Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,
snad te trochu podporim. Sestra - endiometrioza, snazeni asi 7 let, nekolik IVF, bezuspesne… Kdyz si meli jit pro posleni mrazacky, zjistila, ze je tehotna.. prirozene. Takze ano, mozne to je ![]()
Děkuji
přesně tohle mi dává naději
já pořád věřím..
no je to těžké..já si myslím, že u mě to dělá ta hlava..no ale nevím jak ji oblbnout ![]()
Ahoj, nevím podrobnosti (jakože jak dlouho se přesně snažili, ale asi těch 10 let by to být mohlo nebo zda šli do IVF a podobně), ale před lety jsem byla au pair v Anglii a moje host family měla jedno dítě, 6 letou holčičku. Měli ji poměrně pozdě, jestli si správně pamatuju, mamince v době jejího narození bylo 43?
Říkala mi, že se dlouho snažili až to už vzdali a pak najednou zjistili, že je těhotná.
Na podrobnosti jsem se pochopitelně neptala… Tak snad ti to trochu pomůže ![]()
Ahoj, já mám za sebou „jen“ cca šest let, ale také s endoškou. Vzhledem k četnosti srůstů, zánětům, zkráceným vazům a neprůchozímu vejcovodu jsme obíhali různá vyšetření. K tomu jsem poslední půlrok brala bylinné kapky od jednoho bylinkáře z Moravy, přestala jsem pít kafe a smířila se s tím, že půjdeme na IVF. Myslím, že mi hodně pomohly ty bylinky, každopádně na další vyšetření jsem šla ne k odborníkům na neplodnost, ale k mému gynekologovi, že změna plánu, že jsem otěhotněla přirozeně 😃 Teď budu začínat druhý trimestr a co víc, dokonce čekám jednovaječná dvojčátka 🙂
Takže ano - dá se otěhotnět i po delší době, i když doktoři nevidí moc naději. Držím pěsti, ať to brzy vyjde! ❤️
A kdybys hledala toho bylinkáře, na FB ho najdeš na stránce Víťovy bylinky z Moravy a ty kapky byly na hormonální nerovnováhu. Měla jsem od něj už víc věcí a všechno super!
Kolegyně v práci se snažila od 23 let, měla různé problémy, srůsty, zkoušely několik ivf a všechno možné. V 35 adoptovali miminko, brali si ho hned z porodnice a asi za 2roky přirozeně otěhotněla. ![]()
Holky moc Vám děkuji
je skvělé tohle číst🙏 ❤️ a toho bylinkáře si vyhledáme a napíši mu.. ![]()
Ano snahao druhe přes 10 let, ale nechávali jsme to na přírodě, protože hned první ivf bylo úspěšné, samozřejmě ještě předtím byla laparka, protože se mi z těch úžasných léků na inseminaci udělala obr cysta, nadávám si za to že jsem nešla dřív, teď mají děti velký věkový rozdíl…
Nebylo to tak dlouho, ale pár let to trvalo.
Otěhotněla jsem v momentě, kdy jsem si řekla, že na to kašlu a nechávám věcem volný průběh, a začala v zahraničí dělat doktorát. To bylo vzhledem k tomu, že se jednalo o dobu před více než třiceti lety, docela složité na zařízení. Tím jsem „vyřešila“ svoji hlavu. Plus fakticky mi asi i pomohlo cvičení podle paní Mojžíšové, kterým jsem předtím prošla.
@Anonymní píše: Více
Moje kolegyně otěhotněla po 18 letech. Přirozeně
Já nechápu jak to, že najednou po tolika letech člověk otěhotnění..když skoro 20 let to nejde..
ale je to super ![]()
@Anonymní píše: Více
Ona je věřící, tak uměle oplodnění nezkoušeli. Ale vdávala se v 19 a od té doby tomu dali volný průběh a rodila v 38.
To je krásný, že se nakonec podařilo…kéž by to byl i náš případ..
:srdce
Už jste ivf měli zkusit dávno. Možná se z ytečně trápíte a v mladším věku je vyšší úspěšnost i při ivf
Ahojky, je tu někdo kdo se opravdu snaží přes 10 let a více o miminko a nakonec to vyšlo i když Vám dr. tvrdil, že se to nikdy nepodaří.
měla jsem jedno biochemické, testy máme v pořádku, jen endometrióza dělá asi paseku..
Ráda bych trochu naděje..já pořád doufám, že se to podaří přirozeně.
Podle mého je ta psychika hrozná mrcha v tomhle, ale nevím jak si říct kašlu na to..
Ivf budem zkoušet, ale i tak mě zajímají příběhy žen, kdy to vyšlo po dlouholetém snažení.
Děkuji 🌷