Dluhy a půjčky

14
30.6.23 21:50

Dluhy a půjčky

Dobrý večer. Mám dotaz. Splácím dvě půjčky a do toho mám telefon na splátku, vše jsem dokázala platit krásně, dokud jsem ze zdrav. důvodu nepřišla o zaměstnání. Chci se zeptat, zda když budu hospitalizována cca na měsíc/dva jestli se dá tohle vše pozastavit?
Nechtěla bych exekuce apod, věci… Příjem nebudu mít odkud vzít, proto se ptám.. Děkuji. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66815
30.6.23 21:53

Kontaktuj firmu, jiz dluzis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
30.6.23 21:55

A u koho to máš? Některé banky umožňují „splátkové prázdniny“, ale zda to má i ta tvoje, těžko říct.
Hlavně komunikuj, domluv si případně snížení splátek atd.
A mimochodem, to jsou právě ty věci, které řeší pojistky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
30.6.23 22:00
@Villanelle píše:
A u koho to máš? Některé banky umožňují „splátkové prázdniny“, ale zda to má i ta tvoje, těžko říct.
Hlavně komunikuj, domluv si případně snížení splátek atd.
A mimochodem, to jsou právě ty věci, které řeší pojistky.

Raiffeisen bank. Komunikovala jsem s nimi, ale už X krát mi bylo řečeno, že mi nemají jak poradit.. Zkusím to s nimi ještě vykomunikovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21602
30.6.23 22:02

Zkus ještě kontaktovat bezplatnou dluhovou poradnu. Případně se domluvit s někým v rámci rodiny, zda by ti nemohl krátkodobě splátky zafinancovat, že to vrátíš. A nebo prodat věci, na které sis půjčila, a ty půjčky jednorázově splatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
998
30.6.23 22:07
@admaa píše:
Raiffeisen bank. Komunikovala jsem s nimi, ale už X krát mi bylo řečeno, že mi nemají jak poradit.. Zkusím to s nimi ještě vykomunikovat :nevim:

Tak pokud ti řekli tohle, tak to stejně dají tak za dva měsíce vymahačské firmě. Smlouva je jasně daná a takové veliké banky nemohou ke všem přistupovat individuálně. To by poslouchali 1000 smutných příběhů denně. Zní to hnusně ale bohužel. Budeš to muset zkusit pořešit jinak. :think: Nedávají se nějaké příspěvky od státu? Mimořádná okamžitá pomoc, mám pocit. Zkus to prozkoumat, jaké jsou tam podmínky. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7356
30.6.23 22:08
@admaa píše:
Dobrý večer. Mám dotaz. Splácím dvě půjčky a do toho mám telefon na splátku, vše jsem dokázala platit krásně, dokud jsem ze zdrav. důvodu nepřišla o zaměstnání. Chci se zeptat, zda když budu hospitalizována cca na měsíc/dva jestli se dá tohle vše pozastavit?
Nechtěla bych exekuce apod, věci… Příjem nebudu mít odkud vzít, proto se ptám.. Děkuji. ;)

Nemáš u těch úvěru žádnou pojistku v případě nemocenské? Nabízejí to při sjednaní úvěru většinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
30.6.23 22:14
@KKK85 píše:
Nemáš u těch úvěru žádnou pojistku v případě nemocenské? Nabízejí to při sjednaní úvěru většinou.

U jedné ano, i přes to mi to strhli do mínusu a započítali mi poplatek za mínusovou částku. U druhé splátky mi to pojištění ani nejde nastavit, což opět nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrg
546
30.6.23 22:26

Co zkusit půjčky sjednotit a nastavit platby tak, aby byly zvládnutelné? Nemám s tím tedy osobní zkušenost, jen povědomí o tom, že něco takového existuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5921
30.6.23 22:30

To si tu hospitalizaci plánuješ tímhle způsobem.

admaa
4
0
dnes v 21:39
0
ASENTRA 100
Dobrý večer, chtěla jsem se jen orientačně zeptat, kdyby si člověk vzal např. plato nebo dvě Asentry 100, myslíte, že by to mohlo hodně ublížit? Samozřejmě předávkování v tom bude určitě, ale zajímá mně zda by to člověka jakkoliv hůř postihlo? Děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
30.6.23 22:47
@mamule42 píše:
To si tu hospitalizaci plánuješ tímhle způsobem.admaa
4 0
dnes v 21:39 0
ASENTRA 100
Dobrý večer, chtěla jsem se jen orientačně zeptat, kdyby si člověk vzal např. plato nebo dvě Asentry 100, myslíte, že by to mohlo hodně ublížit? Samozřejmě předávkování v tom bude určitě, ale zajímá mně zda by to člověka jakkoliv hůř postihlo? Děkuji za odpovědi

Ne, takhle si hospitalizaci neplánuji.
Ale dostala jsem od obvodní doporučení na hospotalizaci v Psychiatricke lecebne. :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75743
30.6.23 22:58
@admaa píše:
Ne, takhle si hospitalizaci neplánuji.
Ale dostala jsem od obvodní doporučení na hospotalizaci v Psychiatricke lecebne. :potlesk: :potlesk:

Ti tleskáčkové na konci sdělení o hospitalizaci na psychiatrii nasvědčují, že obvodní dobře ví, co dělá. :roll:
Pro tyhle případy je fajn pojištění neschopnosti splácet, ale to je ti teď zrovna už platné, jak mrtvýmu zimník. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
30.6.23 23:00
@sirikit píše:
Ti tleskáčkové na konci sdělení o hospitalizaci na psychiatrii nasvědčují, že obvodní dobře ví, co dělá. :roll:
Pro tyhle případy je fajn pojištění neschopnosti splácet, ale to je ti teď zrovna už platné, jak mrtvýmu zimník. :?

Ti tleskáčci jsou ironické. Protoze mi prijde docela zvlastni, ze si nekdo mysli, ze si “planuji” hospitalizaci. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75743
30.6.23 23:12
@admaa píše:
Ti tleskáčci jsou ironické. Protoze mi prijde docela zvlastni, ze si nekdo mysli, ze si “planuji” hospitalizaci. :?

A jo.
No a žít budeš z čeho, budeš mít alespoň podporu?
Kolik máš ještě splatit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
30.6.23 23:16
@sirikit píše:
A jo.
No a žít budeš z čeho, budeš mít alespoň podporu?
Kolik máš ještě splatit?

Asi tady nebudu psat primo castku.. ale neni to malo, ani extra hodne.
Z ceho budu zit? To nevím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel