Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Dobrý večer. Mám dotaz. Splácím dvě půjčky a do toho mám telefon na splátku, vše jsem dokázala platit krásně, dokud jsem ze zdrav. důvodu nepřišla o zaměstnání. Chci se zeptat, zda když budu hospitalizována cca na měsíc/dva jestli se dá tohle vše pozastavit?
Nechtěla bych exekuce apod, věci… Příjem nebudu mít odkud vzít, proto se ptám.. Děkuji. ![]()
A u koho to máš? Některé banky umožňují „splátkové prázdniny“, ale zda to má i ta tvoje, těžko říct.
Hlavně komunikuj, domluv si případně snížení splátek atd.
A mimochodem, to jsou právě ty věci, které řeší pojistky.
@Villanelle píše:
A u koho to máš? Některé banky umožňují „splátkové prázdniny“, ale zda to má i ta tvoje, těžko říct.
Hlavně komunikuj, domluv si případně snížení splátek atd.
A mimochodem, to jsou právě ty věci, které řeší pojistky.
Raiffeisen bank. Komunikovala jsem s nimi, ale už X krát mi bylo řečeno, že mi nemají jak poradit.. Zkusím to s nimi ještě vykomunikovat ![]()
Zkus ještě kontaktovat bezplatnou dluhovou poradnu. Případně se domluvit s někým v rámci rodiny, zda by ti nemohl krátkodobě splátky zafinancovat, že to vrátíš. A nebo prodat věci, na které sis půjčila, a ty půjčky jednorázově splatit.
@admaa píše:
Raiffeisen bank. Komunikovala jsem s nimi, ale už X krát mi bylo řečeno, že mi nemají jak poradit.. Zkusím to s nimi ještě vykomunikovat
Tak pokud ti řekli tohle, tak to stejně dají tak za dva měsíce vymahačské firmě. Smlouva je jasně daná a takové veliké banky nemohou ke všem přistupovat individuálně. To by poslouchali 1000 smutných příběhů denně. Zní to hnusně ale bohužel. Budeš to muset zkusit pořešit jinak.
Nedávají se nějaké příspěvky od státu? Mimořádná okamžitá pomoc, mám pocit. Zkus to prozkoumat, jaké jsou tam podmínky. ![]()
@admaa píše:
Dobrý večer. Mám dotaz. Splácím dvě půjčky a do toho mám telefon na splátku, vše jsem dokázala platit krásně, dokud jsem ze zdrav. důvodu nepřišla o zaměstnání. Chci se zeptat, zda když budu hospitalizována cca na měsíc/dva jestli se dá tohle vše pozastavit?
Nechtěla bych exekuce apod, věci… Příjem nebudu mít odkud vzít, proto se ptám.. Děkuji.
Nemáš u těch úvěru žádnou pojistku v případě nemocenské? Nabízejí to při sjednaní úvěru většinou.
@KKK85 píše:
Nemáš u těch úvěru žádnou pojistku v případě nemocenské? Nabízejí to při sjednaní úvěru většinou.
U jedné ano, i přes to mi to strhli do mínusu a započítali mi poplatek za mínusovou částku. U druhé splátky mi to pojištění ani nejde nastavit, což opět nechápu.
Co zkusit půjčky sjednotit a nastavit platby tak, aby byly zvládnutelné? Nemám s tím tedy osobní zkušenost, jen povědomí o tom, že něco takového existuje.
To si tu hospitalizaci plánuješ tímhle způsobem.
admaa
4
0
dnes v 21:39
0
ASENTRA 100
Dobrý večer, chtěla jsem se jen orientačně zeptat, kdyby si člověk vzal např. plato nebo dvě Asentry 100, myslíte, že by to mohlo hodně ublížit? Samozřejmě předávkování v tom bude určitě, ale zajímá mně zda by to člověka jakkoliv hůř postihlo? Děkuji za odpovědi
@mamule42 píše:
To si tu hospitalizaci plánuješ tímhle způsobem.admaa
4 0
dnes v 21:39 0
ASENTRA 100
Dobrý večer, chtěla jsem se jen orientačně zeptat, kdyby si člověk vzal např. plato nebo dvě Asentry 100, myslíte, že by to mohlo hodně ublížit? Samozřejmě předávkování v tom bude určitě, ale zajímá mně zda by to člověka jakkoliv hůř postihlo? Děkuji za odpovědi
Ne, takhle si hospitalizaci neplánuji.
Ale dostala jsem od obvodní doporučení na hospotalizaci v Psychiatricke lecebne.
![]()
@admaa píše:
Ne, takhle si hospitalizaci neplánuji.
Ale dostala jsem od obvodní doporučení na hospotalizaci v Psychiatricke lecebne.![]()
Ti tleskáčkové na konci sdělení o hospitalizaci na psychiatrii nasvědčují, že obvodní dobře ví, co dělá. ![]()
Pro tyhle případy je fajn pojištění neschopnosti splácet, ale to je ti teď zrovna už platné, jak mrtvýmu zimník. ![]()
@sirikit píše:
Ti tleskáčkové na konci sdělení o hospitalizaci na psychiatrii nasvědčují, že obvodní dobře ví, co dělá.
Pro tyhle případy je fajn pojištění neschopnosti splácet, ale to je ti teď zrovna už platné, jak mrtvýmu zimník.
Ti tleskáčci jsou ironické. Protoze mi prijde docela zvlastni, ze si nekdo mysli, ze si “planuji” hospitalizaci. ![]()
@admaa píše:
Ti tleskáčci jsou ironické. Protoze mi prijde docela zvlastni, ze si nekdo mysli, ze si “planuji” hospitalizaci.
A jo.
No a žít budeš z čeho, budeš mít alespoň podporu?
Kolik máš ještě splatit?
@sirikit píše:
A jo.
No a žít budeš z čeho, budeš mít alespoň podporu?
Kolik máš ještě splatit?
Asi tady nebudu psat primo castku.. ale neni to malo, ani extra hodne.
Z ceho budu zit? To nevím. ![]()