Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jsem ve 33. týdnu, stále KP. Na kontrole mi řekl lékař, že mimčo má prodlouženou hlavu, tzv. dolichocefalický tvar. Prý to bývá časté u polohy KP. Měly jste to taky tak a popřípadě spravilo se to po porodu? Díky
Já jsem měla malou celou dobu KP a když se narodila měla hlavičku jakoby protáhlou dozadu, spravilo se to samo. Doktorka mi pak říkala, že se jí to zdálo hodně a myslela, že se s tím bude muset něco dělat, ale spravilo se to ![]()
Malej byl taky KP a hlavicku mel trochu protahlou do zadu jak lebkounek. Casem se to spravilo samo ![]()
Díky holky, to jsem ráda, že v tom nejsem sama a že se to dalo do pořádku ![]()
@hrskat Buď v klidu, malá měla tu hlavičku dozadu hodně a za pár týdnů už byla krásně kulatá
Narodila se císařem a prý je to normální, že má takový tvar. Už na druhý den vypadala líp, než těsně po narození ![]()
@hrskat Obě moje děti ji mají protáhlou, ne nějak moc, ale mají díky tomu větší obvod.
Ja jsem maleho mela tak blbe ze mel chudak na hlave placku jak kdyb
y mu ctvrtka hlavy chybela a asi do tydne to bylo ok…i kdyz jsem se ho hozne lekla a ptali jsme se jestli bude ok rikaly ze jsou miminka tvarna a nemusime se vubec bat.
Ahoj, máme ten samý problém, také jsem 33. týden, mimčo KP, hlavička prý mírně,,šišatá,, ale co mě zarazilo, že pokud se to do 35. týdne nespraví samo, tak mi naplánují císař.. toho se teda bojím víc, jak té,,šišaté,, hlavičky, nevíte jak to chodí? Mám mimčo v poloze KP a nebo si tal leží vodorovně, to znamená že hlavička i nožičky jsou do boku břicha a zadečkem je jakoby dolu, je to někdy masakr když v téhle poloze kope, mám pocit, že se mi rozkočí břicho. ![]()
Já jsem taky měla mít plánovaného císaře kvůli KP, asi ve většině porodnic se KP dělá císařem. Taky jsem z toho byla špatná, ale mimčo se může otočit i na poslední chvíli. Mně se teda neotočilo a praskla mi voda dřív než jsme stihli císaře naplánovat, v porodnici jen zkontrolovali, jestli se mimčo neotočilo a když viděli, že ne, tak jsem šla rovnou na císaře. Ale nakonec to nebylo tak hrozné
Zatím bych byla v klidu a uvidíš.
Příspěvek upraven 16.08.15 v 21:10
Oba kluci byli KP a oba hlavičku v pořádku. Druhorozený mi tedy přišel takový šišatý, pomačkaný, ale než jsme šli domu, tak jí měl normální ![]()