Může si otec nevzít děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
9.2.23 19:14
@agus121 píše:
Hele, neodesla si proste k milenci a ted cekas, ze budes vest krasny zivot a tvuj ex bude skakat a brat si deti jak si pisknes? Brat si deti vubec neni povinnost.Pozor, pokud to tak bylo, chlapi vetsinou nebudou delat ze sebe delat voly a hlavne kdyz citi, ze matka jim chce deti dat zrovna kdyz ji to vyhovuje.

Proc by matka nemohla deti dat, kdyz ji to vyhovuje?
A obracene?
Jde o deti nebo o ego?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
9.2.23 19:22
@ida007 píše:
Celá tahle diskuse je o tom, že většině zdejších žen přijde normální, pokud se rodič odmítne strat o děti, když je nemocný. Ovšem pouze tehdy, když se jedná o otce.

Mne to normalni neprijde, ale … Vetsina zen chce vylucnou peci = vyrazne omezeni moznosti pece otce o dite. A nektere pak vykrikujou o zbytnelych pravech otce, absenci povinnosti otce s VP a dalsi ptakoviny. No tak se pak nemuzou divit, vzdyt dosahly toho co chtely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
9.2.23 19:23
@Lucie_Sx píše:
Proc by matka nemohla deti dat, kdyz ji to vyhovuje?
A obracene?
Jde o deti nebo o ego?

Ano, obracene samozrejme. Domluva je vzdy nejlepsi reseni, souhlasit musi vzdy oba. Bohuzel, ne vzdy je to mozne. A bohuzel casto se stava, ze chlap si nebere deti vubec (ani kdyz to ma povoleno) nebo matka si zmysli, ze je bude mit jak to ji vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
9.2.23 19:29

@xavierka Protoze treba pracujes, mas zaplacenou dovolenou, listky do divadla apod.
Ano, domluva je super, kdyz funguje. Tady nefunguje, takze v prvni rade ma otec POVINNOST zajistit detem peci, at osobni nebo treti osobou. Take ma moznost pozadat matku o vymenu. Nic z toho neudelal, proste jen neprevzal deti. Proto tahle diskuze, protoze na to pravo rozhodne nemel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2537
9.2.23 19:39
@VitaminC píše:
@xavierka Protoze treba pracujes, mas zaplacenou dovolenou, listky do divadla apod.
Ano, domluva je super, kdyz funguje. Tady nefunguje, takze v prvni rade ma otec POVINNOST zajistit detem peci, at osobni nebo treti osobou. Take ma moznost pozadat matku o vymenu. Nic z toho neudelal, proste jen neprevzal deti. Proto tahle diskuze, protoze na to pravo rozhodne nemel.

Jj chápu, proto si myslím, že střídavá péče je dobrá jen pro ty, kteří nemají problém se domluvit a mohou se na sebe spolehnout. V ostatních případech je to jen zlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77458
9.2.23 20:12
@Eustress píše:
Kdyby si ten chlap děti k sobě vzal a nakazil je chřipkou, ty by pak nakazili v dalším týdnu matku s jejím přítelem, tak by to ten chlap pěkně schytal, že nic neřekl.
:palec: a jak tu někdo psal, kdyby měl chlap chřipku v období kovidu, to by bylo tóčo
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2980
9.2.23 20:16
@xavierka píše:
Já si pořád myslím, že se hlavně musejí rodiče umět domluvit. Je přece logické, že když je jeden z nich nemocný, tak se asi nemůže v daný čas o děti starat, tak se styk s dětmi upraví, jakmile se rodič uzdraví. Vždyť nikdo nechce, aby děcka neonemocnela, ne? Nemluvím samozřejmě o situacích, kdy to dotyčný rodič (schválně nepíšu, JEN OTEC, nebo JEN MATKA), dělá opakovaně naschvál. Ale nevím, co se tady ve výsledku vlastně řeší??? Pokud bych měla s chlapem děti ve stridave péči a víceméně bych s ním v rámci možností vycházela a napsal mi, že si tentokrát děcka nevezme, že je nemocný, tak ano mohla bych být nas. štvaná sebevíc, ale asi mu je naschvál nepošlu. :nevim: :nevim: jen proto, že měl je mít tento týden on a přes to vlak nejede???

Představ si, že jsou střídavé péče nařizovány i proti vůli rodiče, či rodičů, takže tam platí jen řád. V lepším případě. Samozřejmě že nejlepší je dohoda rodičů, ale tak nějak jsem alergická na to, když na čísle listu 4329 soud apeluje na rodiče, aby se dohodli.
A kolikrát ty problémy dělají soudy. Teď jsem dostala fantastický rozsudek, za který by panu soudci měli ruce urazit.
Stručně a lehce zpopularizované, aby laik pochopil:
I. dítě se předává z péče otce do péče matky, toto je okamžitě vykonatelné
II. matka je povinna nadále hradit otci výživné až do rozhodnutí odvolacího soudu
III. otec bude platit výživné matce až po rozhodnutí odvolacího soudu
IV. soud uděluje matce souhlas s přestupem slečny ze školy v Mostě (bydliště otce) do školy v Pardubicích (bydliště matky), ale až po rozhodnutí odvolacího soudu.
Takže soud pro dobu odvolacího řízení upravil poměry tak, že
holčina bude v péči matky v Pardubicích. docházet bude do školy v Mostě. Matka bude otci platit výživné, otec matce nebude platit nic.
Myslím, že by soudce měli zbavit svéprávnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2980
9.2.23 20:19
@xavierka píše:
Jj chápu, proto si myslím, že střídavá péče je dobrá jen pro ty, kteří nemají problém se domluvit a mohou se na sebe spolehnout. V ostatních případech je to jen zlo.

