Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chtela bych se zeptat, autobus pri couvani naboural do meho auta na parkovisti a poskodil svetlo a mam par skrabancu. Ale jejich majitel nechce ztratit body tak vsechen opravu zaplati z vlastnich kapes kolem 25k.
Jen to, ze ja musim tomu opravari chodit davat auto a vzit zpatky (opravnu mam 55minut bezky od domu) a sehnat kvuli oprave hlidani malyho(mam 7mes. miminko). Myslite, ze bych mohla
penize, kterou jsem zaplatila za hlidani a dopravu? Manzel ridi kamiony tak je jen o vikendu doma bydlim v malem mestecku a vsude musim jezdit.
a kvuli lakovani musim nechat auto tyden u opravare a jsem bez auta ![]()
Příspěvek upraven 09.02.23 v 11:24
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Stella247 píše:
Chtela bych se zeptat, autobus pri couvani naboural do meho auta na parkovisti a poskodil svetlo a mam par skrabancu. Ale jejich majitel nechce ztratit body tak vsechen opravu zaplati z vlastnich kapes kolem 25k.
Jen to, ze ja musim tomu opravari chodit davat auto a vzit zpatky (opravnu mam 55minut bezky od domu) a sehnat kvuli oprave hlidani malyho(mam 7mes. miminko). Myslite, ze bych mohla vyzadat penize za benzin a dopravu a cas a penize, kterou jsem zaplatila za hlidani? Manzel ridi kamiony tak je jen o vikendu doma bydlim v malem mestecku a vsude musim jezdit.![]()
a kvuli lakovani musim nechat auto tyden u opravare a jsem bez auta
No hlavně věřit že ti někdo něco dá.
Prostě výpišu formulář a nebo pokud to jinak nejde volám PČR pak mi auto opraví smluvní servis a třeba dají i náhradní vůz.
Samozřejmě že domluvit se dá. Ať vysoli 25 na stůl a já si to opravím sám kdy já budu chtít a kde budu chtít.
@JiříkMazlík mam vyfocene vsechno, a mam i jeho prukaz totoznosti. Ma mensi firmu a nechce kvuli tomu platit drazsi pojistovnu. Chapu ho a myslim, ze bude i v pohode. Jenom jestli neni ode mne hezke chtit dalsi penize mimo opravu auta ![]()
On byl i za mym opravarem a vse se domluvily. Ja prijdu s autem a vsechni muj opravar posle jemu.
To musíš vědět sama, pokud je pan takto shovívavý, tak ti asi něco dá, každopádně já bych to neudělala
Záleží na povaze každého no. Taky bydlím v malém městě a všude dojdu pěšky i s dítětem. Týden bez auta se dá vydržet úplně v klidu, ale jak říkám, to musíš vědět sama
@Stella247 no, z jistých důvodů už víš, proč na tohle znovu nepřistupovat.
To jsou takové „přidružené problémy“, které jsi v tom prvotním návalu solidarity potlačila.
Jo, chtěla bych uhradit vícenáklady.
Mě taky tak chtěl znevýhodnit viník nehody. A dělá se to přesně tak, jak popisuješ.
Budu raději za krávu, která se nechtěla domluvit a vyplňovala papíry, než se takto nechat chytit do pasti kdoví jakých dalších vícenákladů.
Do mě vrazil poměrně malou silou, ale o to víc blbě chlap na červené. Ten kufr se téměř katapultoval. Intuice mi říkala, že na tak malou ránu to bude drahé. A celé ty okolnosti byly divné.
Ta oprava nakonec byla za více jak 30 000,– Kč a to mi chtěl dát 10 000,– Kč a čau, no jako vůbec. Za 10 000,– Kč by mi to auto ani nepřelakovali.
A jak se vztekal.
No takže jsem stejně ve finále volala policii, jel z firemního tahu pod vlivem alkoholu i drog. Takže ten člověk mohl cestou přes půl republiky domů způsobit mnohem větší problém.
Už jen z principu bych i k takové nehodě volala policii. Poněvadž i při první nehodě, kdy do mě najel ze zadu chlap, jela policie naštěstí kolem a začala se zajímat. I tenhle ignorant byl pod vlivem.
Já bych se s tím spokojila, nechtěla bych peníze na hlídání atd…ale je to o lidech..
Pokud je domluvený s opravářem, že všechny výlohy půjdou za ním, šla bych do toho. Max. bych si od něj nechala podepsat, že vše opravdu uhradí. I kdyby to šlo přes pojišťovnu tak bys čekala a bylo by to papírování, lítání… Ještě by tě tam mohl dovézt/odvézt.
@Stella247 pokud by mi zaplatil kompletní opravu, byla bych ráda, že to nejde přes pojišťovnu. Ovšem takto na hubu bych se bála, že nevidíš nic.
Já myslím, že už vymýšlíš. Přes pojišťovnu by ti taky nikdo nehradil čas a chůvu. Přijde mi to fakt mimo. To se nemůžeš domluvit s kamarádkou, že zajede do servisu s tebou, mimino s sebou, a prostě tě vezme pak domů? Vždyť je vše domluvené, auto jen odevzdáš a jdeš. To je otázka 15 minut. Pokud bydlíš na malém městě, tak si holt velký nákup uděláš dopředu a zbytek zvládneš pěšky. Vyrostla jsem na malém městě, fakt to jde.
A ty myslíš, že kdyby to šlo přes pojišťovnu, tak tě vykompenzuje?? To ses úplně zbláznila ne? Buď ráda, že to řešíš s nim a ne s pojišťovnou. Budeš to mít rychleji. Fakt nechapu, co je někdo schopnej vymyslet, aby z někoho vytáhl peníze. Zamysli se nad sebou.
Přes pojištovnu by ti nikdo nekompenzoval hlídání a čas jen kompenaci urazu a jeho případnš trvalé následky… ale ta pojištovna by to pak chtěla po něm tak jako tak.
Každopádně zkusit zavydírat si můžeš, pokud na to máš koule.
No přes pojišťovnu by mohla mít náhradní auto po dobu opravy… Což nekompenzuje ztrátu času, chůvu a pod., ale pomoc to je ![]()
@ivašot. Tak pokud by nechodila pěšky, tak to ztráta času není…a nepotřebuje k vyzvednutí auta ani chůvu, ne?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat