Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@stinga píše:
co dělají běžně? mají chřipku?
A on nějaké řešení navrhnul? Požádal? … ne, řekl, že si je nevezme.
@FlorenceF Jenkins píše:
No, vždyť to říkámumíš i neco jineho než nadávat a zvracet? Vzdyt si to po sobe precti
Víš, proč zvracím? Po smrti matky táta jezdil za ženskými a o mě a sourozence se starali prarodiče (rodiče mamky). Když byl doma, tak si stěžoval jaký je chudáček. Když nebyl v práci, tak vždy za nějakou jezdil.
@Semtex píše:
Proč? Z toho vychází jedine to, ze domluva mezi dvěma lidmi je v případě pece o děti úplný zaklad všeho. Nějakým papírem od soudu si každý muže leda tak vytrit zadnici. Já jsem rozvedena, v papíru je něco napsané jen proto, ze se tam něco napsat muselo, a jinak se domlouvame podle potreby a papír leží už skoro pět let někde
S tím naprosto souhlasím, jen mi s tím neladí, že tady teda zakladatelka dostala čočku, když otec domluvu nepraktikoval. Jen oznámil.
@Anonymní píše:
Tohle jsem zazila jako pubertacka, oba se svorne hadali, kdo vic si zaslouzi klid a kdo je vic nemocny, pretizeny a vygradovalo to jednoho leta, kdyz otec rekl, ze si na stavbe vyhodil plotynky a ze na leto si nas s brachou nevezme, pre je mrzak a skoro se nemuze hybat a ma bolesti a do toho matka, ze jede s pritelem pryc a ze deti si teda vezme a hadali se asi tyden az jsme skoncili u babicky, co mela 82 let, ale aspon z nas mela radost. Od ty doby nemusim ani jednoho, proste ve 13 se nechces citit jako kus hadru, kterej nikdo nechce..hlacne ze fotr mel klid a matinka si uzila s pritelem, je mi jedno jak to brala ona nebo on, ja zo brala z pohledu ditete, ktere nechce ani mama a ani tata..ja bych to svym detem neudelala..
Já ti velmi rozumím. S otcem se skoro nestýkám.
@VitaminC píše:
No vidis, tak to muze udelat stejne i otec deti.
Ani přítel, ani ex by toto udělat nemohli. Třeba nemůže ani ex zakladatelky.
@Lucie-N-B píše:
Ani přítel, ani ex by toto udělat nemohli. Třeba nemůže ani ex zakladatelky.
Ale to neni problem zakladatelky.
@VitaminC píše:
Ne, nevidim. To dite ma dva domovy, u otce je doma. To dite tam ma v dany tyden byt. Pokud otec nemuze zajistit peci, ma prilezt s prosikem za exkou s konkretnim navrhem na vymenu tydnu, financnim odskodnenim apod., muze pozadat sve rodice, najmout chuvu. Ne, opravdu nema narok hodit svou cast pece na svou ex, protoze ma rymicku.
Jsem rada, ze stridavku nemám a nemusim resit, ze v dany tyden moje dite neni muj problem… ![]()
@stinga píše:
co dělají běžně? mají chřipku?
To, že hodí své děti svým ex na krk, aby si užili volna na které mají tak moc právo. A nezajímá je, že je dotyčná matka zrovna nějak nemocná.
Pokud mě paměť nezklame, bylo tu o tom pár témat.
![]()
@BohunkaP píše:
To je argumentace na úrovni školkového dítěte. Že někdo dělá nějakou pitomost, to snad ještě neznamená, že ji tím pádem někdo jiný má dělat taky.
Ne to je upozornění na dvojí metr, který ohledně péče matka vs otec často panuje. ![]()
@Lucy75 píše:
jako jedna z mála tě Chápu, protože řešíme s ex každý víkend totéž… děti jsou samozřejmě na prvním místě, ale on má a chce svůj život a já taky!!
Nepřijde mi tedy vůůůbec fér, že oni nemusí fakticky NIC a matka vždy vše..a to je fakt miluju.. To ovšem neznamená, že nemohu mít i své plány
Po otci bych žádala předložit neschopenku… možná to fakt udělal naschvál.. jasně, že ti ji ukázat nemusí, ale nedala bych se jen tak.. my se třeba domlouváme aspoň na dohledu a jídle, holky už jsou velké… ty máš děti asi mnohem menší, tam je to ještě horší…
ALE nechápu tu vlnu kritiky, že jsme matky přece neznamená, že aspoň občas nechceme a nepotřebujeme chvíli bez dítěte…
Ale ono to neni o tom, ze je nekdo matka, ale ze nekdo chtel a ziskal deti do vyhradni pece… Z toho plynou ony povinnosti, nikoliv z pohlavi.
Ovsem tedy ze 6 stran diskuze jsem nepochopila, jak to vlastně zakladatelka s tou peci ma, takže pak se da na jeji otazku twzko odpovedet.
@topazio píše:
Víš, proč zvracím? Po smrti matky táta jezdil za ženskými a o mě a sourozence se starali prarodiče (rodiče mamky). Když byl doma, tak si stěžoval jaký je chudáček. Když nebyl v práci, tak vždy za nějakou jezdil.
No, chápu, to muselo být smutné, je mi to líto
Tohle je ale o dost jiný příběh, nemyslíš?
@FlorenceF Jenkins píše:
V tom pripade musi zajistit péči, jak chce.Prakticky je to ale v konkretnim pripade nevynutitelne, ledaze by se to opakovalo, pak by se stridavka mohla zrusit
Presne tak, ma povinnost si je vzit, na druhou stranu, tezko ho k tomu clovek donuti a hlavně jak se budou citit ty deti.
@astoret píše:
Jsem rada, ze stridavku nemám a nemusim resit, ze v dany tyden moje dite neni muj problem…
Tohle je ale manipulace a podsouvání pocitu viny za něco, co není její chyba ani odpovědnost? Takhle to totiž matkám vysvětlují soudci, OSPOD i veřejné mínění. Že když je střídavka, tak matka nemá žádné právo kecat otci do toho, kdo jim hlídá děti, s kým se stýkají, jak je otec obléká, čím je krmí. že otec má naprosto stejná práva a zodpovědnost a matky mají držet pysk a starat se jen o svůj přidělený čas.
A teď, když se tak děje, tak je tady najednou shitstorm, jaktože matka není NADŠENÁ, že může zrušit dovolenou kvůli tomu, že otec není schopen nebo ochoten plnit své povinnosti? ![]()