Ale takový přístup by pak vedl k úmyslnému obstrukčnímu jednání. A pokud se nedokážou domluvit, pak na tom nic nezmění ani to, že jeden bude mít více práv a bude mít pocit, že on rozhoduje, a druhý bude frustrovaný méněcenný rodič. To skutečně k harmonii vede málokdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
9.2.23 20:57
@KovaJana píše:
Představ si, že jsou střídavé péče nařizovány i proti vůli rodiče, či rodičů, takže tam platí jen řád. V lepším případě. Samozřejmě že nejlepší je dohoda rodičů, ale tak nějak jsem alergická na to, když na čísle listu 4329 soud apeluje na rodiče, aby se dohodli.
A kolikrát ty problémy dělají soudy. Teď jsem dostala fantastický rozsudek, za který by panu soudci měli ruce urazit.
Stručně a lehce zpopularizované, aby laik pochopil:
I. dítě se předává z péče otce do péče matky, toto je okamžitě vykonatelné
II. matka je povinna nadále hradit otci výživné až do rozhodnutí odvolacího soudu
III. otec bude platit výživné matce až po rozhodnutí odvolacího soudu
IV. soud uděluje matce souhlas s přestupem slečny ze školy v Mostě (bydliště otce) do školy v Pardubicích (bydliště matky), ale až po rozhodnutí odvolacího soudu.
Takže soud pro dobu odvolacího řízení upravil poměry tak, že
holčina bude v péči matky v Pardubicích. docházet bude do školy v Mostě. Matka bude otci platit výživné, otec matce nebude platit nic.
Myslím, že by soudce měli zbavit svéprávnosti.

Co mu ta ženská udělala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101929
9.2.23 20:58
@xavierka píše:
Já si pořád myslím, že se hlavně musejí rodiče umět domluvit. Je přece logické, že když je jeden z nich nemocný, tak se asi nemůže v daný čas o děti starat, tak se styk s dětmi upraví, jakmile se rodič uzdraví. Vždyť nikdo nechce, aby děcka neonemocnela, ne? Nemluvím samozřejmě o situacích, kdy to dotyčný rodič (schválně nepíšu, JEN OTEC, nebo JEN MATKA), dělá opakovaně naschvál. Ale nevím, co se tady ve výsledku vlastně řeší??? Pokud bych měla s chlapem děti ve stridave péči a víceméně bych s ním v rámci možností vycházela a napsal mi, že si tentokrát děcka nevezme, že je nemocný, tak ano mohla bych být nas. štvaná sebevíc, ale asi mu je naschvál nepošlu. :nevim: :nevim: jen proto, že měl je mít tento týden on a přes to vlak nejede???

No, záleželo by, co bych měla naplánované, jsou věci, přes které vlak nejede a holt by se musel postarat i nemocný otec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17535
9.2.23 21:00
@Anik píše:
Odpověz si na otázku co je pro tebe víc? přítel nebo děti? pokud chlap, tak ano, buď naštvaná fakt hodně a klidně mu je dovez. Pokud děti, tak bud ráda, že je nenakazí třeba /za předpokladu teda, že se na nemoc nevymlouvá/. Nebo že nebudou celej týden trčet doma, nepůjdou vůbec na vzduch, protože otci není dobře. Nebo buď někde mezi, a ber to jako malý ústupek, cos mu udělala,,,a příště on udělá ústupek tobě, třeba až budeš ležet s horečkou a nebudeš se moct o děti postarat.Jinak ofiko podle rozsudku nevím jak to je, ale koukala bych na to lidsky.

Jen aby… :think: Aby to pak „nenarušilo plány“ zas jemu. Můj manžel si svoje plány na víkend (se starším synem teda) nenechal narušit ani tím že jsem měla zánět dutin, antibiotika a žádné jiné hlídání, mladší dceru (zdravou) kdyby si nevzala na ten vikend kamarádka, které teda aspoň holku dovezl a pak ji tam zas vyzvedl, tak nevím. A další víkend kdy já měla ještě PN, vycházku jen na hodinu denně, venku krásně - opět jeli sami a holka se mnou zavřená doma. A to spolu žijeme (čemuž se občas až divím).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2980
9.2.23 21:13
@FlorenceF Jenkins píše:
Co mu ta ženská udělala?

nepodařilo se mu obhájit ponechání dítěte v péči psychopata, o kterém on před pár lety rozhodl proti vůli dítěte. Dítě se psychopatovi vzepřelo. Případ na román a do skript psychopatologie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
9.2.23 21:42
@KovaJana píše:
nepodařilo se mu obhájit ponechání dítěte v péči psychopata, o kterém on před pár lety rozhodl proti vůli dítěte. Dítě se psychopatovi vzepřelo. Případ na román a do skript psychopatologie.
:,( :,( :,(

Takže 2 psychopati, držim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2980
9.2.23 22:02
@FlorenceF Jenkins píše: :,( :,( :,(Takže 2 psychopati, držim palce

Naštěstí to neřeším, jen to kolem mě probíhá… Já si řeším vlastní psychopaty a psychopatky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15599
10.2.23 06:58
@j.a.n.i1 píše:
No, záleželo by, co bych měla naplánované, jsou věci, přes které vlak nejede a holt by se musel postarat i nemocný otec…

Tak to je samozřejmě jasný. Třeba pracovní záležitosti. Nebo opravdu zaplacená dovolená.
Vyšilovat takto kvůli návštěvě nějakého vidlákova? :roll:
Zvlášť, když by tam děti mohla vzít sebou? :roll:
Až bude ona nemocná, tak se můžou domluvit a může si děti vzít chlap. Vždyť je to přece na domluvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová