Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dnes koupila v Albertu chleba syn kousek si dal uctenku bohuzel nemam
Dobrou chuť. Co to vůbec je, pavouk?
Jako samozřejmě vyhodit, ale mě tohle automatické předpokládání, že co je průser, vyhodím a neřeším, dost štve.
To je sem tam chleba s hmyzem, sem tam smrdutej salám, slizký tofu, zkažený maso a peníze jen lítaj.
Je to opruz, ale zkus jim to tam donést i bez účtenky. Peníze ti možná nedají, ale někde to skončí a někomu to ukážou.
Dokud si budeme tupě kupovat šmejdy, budou nám je nabízet.
Jsem pro to pokaždé omlátit o
hlavu, fakt.
@NiKina píše:
Dobrou chuť. Co to vůbec je, pavouk?Jako samozřejmě vyhodit, ale mě tohle automatické předpokládání, že co je průser, vyhodím a neřeším, dost štve.
To je sem tam chleba s hmyzem, sem tam smrdutej salám, slizký tofu, zkažený maso a peníze jen lítaj.
Je to opruz, ale zkus jim to tam donést i bez účtenky. Peníze ti možná nedají, ale někde to skončí a někomu to ukážou.
Dokud si budeme tupě kupovat šmejdy, budou nám je nabízet.
Jsem pro to pokaždé omlátit o
hlavu, fakt.
Presne mne x krat zasmradly maso a fakt nebylo na konci spotreby.
Já tedy upřímně musím říct, že si nechávám všechny účtenky z obchodu cca týden a se vším špatným, zkaženým chodím zpět a vždy mi peníze vrátily, akorát ta omluva bohužel nikdy není, což mě štve, neb by to měla být samozřejmost. Myslím, že se ještě v obchodech u nás mají co učit.
@NiKina A co s tím mají v obchodě udělat? Oni tam chleba nepečou, víš? Takže omlatit o hlavu je blbost. Může zkusit jít, vysvětlit a doufat, že ji dají jiný.
@inkakřivák ale zodpovídají za to, co prodávají. Tak aby viděli. Plus samozřejmě vrátit peníze. Já teda od všeho účtenky nechávám, většinou je mám elektronicky v aplikacích takže peníze by vrátit museli bez debat. Zakladatelka účtenku nemá, takže to bude asi problém ale určité bych to nafotila, dala na google recenzi, na fb, ig, kamkoliv. Na tohle jsem pes.
@NiKina přesně tak
bych jim ukázala co prodávají a zveřejnila všude možně. Fuj. ![]()
@luloinka tak může jít a vrátit, zkusit, neb doklad nemá. A dost by mě zajímalo, jak může prodejce zjistit něco takového. Má ty chleby nějak rozebírat? Prostě je hloupost vykřikovat něco o mlácení o hlavu a smejdech.
A když už, tak spíš zjistit, z které pekárny ten chleba pochází a uvést to u té fotky - pekárna Novák vyrábí toto! Obchodník tohle skutečně nezjistí.
@inkakřivák tak to je tvůj názor, že je to hloupost. Můj názor je, že jako spotřebitel si to nemusím nechat líbit. Já ty peníze vydělávám, musím do práce abych je měla a pak za ně očekávám kvalitu a ne že to teda vyhodím a koupím novej. To můžu zrovna vyhazovat peníze z okna komejdoucím
nemluvě o zdravotních aspektech, pokud bych si nevšimla hned a vzaly si to děti. V Albertu jsem pracovala. Kdyby mi tohle někdo donesl na pokladnu, zavolám vedoucí a budu mít snahu to řešit. Ale jak říkám, bez účtenky těžko říct.
@inkakřivák píše:
@luloinka tak může jít a vrátit, zkusit, neb doklad nemá. A dost by mě zajímalo, jak může prodejce zjistit něco takového. Má ty chleby nějak rozebírat? Prostě je hloupost vykřikovat něco o mlácení o hlavu a smejdech.
A když už, tak spíš zjistit, z které pekárny ten chleba pochází a uvést to u té fotky - pekárna Novák vyrábí toto! Obchodník tohle skutečně nezjistí.
Tak tam problém nebude pekárna. Všechno se dopika na prodejnách z polotovarů z Babisovych gigatovaren na prefabrikáty. A jít jim to omlatit o hlavu je přesně to co ma udělat. Oni to prodávají, oni odpovídají za to, co prodávají. Jak si to pak poresi se svým dodavatelem je jejich věc, ne zákazníka.
@inkakřivák jinak u nás na prodejně byla i pekárna, takže záleží jestli byl z regálu nebo balený (k tomu se přikláním spíš). Kolikrát bylo v televizi, že maminka v tom a tom obchodě koupila tohle a tohle. Je to častější, než si myslíme. Hlavně když 99% lidí to prostě vyhodí a neřeší.
@inkakřivák píše:
@NiKina A co s tím mají v obchodě udělat? Oni tam chleba nepečou, víš? Takže omlatit o hlavu je blbost. Může zkusit jít, vysvětlit a doufat, že ji dají jiný.
Od někoho ho vzali - a dodavatel by měl vědět, že zapéká nechtěný protein.
@luloinka píše:
@inkakřivák jinak u nás na prodejně byla i pekárna, takže záleží jestli byl z regálu nebo balený (k tomu se přikláním spíš). Kolikrát bylo v televizi, že maminka v tom a tom obchodě koupila tohle a tohle. Je to častější, než si myslíme. Hlavně když 99% lidí to prostě vyhodí a neřeší.
No, protože to je prkotina.
@luloinka píše:
@inkakřivák tak to je tvůj názor, že je to hloupost. Můj názor je, že jako spotřebitel si to nemusím nechat líbit. Já ty peníze vydělávám, musím do práce abych je měla a pak za ně očekávám kvalitu a ne že to teda vyhodím a koupím novej. To můžu zrovna vyhazovat peníze z okna komejdoucímnemluvě o zdravotních aspektech, pokud bych si nevšimla hned a vzaly si to děti. V Albertu jsem pracovala. Kdyby mi tohle někdo donesl na pokladnu, zavolám vedoucí a budu mít snahu to řešit. Ale jak říkám, bez účtenky těžko říct.
Přesně tak. Ten chleba nebyl zadarmo pro spotřebitelku.