Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, folikul praská, když má nanejvýš 25mm a poté dochází k ovulaci, když folikul nepraskne (tím pádem nedojde k ovulaci), tak může dorůst do velikosti i 4cm a praskne třeba při menstruaci. Ale taky se z něho může udělat cysta. Každopádně pokud má folikul už 4cm a nepraskl, bude to anovulacni cyklus (cyklus bez ovulace).
Nejde rozeznat mezi folikulem a cystou podle UTZ. Ale 4 cm neni folikul, takhle dlouho zadny nevydrzi. Spis ocekavej anovulacni cyklus - zpozdenou MS. Cysta muze byt i z minuleho cyklu. Vetsinou praskne pri menstruaci, ale nekdy ne.
@Anonymní píše: Více
Mockrá děkuji za hrozně pěkné vysvětlení.
Máte s tím, prosím zkušenosti?
Zatím je to druhý měsíc. Je možné udělat něco, proto aby praskl nebo jak se snažit o normální cyklus? I s paní doktorkou? Slyšela jsem něco o profuku vaječníků nebo nějaké léky?
Mockrát děkuji za velkou pomoc
@Petra Star píše: Více
Také moc děkuji:-) Mám skvělou paní doktorku, ale todle přesně jsem od ní potřebovala slyšet.
Také bych se Vás ráda zeptala:
Máte s tím, prosím zkušenosti?
Zatím je to druhý měsíc. Je možné udělat něco, proto aby praskl nebo jak se snažit o normální cyklus? I s paní doktorkou? Slyšela jsem něco o profuku vaječníků nebo nějaké léky?
Také mockrát děkuji za velkou pomoc
Nevim, melo by to prasknou samo. Pripadne doktor udela punkci. Profuk vajecniku s tim nesouvisi
Dobrý den,
ráda bych se zeptala, zkoušíme miminko, už mám doma 2 dětičky a teď bychom chtěli 3, ale provází mě zdravotní komplikace.
Aktuálně jsem přišla od paní doktorky, která mi řekla, že mám pravý folikul 4cm (o cyste nemluvila), řekla že co nejdřív praskne a že to bude bolet (což se stalo minulý měsíc na druhé straně).
Paní doktorku jsem pochopila tak, že se to děje není to úplně nestandardtní, ale že cyklus mám a otěhotnět můžu, ale když jsem teda pročítala věci, tak většinou 4cm folikul byl už spojen s cystou.
Byla by cysta už vidět? Chápu dobře, že když paní doktorka mluvila jen o folikulu, že to byl folikul velký a ne tedy cysta.
Nemáte, prosím, někdo zkušenosti? Znamená to, že ovulace je (nestandardní), a když praskne a nebude dál komplikace, tak že je to „otěhotnitelný“ cyklus?
Díky za zkušenosti