Mam chtít odškodné?

74
8.2.23 23:47

Mam chtit odskodne?

Chtela bych se zeptat, autobus pri couvani naboural do meho auta na parkovisti a poskodil svetlo a mam par skrabancu. Ale jejich majitel nechce ztratit body tak vsechen opravu zaplati z vlastnich kapes kolem 25k.
Jen to, ze ja musim tomu opravari chodit davat auto a vzit zpatky (opravnu mam 55minut bezky od domu) a sehnat kvuli oprave hlidani malyho(mam 7mes. miminko). Myslite, ze bych mohla
penize, kterou jsem zaplatila za hlidani a dopravu? Manzel ridi kamiony tak je jen o vikendu doma bydlim v malem mestecku a vsude musim jezdit. :,( :,( a kvuli lakovani musim nechat auto tyden u opravare a jsem bez auta :(

Příspěvek upraven 09.02.23 v 11:24

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
3598
8.2.23 23:53
@Stella247 píše:
Chtela bych se zeptat, autobus pri couvani naboural do meho auta na parkovisti a poskodil svetlo a mam par skrabancu. Ale jejich majitel nechce ztratit body tak vsechen opravu zaplati z vlastnich kapes kolem 25k.
Jen to, ze ja musim tomu opravari chodit davat auto a vzit zpatky (opravnu mam 55minut bezky od domu) a sehnat kvuli oprave hlidani malyho(mam 7mes. miminko). Myslite, ze bych mohla vyzadat penize za benzin a dopravu a cas a penize, kterou jsem zaplatila za hlidani? Manzel ridi kamiony tak je jen o vikendu doma bydlim v malem mestecku a vsude musim jezdit. :,( :,( a kvuli lakovani musim nechat auto tyden u opravare a jsem bez auta :(

No hlavně věřit že ti někdo něco dá.
Prostě výpišu formulář a nebo pokud to jinak nejde volám PČR pak mi auto opraví smluvní servis a třeba dají i náhradní vůz.
Samozřejmě že domluvit se dá. Ať vysoli 25 na stůl a já si to opravím sám kdy já budu chtít a kde budu chtít.

• načítám...
74
8.2.23 23:57

@JiříkMazlík mam vyfocene vsechno, a mam i jeho prukaz totoznosti. Ma mensi firmu a nechce kvuli tomu platit drazsi pojistovnu. Chapu ho a myslim, ze bude i v pohode. Jenom jestli neni ode mne hezke chtit dalsi penize mimo opravu auta :?

• načítám...
74
8.2.23 23:58

On byl i za mym opravarem a vse se domluvily. Ja prijdu s autem a vsechni muj opravar posle jemu.

• načítám...
3230
9.2.23 00:26

To musíš vědět sama, pokud je pan takto shovívavý, tak ti asi něco dá, každopádně já bych to neudělala :nevim: Záleží na povaze každého no. Taky bydlím v malém městě a všude dojdu pěšky i s dítětem. Týden bez auta se dá vydržet úplně v klidu, ale jak říkám, to musíš vědět sama

• načítám...
Anonymní
9.2.23 00:30

@Stella247 no, z jistých důvodů už víš, proč na tohle znovu nepřistupovat.
To jsou takové „přidružené problémy“, které jsi v tom prvotním návalu solidarity potlačila.
Jo, chtěla bych uhradit vícenáklady.

Mě taky tak chtěl znevýhodnit viník nehody. A dělá se to přesně tak, jak popisuješ.

Budu raději za krávu, která se nechtěla domluvit a vyplňovala papíry, než se takto nechat chytit do pasti kdoví jakých dalších vícenákladů.

Do mě vrazil poměrně malou silou, ale o to víc blbě chlap na červené. Ten kufr se téměř katapultoval. Intuice mi říkala, že na tak malou ránu to bude drahé. A celé ty okolnosti byly divné.
Ta oprava nakonec byla za více jak 30 000,– Kč a to mi chtěl dát 10 000,– Kč a čau, no jako vůbec. Za 10 000,– Kč by mi to auto ani nepřelakovali.
A jak se vztekal.
No takže jsem stejně ve finále volala policii, jel z firemního tahu pod vlivem alkoholu i drog. Takže ten člověk mohl cestou přes půl republiky domů způsobit mnohem větší problém.

Už jen z principu bych i k takové nehodě volala policii. Poněvadž i při první nehodě, kdy do mě najel ze zadu chlap, jela policie naštěstí kolem a začala se zajímat. I tenhle ignorant byl pod vlivem.

• Upravit
LP4
1363
9.2.23 00:35

Já bych se s tím spokojila, nechtěla bych peníze na hlídání atd…ale je to o lidech..

• načítám...
766
9.2.23 05:29

Pokud je domluvený s opravářem, že všechny výlohy půjdou za ním, šla bych do toho. Max. bych si od něj nechala podepsat, že vše opravdu uhradí. I kdyby to šlo přes pojišťovnu tak bys čekala a bylo by to papírování, lítání… Ještě by tě tam mohl dovézt/odvézt.

• načítám...
30316
9.2.23 06:29

@Stella247 pokud by mi zaplatil kompletní opravu, byla bych ráda, že to nejde přes pojišťovnu. Ovšem takto na hubu bych se bála, že nevidíš nic.

• načítám...
21618
9.2.23 06:53

Já myslím, že už vymýšlíš. Přes pojišťovnu by ti taky nikdo nehradil čas a chůvu. Přijde mi to fakt mimo. To se nemůžeš domluvit s kamarádkou, že zajede do servisu s tebou, mimino s sebou, a prostě tě vezme pak domů? Vždyť je vše domluvené, auto jen odevzdáš a jdeš. To je otázka 15 minut. Pokud bydlíš na malém městě, tak si holt velký nákup uděláš dopředu a zbytek zvládneš pěšky. Vyrostla jsem na malém městě, fakt to jde.

• načítám...
Tosidelassrandu
9.2.23 06:57

A ty myslíš, že kdyby to šlo přes pojišťovnu, tak tě vykompenzuje?? To ses úplně zbláznila ne? Buď ráda, že to řešíš s nim a ne s pojišťovnou. Budeš to mít rychleji. Fakt nechapu, co je někdo schopnej vymyslet, aby z někoho vytáhl peníze. Zamysli se nad sebou.

• Upravit
ludmilaadamkova
9.2.23 07:03

Přes pojištovnu by ti nikdo nekompenzoval hlídání a čas jen kompenaci urazu a jeho případnš trvalé následky… ale ta pojištovna by to pak chtěla po něm tak jako tak.

Každopádně zkusit zavydírat si můžeš, pokud na to máš koule.

• Upravit
32140
9.2.23 07:11

A nepůjčili by ti v servisu náhradní auto? To by ti pomohlo, ne?

• načítám...
15422
9.2.23 07:13

No přes pojišťovnu by mohla mít náhradní auto po dobu opravy… Což nekompenzuje ztrátu času, chůvu a pod., ale pomoc to je :nevim:

• načítám...
32140
9.2.23 07:16

@ivašot. Tak pokud by nechodila pěšky, tak to ztráta času není…a nepotřebuje k vyzvednutí auta ani chůvu, ne?

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová