Dlužné výživné

4
15.3.13 10:10

Dlužné výživné

Dobrý den všem,
chtěla jsem se zeptat, zda někdo máte podobné zkušenosti s neplacením výživného na dítě. Můj bývalý partner neplatí od ledna 2011, 2× jsem byla podat trestní oznámení, vždy to skončilo u soudu, poprvé byl vydán trestní příkaz na zaplacení, bohužel přišla amnestie a mě zbyly oči pro pláč a vztek. Podruhé jsme skončili také u soudu, v tomto případě radši zaplatil, jinak by šel sedět, byl v podmínce. To bylo v listopadu 2012. Od té doby nic, jen sliby, výmluvy a výsměch, protože ví, že na něj nijak nemůžu. Pracuje načerno, nemá trvalé bydliště, žádný majetek, nic, co by mu bylo možné exekucí vzít. Pokud se v tomto popisu poznáváte, jak to řešíte? Nechce se mi běham po policii a soudech, je to únavné, nekonečné, nervy drásající. Napadá mě jen jedna možnost, ale ta je nezákonná, ale člověk by si ulevil :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3780
15.3.13 10:22

@challenge mám to podobné, prostě jednou za čas podám trestní oznámení - to je tak na hodinu, pak soud - někdy mně ani nezvou a pak vězení - teď naposledy mi chodily z vězení peníze, protože tam měl práci (asi 500 měsíčně, ale aspoň něco) celková výše dluhu je asi 170 000 a jiná páka není :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
855
15.3.13 10:58

K tomuto jen takova technicka pripominka - nevim, zda jste si toho jiz vsimly, ale pred nekolika mesici, byla zkracena trestni sazba u tr. cinu zanedbani povinne vyzivy a rovnez dolso v ramci ustanoveni o ukladani trestu k vlozeni nove vety, ktera stanovuje tvrdsi podminky pro nepodmineny trest specialne pro tento trestny cin. Do budoucna tak nelze jiz temer ocekavat nepodminene tresty v tehle oblast - obecne se pak uvazuje o uplnem zruseni tohoto trestneho cinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
15.3.13 11:55

@wendy nojo, co už se dá od státu čekat, že? :roll:
gauneři dostanou amnestii a ti co makají to musí zaplatit :cert:
Já mám štěstí, že jsem dceru zvládla uživit sama a podruhé už se nesekla ve výběru partnera ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
15.3.13 16:21

@challenge No, pak ještě napráskat jeho zaměstnavatele, pokud víš, kde pracuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
15.3.13 21:05

@analoja Díky za reakce. Vlastně v porovnání s jinými mi dluží „pakatel“, ale štve mě to, ani ne tak ty peníze, taky zvládnu syna uživit, ale z principu, že tohle může procházet. A za výsměchu mého bývalého, protože ví, že na něj nemůžu. O jeho práci a soukromém životě nic moc nevím, jen z doslechu, on sám mlží, jak se dá. A klobouk dolů, umí v tom chodit. Nezbyde mi nic jiného, než se obrnit a dát si zase kolečko trestní oznámení a soud… Třeba se to jednou povede…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
15.3.13 21:10

A řidičák má? to by ho mohlo bolet, kdyby se mu zabavil :think:
http://www.ekcr.cz/…i-29-10-2012?w=
nejsem si však jistá, jestli to již opravdu platí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
15.3.13 21:26

@challenge no, můj bejvalej je ztracenej případ, ale pokud ten tvůj pracuje, byť na černo, a vězení se bojí, tak to zas tak beznadějný není - nevím tedy, jestli není nějaká nová úprava, ale bývalo to tak, že pokud doplatí dlužnou částku v určitým termínu (tuším do rozhodnutí soudu), tak se vyhne výkonu trestu, takže to pro něj může být dobrá motivace nějaký peníze sehnat.
Vím, že to soudy dost často řeší podmínkou, ale pokud ji nesplní, tak mu to připočítají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová