Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@FraDeu píše:
Vzdáš se dluhů při dědickém řízení. To je celé.
nemůže se vzdát „jen“ dluhů, musí se vzdát celého dědictví.
Nevím, jak to je, pokud jde o předlužené dědictví, ale nám nedovolili vzdát se dědictví, protože jsme již měli děti a tím pádem by to muselo jít k soudu, který rozhodne, zda je v zájmu dětí se vzdát dědictví. Je to 3 roky stará záležitost.
Můžeš se vzdát dědictví, ale půl milionu není nic, co by nešlo zaplatit. Hlavně v dnešní době, kdy jsou insolvence pro každýho…
Můžes pak dědictví odmítnout pokud by byl dluh vyšší, než otcův majetek. Pokud by vlastnil dům třeba za 2 mil tak by se vám to pořád vyplatilo. Jestli nic nemá tak pak odmítnout.
@Janli píše:
Můžeš se vzdát dědictví, ale půl milionu není nic, co by nešlo zaplatit. Hlavně v dnešní době, kdy jsou insolvence pro každýho…
Půl milionu není nic?? Já bych to teda splácet nechtěla
@FraDeu píše:
Vzdáš se dluhů při dědickém řízení. To je celé.
Nevzdá se dluhů, ale dědictví, tj. nebude muset platit dluhy.
@lucik2011 píše:
Půl milionu není nic?? Já bych to teda splácet nechtěla
Když se hodí do insolvence, tak splatí jen zlomek dluhu. Bordel je to neskutečnej, ale bohužel je to tak.
Jako nepominutelný dědic, můžeš dědictví odmítnout s výhradou povinného dílu. Odmítnutím zákonným dědicem automaticky nastupuje další třída - od manželky její děti, čily ty a sourozenci, od tebe tvé děti - tady by se to seklo a šlo by to na opatrovnický soud, pokud jsou děti malé.
Půl milionu není ještě nic neřešitelného, co insolvence?
@Janli Pokud ti v insolvenci povolí oddlužení, tak zaplatíš 30% (nebo kolik) a si čistý ![]()
Můžeš odmítnout celé dědictví. Jelikož máš dítě, nemůžeš odmítnout za něj, ale pokud dejme tomu táta vlastní jen svoje boty, tak by soud měl rozhodnout, že odmítnout je v zájmu dítěte. Pokud je v dědictví třeba dům za 3ml, tak se ti pořád vyplatí to přijmout. Jen bacha, aby dluhů nebylo víc.
Ahoj
existuje v dědickém řízení Přijmout dědictví s VÝHRADOU SOUPISU
najdi si to na netu
je to taková opatrnost, když máš strach, že pasiva převáží aktiva
osobně bych do toho v takovém případě rozhodně 100% šla..
nemusíš se vzdávat úplně (zvláště pokud mají rodiče nemovitost), stačí ta výhrada soupisu
mrkni na to ![]()
Neřeš to na internetu, řeš to s právníkem. Třeba jen v občanské poradně, ale nevědomost neomlouvá a pokud se bdueš spoléhat na rady z internetu, může tě to přijít dost draho.
Přihlaste se do nového pořadu Tv Prima!
Dnes jsem se dozvěděla, že má můj otec dluhy ve výši snad půl milionu, bohužel se zadlužil bez vědomí náš všech, nevěděla o tom ani mamka. Teď nás trápí jediné, pokud otec zemře, budeme muset platit dluhy my jako jeho děti? Vím, že mamka, jelikož jsou manželé, se z toho nedostane. Sama už mám dvouměsíční holčičku a představa, že někdy bude muset platit dluhy po mém otci, které já bohužel nejsem schopná zaplatit je strašná
je možné se dědictví vzdát? Třeba už teď? S ním a s jeho dluhy nechci mít vůbec nic společného.