ATB Unasyn a průjem - vysadit?

565
11.1.14 19:52

ATB Unasyn a průjem - vysadit?

Ahoj, vím, že tu nejste lékaři. Ale zase na volaní na pohotovost mi to nepřijde. Tak se chci zeptat, jestli máte někdo podobnou zkušenost.

Syn 1,5 roku bere ATB Unasyn. Má po nich průjem, ale zase ne nijak dramatický. Normálně kaká 2× denně. Teď 4×. Trochu řidší a je z toho opruzený. Probiotika dávám. Myslíte, že mám volat, zda vysadit a nahradit něčím jiným?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
11.1.14 19:56

@adusinka pro sichr zavolat můžeš. Ale např můj kluk má toto po každých atb :zed: vždy se to upraví až po vysazení.. záleží, na jak dlouho to má :think:

Příspěvek upraven 11.01.14 v 19:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
11.1.14 19:57

Při léčbě ATB je průjem normální. Taky jsem s tím teď bojovala u prcka a nejhorší byly ty opruzeniny. Určitě pokračuj s tím, co bereš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1607
11.1.14 20:00

Určitě nevysazovat…průjem je při ATB normální…doporučeje se společně užívat probiotika :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
11.1.14 20:05

Právě, že to nemá nijak dramatické - neteče z něj jen voda nebo tak něco. Probiotika dávám Probacin. ATB má na týden. Opruzeniny omývám a mažu. Ale udělaly se mu hlavně potom, co si dneska trošičku uprdnul. Já si toho nevšimla, protože to nebylo cítit. A jak v tom byl třeba hodinu, tak má zadek jak pavián :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.1.14 20:08

@adusinka njn.. to ty atb dělají.. častěji kontrolovat a vydržet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034

ATB ti zničí střevní mikrofloru, takže se stolice nezahustí, určitě dávej ty probiotika a můžeš dávat smectu, ale ATB nevysazuj, to není důvod, jistě je lékař nasadil dle citlivosti :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats

@adusinka Jak tu nědo psal. Průjem po ATB je běžný, protože ATB zničí i lactobacily ve střevě. ATB určitě nevysazovat, to by byla chyba, ale koupit a dávat lactobacily. Pozor nesmí se dávat ve stejný čas jako ATB, ale alespoň s dvouhodinovým odstupem, aby v tom střevě něco zůstalo. V každé lékárně Ti poradí.

• Citovat
  • Upravit
pavlats
11.1.14 20:13

@adusinka A promiň, až teď jsem si pořádně přečetla, že probiotika dáváš. Já mám u holek dobrou zkušenost s lactobacily Biopron acut. Sice asi nejsou primárně určené pro děti, ale těch lactobacilů je tam v jedné tobolce o dost víc a my s nimi ATB zvládáme o něco lépe. Jinak u nás je to pokaždé s ATB katastrofa. Z holek teče voda, prdelky krvavé :roll: Přesto ATB ničím nahradit nemůžeš, to nejde.

• Citovat
  • Upravit
1479
12.1.17 12:10

Ja bych se vas rada optala jak dlouho ty rujmy trvaji po atb muj malej 6m uz je nebere 6dni ale kadi dost porad :( ja totiz v tom humbuku mu nestihala davat kapky biogaya denne :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí