Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, vím, že tu nejste lékaři. Ale zase na volaní na pohotovost mi to nepřijde. Tak se chci zeptat, jestli máte někdo podobnou zkušenost.
Syn 1,5 roku bere ATB Unasyn. Má po nich průjem, ale zase ne nijak dramatický. Normálně kaká 2× denně. Teď 4×. Trochu řidší a je z toho opruzený. Probiotika dávám. Myslíte, že mám volat, zda vysadit a nahradit něčím jiným?
@adusinka pro sichr zavolat můžeš. Ale např můj kluk má toto po každých atb
vždy se to upraví až po vysazení.. záleží, na jak dlouho to má ![]()
Příspěvek upraven 11.01.14 v 19:59
Při léčbě ATB je průjem normální. Taky jsem s tím teď bojovala u prcka a nejhorší byly ty opruzeniny. Určitě pokračuj s tím, co bereš.
Určitě nevysazovat…průjem je při ATB normální…doporučeje se společně užívat probiotika ![]()
Právě, že to nemá nijak dramatické - neteče z něj jen voda nebo tak něco. Probiotika dávám Probacin. ATB má na týden. Opruzeniny omývám a mažu. Ale udělaly se mu hlavně potom, co si dneska trošičku uprdnul. Já si toho nevšimla, protože to nebylo cítit. A jak v tom byl třeba hodinu, tak má zadek jak pavián ![]()
@adusinka njn.. to ty atb dělají.. častěji kontrolovat a vydržet ![]()
ATB ti zničí střevní mikrofloru, takže se stolice nezahustí, určitě dávej ty probiotika a můžeš dávat smectu, ale ATB nevysazuj, to není důvod, jistě je lékař nasadil dle citlivosti ![]()
@adusinka Jak tu nědo psal. Průjem po ATB je běžný, protože ATB zničí i lactobacily ve střevě. ATB určitě nevysazovat, to by byla chyba, ale koupit a dávat lactobacily. Pozor nesmí se dávat ve stejný čas jako ATB, ale alespoň s dvouhodinovým odstupem, aby v tom střevě něco zůstalo. V každé lékárně Ti poradí.
@adusinka A promiň, až teď jsem si pořádně přečetla, že probiotika dáváš. Já mám u holek dobrou zkušenost s lactobacily Biopron acut. Sice asi nejsou primárně určené pro děti, ale těch lactobacilů je tam v jedné tobolce o dost víc a my s nimi ATB zvládáme o něco lépe. Jinak u nás je to pokaždé s ATB katastrofa. Z holek teče voda, prdelky krvavé
Přesto ATB ničím nahradit nemůžeš, to nejde.
Ja bych se vas rada optala jak dlouho ty rujmy trvaji po atb muj malej 6m uz je nebere 6dni ale kadi dost porad
ja totiz v tom humbuku mu nestihala davat kapky biogaya denne ![]()