mit tak rozjety, ze ti uz helicid nepomuze. Bud tam mas tu infekci nebo ti nezapada zaklopka. Opravdu mi ver a zkus to. Zkus klidne i toho plicniho, ale ja bych spis verila tomu refluxu. Tim, ze to aspon nezkusis, riskujes vlastni zdravi. Neleceny reflux popr operaci muze skoncit spatne. Proto ja osobne po tehu se tam objednam. Na ORL mi reflux „diagnostikovali“ a prej drzte dietu. Drzet dietu v tehu? To jsem teda nezazila. Jinak zaha me palila i pred tehu a ja porad proc jsem neustale zahlenena atd. Ted uz vim od ceho.