Dluh u VZP a porod

Anonymní
16.8.15 13:10

Dluh u VZP a porod

Dobry den mam dotazek, doufam ze mi nekdo poradite :)..Z moji blbosti si neplatim socialni zdravotni.Tim padem narostl na VZP dluh.Cini asi 20 tisic. A kazdym dnem mam rodit. Kamaradka je Bulharka a rodila na Bulovce a tam ji domu nepustily drive nez nezaplatila dluh ktery ma taky na zdravce. Prijela pred nekolika lety v Bulharska. Takze muj dotaz zni jestli kdyz porodim tak budou tez chtit zaplatit po me ten dluh? Nebo to nebudou zjistovat kdyz jsem ceska? u ni to treba zjistovalo protoze neumi cesky. Je to mozne? Setkala se s tim nektera z Vas?..Kazdou kontrolu u dr nebo na gynde ale platim normalne jako kazdy..dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mag
12864
16.8.15 13:22

Nestane se vůbec nic. Pojištěná jsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
16.8.15 13:25

Jak platíš návštěvy u dr.? Pokud nechodíš k soukromému, tak se nic neplatí /kromě nadstandardu/.
Asi by tě nikde v porodnici nedrželi, ale dluh ti bude narůstat včetně penále, které bývá stejné, ne-li větší než samotný dluh.
Když to víš, proč nezajdeš na pojišťovnu a nenecháš si udělat splátkový kalendář?
Co se týče sociálního, pokud nejsi OSVČ, tak není povinné ho platit.
Nevím, ale pokud člověk nechá vědomě zajít tak daleko své povinnosti, respektive jejich neplnění, potom se nemůže divit.
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
16.8.15 13:26

Když si neplatí zdravotní, tak je pojistena? Jen se ptam, nevím. A co platis u lékařů? Já na gynde v těhotenství neplatila nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
930
16.8.15 13:27

Nestane se vůbec nic??!! No to snad ne, z logiky věci předpokládám že jí nechaj ten porod zaplatit, když si neplatí zdravotní pojištění a má u VZP dluh…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
16.8.15 13:28

Porod zaplatí pojišťovna u které je pojištěná a dlužné pojistné bude vymáhat pojišťovna. Nemocnice žádný dluh nezjišťuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
16.8.15 13:30

Myslím, že tě v porodnici držet nebudou. Až začneš pobírat peněžitou pomoc v mateřství nebo rodičovský příspěvek, začne za tebe platit zdravotní stát. Ale na stávajícím dluhu ti poroste penále a zanedlouho u tebe zaklepe exekutor. Na VZP si dohodni splátkový kalendář a začni ten dluh řešit. Není fér neplatit svévolně sociální a zdravotní pojištění a čerpat od státu pomoc - jak zdravotní péči, tak sociální (dávky a příspěvky).

Příspěvek upraven 16.08.15 v 13:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
16.8.15 13:31

A jak si myslíš, že půjdeš dítě přihlásit na pojišťovnu? Dají ti to okamžitě zaplatit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
16.8.15 13:40

Nor, álně pojištěná jsi, vzp sice dlužíš, ale všehcno za tebe normálně platit musí..a dlužnou částku po tobě bude vymáhat. za pojistnýl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.15 13:40
@LennaZS píše:
Když si neplatí zdravotní, tak je pojistena? Jen se ptam, nevím. A co platis u lékařů? Já na gynde v těhotenství neplatila nic..

Zrcadla atd proste ne navstevy e co sem chtela ja :) stery..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.8.15 13:42
@mag píše:
Porod zaplatí pojišťovna u které je pojištěná a dlužné pojistné bude vymáhat pojišťovna. Nemocnice žádný dluh nezjišťuje.

Tohle presne mi rekla i Máma. Ze i kdyz si zdravotni neplatim a neprisel mi domu dopis od VZP ze me vyradily tak se nic nedeje. Dekuji :) ihned po porodu si zaridim kalendar splatkovy.Ale ted me zajima co ta kamaradka? Ta asi nebyla pojistena u zadny pojistovny v CR?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.8.15 13:45
@JaneDoe píše:
A jak si myslíš, že půjdeš dítě přihlásit na pojišťovnu? Dají ti to okamžitě zaplatit

Tim mi chces rict ze kdyz nezaplatim ihned po narozeni mimca ten dluh ze mi ji nikde neregistrujou u pojistovny? Kravina, nemyslis?

• Citovat
  • Upravit
3503
16.8.15 13:49

Mimčo bude jako ty pojištěno u VZP. Ten dluh ale řeš co nejdříve, zítra, aby ho VZP nepředala exekutorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.15 13:52
@elpiska píše:
Mimčo bude automaticky pojištěno u VZP. Ten dluh ale řeš co nejdříve, zítra, aby ho VZP nepředala exekutorovi.

Rada bych ale nejsme v CR. Vracime se pozitri. Kdy mam termin. Vim zr to muzr byt i za chvili. Ale vse se zaplati najednou po porodu. Ale dekuji :)

• Citovat
  • Upravit
3862
16.8.15 13:52

No dítě se přihlašuje na pojišťovnu tam, kde je přihlášená matka. Hanba by mě fackovala jít takhle zaregistrovat mimčo třeba na VZP, kde mám dluh. Jinak proč nejsi nahlášená na pracáku? Tam by za tebe platili zdravotní pojištění. Takhle můžeš čekat, že ti každým dnem zaklepe exekutor na dveře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí