Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, je tu nějaká maminka, co zkoušela na moučnivku Citrovital. Malá (2 týdny) jí má po půlce jazyka, nechci genciánu, aspoň zatím… Nevím jak Citrovital dávkovat, ředit a zda ho matlat i na bradavky ![]()
Toto neznám, ale já jsem dala dvojčatům Daktarin (gel speciálně na moučnivku, u nás se neprodává - v Evropě je pod názvem Daktarin nebo InfectoSoor Mundgel, obojí účinná látka miconazol). Pokud bys chtěla, zbyla mi jedna neotevrena tuba, dam za puvodni cenu 7,78 E + postovne, my uz to doufam nebudem potrebovat.
Ahojky my malému dávali citronku+ ředit vodičkou. Pak stačí zajít do lékárny a říct, že potřebuješ něco namoučnivku měli jsme gel na ustní hygienu pomerančová příchut a zabral ![]()
No mě právě doporučili v lékárně ten citrovital, když jsem řekla že genciánu ne. Ale nějak jsem myslela že bude návod uvnitř a tam prd píšou
A v lékárně samozřejmě už zavřeno
K mudře jdeme až za týden…
Takžde máme Neocide gel :je to gel Antibakteriální pro regeneraci ustní mikroflory
Já ještě případně dostala neocide, za tři dny bylo po moučnivce
@Anushka píše:
Já ještě případně dostala neocide, za tři dny bylo po moučnivce
A s tím neocidem jste matlaly i bradavky předpokládám?
A do tý pusinky po každém kojení?
Tak já dávala ten neocid malému po kojení a neměli jsme problém do 2 dnu bylo pryč bradavky jsem tím nematlala ![]()
Neocid malýmu nezabíral, ale doporučovaly tady holky tyčinky Pagvit a ty zafungovaly ![]()
@aleba no citrovital je pokud se nepletu výtažek z grepového semínka a na to pozor, je to velmi silný alergen u takhle malého miminka bych se bála
je v tom stejný alergen jako ve všech citrusových plodech, ale koncentrovaný…
Já teda výtažek z grepu používám a nedám na něj dopustit. Jak v oleji, tak v lihu a i ten citrovital jsem měla (dle mého nejhorší ze zmíněného) a používám vše již tak 12 let (od doby, kdy jsem byla na brigádě v bylinkářství) a považuji to za zázrak jako jiní teatree, eukalyptový olej atd:-)
Pomohl někomu ten Citrovital na moučnivku? ![]()
@Almatka můžu se zeptat proč ten Citrovital je z toho nejhorší? Vypadá, že o tom něco víš ![]()