Dluh u VZP - exekuce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Ahoj, moc prosim o radu a nezlobte se kvuli anonymitePřítel mel dluh na VZP. Dlužné pojistné zaplatil a ted si chce zadat o prominutí penale. Bohuzel tam ma z dřívějška na penale dva platební výměry - jeden platebni výměr je u soudního exekutora a druhy platebni výměr neni vymahany exekutorem (takove info mne podala jiz driv pani z VZP). Muze si zažádat o prominutí penale i z obou platebních výměrů na penale? Moc Vam dekuji.
Ne, pokud to proběhlo soudem, tak není možné žádat o prominutí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Já vim, ale VZP penale promiji. To co vymáhá exekutor mne neprominou, ale to na co je vystaveny platebni výměr ale nema to exekutor? Nevíte nekdo prosim jak to je a jestli ma smysl zadat?
Co si matně pamatuju, tak po tom, co přijde platební výměr se musí požádat do 15 dnů. ale jak jsem psala, pokud to již proběhlo soudem, tak ani náhodou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc dekuji za informaci. Toho jsem se bohuzel bala, ale neda se nic delat.. Dekuji ![]()
- Citovat
- Upravit
Na kterou pobočku zaslat žádost o prominutí penále?
Když normálně OSVČ spadá pod Pelhřimov, ale přišel platební výměr na dlužné pojistné a platební výměr na penále, kde je adresa pro doručování Havlíčkův Brod?
- Citovat
- Upravit
@martinape nějak nechápu dotaz.. osvč bydlí pod pelhřimovem a přišel mu dopis jinam, či co jak?
Nebo přišel platební výměr odjinud? pokud je vše v pořádku, tak to písemně sdělit odesílateli, vč. doložení, kde je co zaplaceno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vše přišlo jak mělo.
Když něco OSVČ řeší, tak jde na pobočku v Pelhřimově. JE doplacené dlužné pojistné a chce žádat o odpuštění penále. Ale kam tu žádost poslat? Do toho pelhřimova? Nebo na adresu uvedenou jako adresa pro doručování na tom platebním výměru? ta adresa je v Havlíčkově brodě.
- Citovat
- Upravit
@martina.se odesílateli, takže do toho Brodu.
V hlavičce výměru je:
Všeobecná zdravotní pojišťovna České Republiky
Regionální pobočka Brno, pobočka pro Jihomoravský kraj a Kraj Vysočina
Benešova 10
659 14 Brno - město
Adresa pro doručování:
havlíčkovo náměstí 170
580 01 havlíčkův Brod
- Citovat
- Upravit
@martinape jo takhle. No poslat to tam, s kym celou dobu komunikoval. Takže bych to dala na ten pelhřimov, oni to max přepošlou. Ale předpokládám, že to je jak u úp - když jsem byla na pobočce ve Frýdku, stejně mi chodila pošta s Ostravskou adresou - prostě adresa centrály. Ale vše vyřizoval F-M. Takže u Tebe to samé, obrať se na Pelhřimovskou pobočku, kdes to vše vyřizovala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj mam dotaz přítel pracuje na smlouvu v rakousku musí platit v čr pojištění?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@natalinka1 píše:
Ahoj mam dotaz přítel pracuje na smlouvu v rakousku musí platit v čr pojištění?
jestli odvádí pojistné v rakousku, musí se odvázat u české pojišťovny z českého systému. Nelze být z veřejného pojištění pojištěn ve dvou státech EU. Po návratu bude muset doložit formulář E104, která potvrdí dobu pojištění v Rakousku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dluh u VZP zaplacení a změna pojištovny
Zdravím Vás dámy i já musel řešit dluh u VZP hrozila mi exekuce. Už je vyřešená a ukončená. Co mohu radit je tohle pokud má člověk rozum od této pojištovny odejde a to velmi rychle a to zdůvodu, že jednak, když se řeší něco o zdravotních pojištovnách je vždy u toho jen VZP a kde jsou ty ostatní? A navíc co jsem zjistil tak tahle pojištovna už nějakou dobu dává své dlužníky Výhradně SOUKROMIM EXEKUTORUM, což dříve nebylo. Dříve se to dělo přes soudní exekotory tj ty co jsou u soudu zaměstnaní tudíš žádné velké odměny neměli to vím z vlastní zkušenosti. Podle mě se jedná zcela jasně o kšeft s Dluhy a když něco smrdí u pojištovny je to obyčejně právě VZP. Nikomu nechci nic podbízet, ale já už u ní nejsem potom co jsem zažil mi to stačilo např dva měsíce jsem neplatil a okamžitě meil z VZP právního oddělení že Dlužím a okamžitě mám zaplatit.Tak nevím jen vím že jsem se rozhodl správně pro jinou pojištovnu dle mého názoru a mám uplný klid vše funguje jak má.
Hezký den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Skymir
Když budeš platit, jak máš, nebudeš mít problémy u žádné pojišťovny. Jsou jiné důvody, pro které se pojišťovna mění. A představ si - všude se musí platit.
- Citovat
- Upravit
@Skymir píše:
JJ já vím a platím, ale vybral jsem si komu.:D hezký den.
Tak proč jsi si předtím vybral VZP? To tě teď po tom dluhu osvítil duch svatý? U jiné pojišťovny by sis ohlídal, aby tam dluh nebyl? A jestli tam bylo důvodů více, tak to je taky musíš napsat, aby se to dalo posoudit. Jinak tvůj příspěvek vypovídá jen o tom, že si neumíš ohlídat placení pojistného. Nic víc.
- Citovat
- Upravit