Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Já měla dlouhý protokol. Tu injekci na zastavení hormonů jsem dostala 24.9.2021 a menopur jsem začala píchat až 8.10.2021 - jenom tím se to vlastně celé prodlužuje.
Pak to záleží jak budeš reagovat na hormony.
Mě třeba na druhém kontrolním ultrazvuku zjistili, že to neroste jak má a navýšili dávky takže se to protáhlo a na OPU jsem šla až za 15 dnů po první dávce menopuru. Za normálních okolností by to bylo asi jen 12 dnů - stejně jako mám normální ovulaci.
@Pivoňková Ahoj,
diky za info. A jak si snasela? A kolik si mela vajicek? Zadarilo se? ![]()
Sednul mi mnohem lépe než normální. Vůbec nic mě nebolelo. Jen mě po té první injekci co mi dala sestra v ordinaci občas píchalo ve vaječnících.
Vajíček bylo 5 ale je mi už 38 (na normálním protokolu jich bylo o rok dříve 6).
Doktorka mi ho nasadila, protože při normálním protokolu vajíčka nebyla kvalitní - embrya se nevyvíjela a to jediné co se zdálo ok u toho pak byla potvrzená v 18tt vývojová vada.
Sice to musím zaklepat - pořád se bojím že se něco pos…, ale teď jsem v 32tt. První transfer z dlouhého protokolu nevyšel. Vyšel až druhý ze zmraženého embrya.
Držím palce ![]()
Jinak upozorňuji, že mi píchli zoladex a pak jsem píchala jen menopur + na konci ovitrelle.
S jinýma lékama nevím jak to funguje.
Taky jsme si připlatili za ten čip na spermie a kontinuální sledování embrií. Takže nedokážu přesně říct jestli úspěch byl jen v tom dlouhém protokolu nebo součet všeho…
Pa
A vlastně nevím jestli jsem ho měla z folikulární fáze - už si moc nepamatuju. Když o tom přemýšlím tak jsem tu první injekci dostala spíš před menstruací. Tak nevím jestli jsem ti vlastně pomohla
. Neuvědomila jsem si, že je ještě víc druhů dlouhých protokolů. Třeba se ti ozve ještě někdo další…
Moc gratuluji! Zni to moc pekne.
Mne je uz 39 let. Tak uvidime, ceka me to v cervenci…
Drzim pesti, at vse dotahnes do zdarneho konce ![]()
Ahoj holky. Kdy jste dostaly MS po jednorázové injekci diphereline? Mně to už pět dní mešká.
A je to vůbec potřeba dostat to ještě? Někde jsem četla že to nevadí
Dobrý den,
věřím, že Vám pomůže také odborník z poradny pro neplodnost, reprodukční genetiku a zachování plodnosti na eMiminu - stačí do poradny vložit dotaz.
Poradna je pro uživatele zdarma, dotaz lze vložit i anonymně ![]()
Držím palce ![]()
Viki ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Ahoj holky,
ceka me dlouhy protokol z folikularni faze, tedy druhy den cyklu dostanu injekci, a pak se dela ultrazvuk, zda injekce zafungovala spravne. Zajimalo by me, za jak dlouho jste pak stimulovaly? Je to cele casove narocne a potrebuji vse dobre naplanovat kvuli praci.
Moc dekuji