Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, prosím o zkušenosti a rady. Dceři se stále opakují záněty středního ucha. Má vytrhlé nosní mandle, měla i ventilační trubičky, které po osmi měsících vypadly. Po vypadnutí trubiček se jí záněty opět opakují. Chci se zeptat, jestli někomu pomohl pobyt u moře. Děkuji za odpovědi.
Nemám zkušenost, ale z laického pohledu může pomoci zlepšit imunitu a tím snížit nemocnost. Ale někde jsem četla, že minimálně 14 dní, ideálně 3 týdny.
Teď zrovna poslouchám dr. Hnízdila, kde mluví o častém onemocnění dětí 21:52 minuta
Vždy lékaři doporučovali pobyt u moře - prý to pomáhá na imunitu, ekzémy…od kamarádky vím, že tam ale jezdí min. na 3 týdny, aby se to nějak více projevilo. A pak taky prý záleží kam se jede, prý např. Bulharsko nebude mít takový efekt, protože tam není moře tak slané - ale mám to jen z doslechu. Zkus se poradit s dr.
Máme výbornou zkušenost. Synovi strašně moře pomohlo, jak už na zmiňovaný exém - do dvou dnů je vždy čistý, tak na uši. Jeden rok měl velké problémy, vleklý zánět, který končil co 14-21dní pícháním, po přijetí k moři jak když utne, uši, nos čistý, vydržel bez píchání dalších 8měsíců. Naše ORL vždycky říká k moři a potápět, proplachovat, prosolit. A je fakt, že u moře má uši vždycky čisté, přes rok bojujeme hodně i s mazem, musíme čistit několikrát do týdne.
Děkuji za odpovědi, prosím stazka, jak dlouhý byl ten pobyt u moře? Chtěli bychom jet na 7 nocí, ale asi je to krátká doba.
Simpo - bud 11 nebo 14dni, to uz si nepamatuju. jezdime prave kvuli zminovanym 3tydnum na maximum toho, co si financne a z hlediska dovolene muzeme dovolit. nekdy manzel urve v lete i cele 2 tydny, jindy alespon tech 10/11 dni.
@simpa píše:
Ahoj, prosím o zkušenosti a rady. Dceři se stále opakují záněty středního ucha. Má vytrhlé nosní mandle, měla i ventilační trubičky, které po osmi měsících vypadly. Po vypadnutí trubiček se jí záněty opět opakují. Chci se zeptat, jestli někomu pomohl pobyt u moře. Děkuji za odpovědi.
ahoj, kolik je malé? my jsme momentálně už přes měsíc doma a malá (3roky) začala brát už třetí atb. na ouška a chystáme se za měsíc právě na mandli a trubičky, tak to si mě moc nepotěšila
Jak to máte teď?
Ahoj Mjau, záněty začala mít ve 3 letech, jak nastoupila do školky. V necelých 4 a půl letech,/v únoru to bude rok/ byla na trhání mandlí a zavedení trubiček. V březnu bude mít dcera 5 a půl roku. V říjnu jí vypadly trubičky a zrovna měla zánět bez atb. V listopadu opět zánět, zároveň stěr z nosu, v nose streptokoky a pneumokoky tak dostala atb. Dobrala začátkem prosince a začátkem ledna angína / doposud nikdy neměla/ znova atb. Dcera teda mívá rýmu i 3 až 4 týdny vkuse. Dostala sprej do nosu tušim kortikoidní, dávám při rýmě a do týdne má pokoj. Tak snad už bude mít konečně klid. Znám i chlapečka, který měl taky vytrhlé mandle a trubičky a od té doby má pokoj. Vím, že to hodně dětem pomohlo. Tak ať vám to dobře dopadne a hlavně pomůže!
@simpa děkuju!!! Moc v to doufám! Přesně jak píšeš, nastoupila do školky a už se tam moc neohřála
No vy tedy si stěmi záněty taky „užíváte“ svý
Co to stříkáš za sprej při rýmě?
Jinak prý dle imunoložky se imunita dovyvíjí až po pátém roku, takže už určitě bude jen líp ![]()
Syn mel pichane ucho 19 krat, kazdorocne tak mesic u more, a az tak v 8 letech jsme bez zanetu a bez pichani ucha.
Sprej se jmenuje Mommox. Tak imunita už bude snad lepší. Dr. nám doporučila Imunoglukan, tak dáváme a uvidíme.
@simpa ahoj, chtěla jsem se zeptat jak je na tom malá? U nás tedy nic moc po mandlích a vytržení bylo k ničemu, záněty pokračují stále a Orl navrhují jako spásu ty trubičky, ale už jim nějak nevěřím ![]()
Ahoj, to mě mrzí, že se vám ty uši nelepší. Dcerka od toho listopadu zánět stř. ucha neměla, ale ještě stihla do března zánět močových cest, zánět spojivek a chřipku. Teď už jsou to 3 měsíce a měla jen občas rýmu. Ale hned jak si začne stěžovat na ucho, tak kapu 3dny do uší otobacid a zatím pokaždé zabral. Chodí 3 měsíce do školky bez vynechání, což je malý zázrak. V září jí bude 6 let, tak možná je ta imunita fakt lepší a dávala jsem ten imunoglukan. K moři nakonec nejedeme. Příští týden vyrážíme do Luhačovic. Dceři ty trubičky dali zároveň při trhání mandlí. Upozorňovali mě dopředu, že pokud bude mít tekutinu v uších, tak je zrovna dávají. Tak ať už je jenom líp a užijete si léta zdraví.
Nam na bolest v uchu a zanety strasne pomaha Aloe Vera emergency spray.
Doporucila nam ho detska doktorka a od te doby na nej nedam dopustit.
Deti sousedky trpely na usi od malicka, jezdili pichat usi snad 3× rocne do nemocnice. Od te doby co pouzivaji tento spray (kdyz se vyskytnou prvni priznaky problemu), tak nebyli ani jednou. Zkus si ho poridit a uvidis jak to bude pomahat. Nam se osvedcil skvele.