Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky dá se vůbec v drogérce koupit fajn hydratační make-up? Aby nebyl hutný, příliš mastný, pleť se po něm neleskla? A v neposlední řadě vydržel aspoň těch deset hodin na svém místě. A dal se sehnat v odstínu pro normální českou bledulku.
Přiznám se, že vůbec netuším jak si na tom drogerie jako DM, Teta atd. vedou. Lovím ideální make-up v parfumérkách, ale co si budem najít levnější alternativy by nebylo na škodu.
Ráda si nechám poradit. ![]()
V drogérii jsem na nic vhodného nikdy nenarazila. Používám už několik let Double wear od Estee Lauder. Ale to není ta levná varianta, kterou hledáš. Jinak všechny ostatní parametry plní dokonale.
Máš nereálné požadavky.
Buď to bude lehké a hydratující a nebo to vydrží dlouho a ještě z drogerky.
Hydrataci řeš především péčí o pleť. Šetrně čistit, pořádně hydratovat, řešt problémy co má.
No a před tím, než naneseš bázi, tak jednak hydratační podklad a pak slušnej primer a teprve pak bázi - tím prodloužíš trvanlivost té báze.
A ještě navíc si sama na vlastní pleť potřebuješ otestovat jaké hydratační krémy, jaké báze a jaké primery ti sedí.
Mě vyhovuje Cerave + Benefit primer + make up od zuii, to funguje moc pěkně, takže pudr používám jen vyloženě na večer. Je to na suché, ctlivé pleti.
Ale krém je z lekárny, primer ze sephory a makeup přes internet.
Kdybych ignorovala požadavky svojí pleti, tak v DM bych asi šla do
hydratace
Neutrogena Bright Boost gelový krém
primer
Catrice podkladová báze Ten! Sational 10v1
makeup
L'ORÉAL PARIS make-up True Match
všechno to obsahuje siliony, takže to bude prodlužovat výdrž makeupu na obličej, ale tím spíš to chce čistit dvoufázově, velmi šetrně a nepatlat to na sebe každý den.
Mě nejvíc vyhovuje True Match od Loreal. Jsem hodně světla a používám odstin 1R/1C. Měla jsem i dražší, z drogerie i z parfumerie, odsud mi nejvíc vyhovoval Sensai, ale ve výsledku mi udělal stejnou službu jako ten Loreal.
Na videu 8:00 souhlasím s recenzí a taky používám oba. Především Dermacol 24 control.
Youtubera sleduju dlouho a make up mu jde ![]()
https://www.youtube.com/watch?…
@axlpol mě z výrobků Dermacol vyhovoval spíše ten Caviar. Ale zkoušela jsem oba a oba mi začaly po čase vadit a měla jsem přesušenou pleť kolem nosu. Každopádně za vyzkoušení stojí.
@terien píše:
Jestli něco z Dermacolu, tak Noblesse. Příjemný lehký makeup
Tenhle mi šupinkovatěl po celém obličeji. Ale možná si jen nesedl se zbytkem kosmetiky. Mám velmi oblíbenou zlatou podkladovou bázi od Dermacol. Já mám od této značky vyzkoušený skoro celý sortiment
teda ne ty nové řady s Cannabis v dekorativní kosmetice. Tělový balzám je velmi příjemný.
@nozu píše:
Tenhle mi šupinkovatěl po celém obličeji. Ale možná si jen nesedl se zbytkem kosmetiky. Mám velmi oblíbenou zlatou podkladovou bázi od Dermacol. Já mám od této značky vyzkoušený skoro celý sortimentteda ne ty nové řady s Cannabis v dekorativní kosmetice. Tělový balzám je velmi příjemný.
Mě zas jako jediný z Dermacolu vyhovoval
@terien jojo, to je klasika. Hledání toho správného výrobku je vždy náročné. Proto už nyní neexperimentuju a držím se své kombinace kosmetiky, která mi vyhovuje. Těch lahviček nevyhovujících produktů jsem vyházela nebo rozdala docela dost.
V drogerce nic nehledej, vyhozené peníze. Za mě nejlepší hydratační make up Vichy - Mineralblend.
https://www.notino.cz/…/p-15837603/?…
@Karinkas za mě je ideální Max factor, není drahý, dobře drží
@Anais Brno píše:
@Quertizop mi třeba Vichy na pleť vůbec nesedí…
Jakto?
@Quertizop hrozně štípe…
Mám docela citlivý ksichtik…
Skvělá je kosmetika od Revolution skin care a kupodivu úplně obyčejný hydratační krém od L'Oréal