Dlouhodobý kašel - zápal plic?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3267
12.1.14 22:27

Dlouhodobý kašel - zápal plic?

Ahoj, ráda bych se zeptala na zkušenosti se zápalem plic u dětí. 6-ti letá dcera prodělala začátkem prosince virovou meningitidu, 4 dny po propuštění z nemocnice začala kašlat ranním vlhkým kašlem. Vypadalo to, že kašle ze zadní rýmy, tak brala Pamycon, ale i po dobrání stále kašle (nyní již 4-tý týden). Kašle (vlhce) dopoledne (dost), odpoledne jen občas (cca 1× za hodinu), v noci vůbec. Vyzkoušela jsem už Sinupret, Mucosolvan, Fenistil, vše bez efektu. Nyní dávám pouze vit. C. Minulý týden jsem byla u dr, poslech čistý, výtěry z krku negativní, sono dutin v pořádku. Nevím, zda mám ještě vydržet nebo požadovat rtg plic - poslech byl ale čistý, teploty také nemá :think: Chová se normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1.zizi
12.1.14 22:33

Mam nejakou oslabenou imunitu, takze nekolik mesicu v kuse jsem nemocna(anginy, chripky, rymy)…posledni mesic a neco taky kaslu..jsem zahlenena hlavne rano a obcas i :poblion: z te zahlenenosti…ted uz to sice pomalu prechazi, ale byla jsem na krvi a zjistili mi cerny kasel :roll: :zed:…zitra jdu zase na plicni, tak uvidime, co mi rekne…cerny kasel se ted hodne rozsiril, tak bud opatrna a u ditete obzvlast, takze bych vyzadovala krevni vysetreni…

• Citovat
  • Upravit
3267
12.1.14 22:39

@1.zizi Černý kašel už mě taky napadl (navíc s meningitidou jsme byly hospitalizovány na infekčním, kde byly dvě děti s černým kašlem). Ve středu jdem do nemocnice na kontrolu, mají jí brát krev, tak jsem si říkala, že jim o testy na černý kašel řeknu - i když když ho měla starší dcera (asi před 2 roky), tak kašlala hlavně v noci, úplně se z toho dávila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
12.1.14 22:42

@vertigo dcerka měla zápal plic, projevoval se horečkou, která šla obtížně srazit, vyšší crp večer, nasazeny atb a ráno crp zdvojnásobilo, pak atb zabraly. Byla zahleněná (ale ne nějak extrémně), kašlala jenom trochu, minimálně.

Nedávno syn přinesl ze školky nějaký moribundus, malá to chytla od něj, sledovali jsme ji, dr. nechtěl dávat znovu atb (syn je měl, já taky, předávali jsme si to dost nešikovně mezi sebou), trvalo to sice tři týdny, ale zbavila se toho sama. Tím chci říct, že to může třeba být ta odeznívající viroza jako u dcerky - hrozně dlouho to trvalo než byla úplně ok ;) Záleží samozřejmě, jak moc kašle. Pokud byla v dosahu černého kašle, tak bych jí určitě nechala prohlídnout 8o

• Citovat
  • Upravit
3267
12.1.14 22:51

@madi děkuju - já v to doufám, že je oslabená po tý předchozí nemoci, tak se s tím pere takhle dýl.. ale už mě napadl i ten zápal plic, ale snad to nebude a bude to jen nějaká protahovaná viroza.. Zkusím vydržet do středy a nechámi jí v nemocnici na kontrole poslechnout + poprosím o testy na ten kašel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3804
12.1.14 23:21

@vertigo syn kašlal celý srpen, září. nic moc dramatického, vždy ráno a potom se mtam zakašlal přes den. hlavně po fyzické námaze. a bylo to spíš jen takové odkašlání. vždy se to lepšilo a potom zase došlo ke zhoršení.
jelikož poslech měl vždy čistý, žádné léky nezabíraly, crp nízké, tak nás nakonec pediatrička poslala na rtg a byl to začínající zápal plic.
takže bych na tvém místě nezavrhovala ani ten rtg. a testy na černý kašel bych v tvém případě nechala udělat taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8469
20.12.15 10:19

@bazka zdravim. Muzu se zeptat, jestli si ještě pamatujete, jak se to lecilo? Syn je pidle popisu stejny pripad. I ten začínající zapal plic. Mel prvni antibiotika Sumetrolim na zanet prudusek a ted Zinnat na ty plice. A neprijde mi, ze by to pomahalo (ve stredu dobira) :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
20.12.15 12:43

@NikynaU Vydržela bych, naše dvouletá měla atb na zánět průdušek, ještě po dobrání měla pořád vlhký kašel ale doktorka říkala, že podle poslechu už je to mnohem lepší, že už to musí jen dovykašlat všechno pryč. A opravdu za další 3 dny bylo po.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3804
26.12.15 08:02

@NikynaU nasadili mu atb. na deset dní. a dokašlával ještě docela dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí