Může si otec nevzít děti?

Anonymní
9.2.23 11:52

Může si otec nevzít děti?

Ahoj, tenhle týden měli být děti u svého otce. Jenže on je prý nemocný a tak si je nevzal, že by se o ně prý nezvládl postarat. Nám s přítelem to dost narušilo plány. Jsem na svého ex hodně vytočena, můžu si vůbec dovolit takhle nevzít děti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76918
9.2.23 11:55
@Anonymní píše:
Ahoj, tenhle týden měli být děti u svého otce. Jenže on je prý nemocný a tak si je nevzal, že by se o ně prý nezvládl postarat. Nám s přítelem to dost narušilo plány. Jsem na svého ex hodně vytočena, můžu si vůbec dovolit takhle nevzít děti?

ano, může,

styk s dětmi je jeho právo, nikoli povinnost,
a když děti od něho nemoc chytnou, tak ti OČR na ně nenaruší plány?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
9.2.23 11:56

Odpověz si na otázku co je pro tebe víc? přítel nebo děti? pokud chlap, tak ano, buď naštvaná fakt hodně a klidně mu je dovez. Pokud děti, tak bud ráda, že je nenakazí třeba /za předpokladu teda, že se na nemoc nevymlouvá/. Nebo že nebudou celej týden trčet doma, nepůjdou vůbec na vzduch, protože otci není dobře. Nebo buď někde mezi, a ber to jako malý ústupek, cos mu udělala,,,a příště on udělá ústupek tobě, třeba až budeš ležet s horečkou a nebudeš se moct o děti postarat.

Jinak ofiko podle rozsudku nevím jak to je, ale koukala bych na to lidsky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.23 11:56

@stinga Ale my to takhle máme soudně. Očr si na děti neberu

• Citovat
  • Upravit
8866
9.2.23 11:58
@Anonymní píše:
@stinga Ale my to takhle máme soudně. Očr si na děti neberu

A při nemoci je ošetřuje hlídá kdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398

Takže raději at je nakazí? k čemu by to bylo když je sám nemocný? navíc nemusí si je brát vůbec, může ale nemusí :? Ale rozhodně bych nechtěla dávat děti k nemocnému člověku :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22059
@Anonymní píše:
Ahoj, tenhle týden měli být děti u svého otce. Jenže on je prý nemocný a tak si je nevzal, že by se o ně prý nezvládl postarat. Nám s přítelem to dost narušilo plány. Jsem na svého ex hodně vytočena, můžu si vůbec dovolit takhle nevzít děti?

Jinak řečeno, narvala bys děti na starost někomu, kdo je nemocný… jen abys měla volný víkend s chlapem?

Svérázný (a hoooodně o tobě vypovídající) přístup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76918
9.2.23 11:59
@Anonymní píše:
@stinga Ale my to takhle máme soudně. Očr si na děti neberu

a jak jsou děti velké a co exovi je?
ale zas - tak zavezeš mu děti, jestli on leží, blije, kašle, starat se o ně nebude?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
9.2.23 11:59

Muze, styk je výsada ne povinnost. Nemusi si je brát vůbec, když na to prijde, povinnost má akorat platit alimenty, styk není vymahatelny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.23 12:01

@stinga 13 a 11. No prý má chřipku, děti se o sebe právě už umějí postarat sami.

• Citovat
  • Upravit
76918
9.2.23 12:03
@Anonymní píše:
@stinga 13 a 11. No prý má chřipku, děti se o sebe právě už umějí postarat sami.

tak když má chřipku, tak bych tam děti v žádném případě neposílala, to je snad jasné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16373
9.2.23 12:03
@Anonymní píše:
@stinga 13 a 11. No prý má chřipku, děti se o sebe právě už umějí postarat sami.

Tak pak neřešit děti a mít program, co jste naplánovali :nevim: Když bude ležet nemocný, tak by děti stejně měly svůj program, on by jim asi moc s ničím nepomohl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
9.2.23 12:04
@Anonymní píše:
:lol: :lol: :lol: promiň už se směju.

Můj ex si bere děti jen když jsou zdravé (a to absolutně, zakašlou a jedou zpět domů), musí být zdravý on (jinak by to chudák nezvládl) atd, atd spousta dalších faktorů.

Neřeším, jen se podle toho k němu chovám - jako k nule. A nějaké rodičovské domlouvání a vycházení vstříc tímhle skončilo a vlastně ani pořádně nezačalo (protože už po rozvodu měl plány s novou rodinou a chtěl se domlouvat jen na tom, kdy děti nechce)
Proto máme soudně určený styk s dětma, kdy mám aspon představu, kdy si má děti brát, ale jak často píše - je pouze oprávněn, nikoli povinen :nevim: ale s tím už se dá nějak plánovat čas.
P. S.: nenutím ho, protože už ho nevychovám a je to jeho volba, jaký si udělá vztah s dětma. Já s manželem jsme s dětma rádi, i když je to těžké - je to super.

Příspěvek upraven 09.02.23 v 12:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
9.2.23 12:05
@Anonymní píše:

Ty seš dobrá….. :mrgreen:. Nejenže se děti o sebe budou muset postarat samy, ale ještě se nakazí….

• Citovat
  • Upravit
4749
9.2.23 12:05

Ja bych nedala deti nekam, kde ma nekdo chripku, akorat to chytnou..tak holt musis prehodnotit program no..

Jako deti se o sebe sice postaraji, ale fakt chces jit tomu naproti, ze se ti nejspis vrati nemocne?

Příspěvek upraven 09.02.23 v 12:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová