Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma jen tak na odlehčenou, jestli si chcete někdo vzájemně postěžovat a povzbudit se ![]()
Také vás ta letošní zima tak ubíjí? Já už se nemůžu dočkat jara a tepla. Já obecně podzim a zimu úplně nemusím a na jaro se těším každoročně, ale letos je to extrém. Nevím jak u vás, ale u nás jsme tuhle sezonu stále někdo na hromadě
Děti (mám už školáky, takže ty klasické dětské nonstop rýmečky byly v minulých letech u nás už pasé, ale letos stále někdo něco), manžel byl doma minulý týden se střevními potížemi a dnes jsem se probudila s hlavou jako střep zase pro změnu já. Myslela jsem si, že mě teď nabije to sluníčko, co poslední týden svítilo, ale nějak to nefunguje a já už jsem v módu „permanentně na*raná“ a nějak nevím, jak z toho ven. Navíc nás za 14 dní ještě čekají jarňáky - hory. Jako jo DOVOLENÁ super, ale jinak se tam vlastně letos vůbec netěším…
Kniha:
JAK SE ZBAVIT ZIMNÍCH DEPRESÍ
(SAD, WINTER BLUES)
od Susane Talbot
@vedma007 píše:
Téma jen tak na odlehčenou, jestli si chcete někdo vzájemně postěžovat a povzbudit se
Také vás ta letošní zima tak ubíjí? Já už se nemůžu dočkat jara a tepla. Já obecně podzim a zimu úplně nemusím a na jaro se těším každoročně, ale letos je to extrém. Nevím jak u vás, ale u nás jsme tuhle sezonu stále někdo na hromaděDěti (mám už školáky, takže ty klasické dětské nonstop rýmečky byly v minulých letech u nás už pasé, ale letos stále někdo něco), manžel byl doma minulý týden se střevními potížemi a dnes jsem se probudila s hlavou jako střep zase pro změnu já. Myslela jsem si, že mě teď nabije to sluníčko, co poslední týden svítilo, ale nějak to nefunguje a já už jsem v módu „permanentně na*raná“ a nějak nevím, jak z toho ven. Navíc nás za 14 dní ještě čekají jarňáky - hory. Jako jo DOVOLENÁ super, ale jinak se tam vlastně letos vůbec netěším…
ty jo, tebe aspoň čeká zimní dovolená, my máme jarňáky příští týden, a dcera mi každý den brečí, že chce jet na hory, jako jiné děti - bohužel finance to neumožňují, a já ani nevím, jak jí to vysvětlit
Já tenhle podzim a tuhle zimu taky jedu v módu permanentně n******á. Protože od září prakticky až doteď mrňous lítá z jedné nemoci do druhé. Třikrát jsme byli dokonce i hospitalizovaní a fakt už jsem tu poslední hospitalizaci úplně nezvládala a málem jsem se tam složila myšleno bez nadsázky.
Mám pocit že letošní zima se úplně hrozně táhne nic mě nebaví, do ničeho se mi nechce no a taky jsem docela dost přibrala protože ty depky bohužel zajídam. Vím že je to prostě špatně ale prostě si nedokážu pomoct
pro mě je prostě zima takový úplně nudný a zbytečným období u kterého vím že ho musím nějak přežít akorát pořád nevím jak na to abych si to aspoň trochu užila. Nebaví mě to ani venku protože se s nudlí u nosu a zablácenými botami a rozfňukanym dítětem za ruku mrskám od nikud nikam a nevidím v tom prostě žádný smysl.
popravdě bych nejradši ani ven nechodila jenomže mrňous když se nevyvenčí tak jde do strašný protivky a je to prostě hrůza.
Zkrátka a dobře doma sedět na zadku mě to proto nebaví a venku mě to rozčiluje a otravuje a teď babo raď
myslím si osobně že spadám do těch lidí kteří trpí tou sezónní afektivní poruchou. Kdyby alespoň ty zimy v Česku byly nějaké pěkné dalo se třeba sáňkovat jít na běžky a tak dále ale to je prostě jenom déšť vítr a bahno a samozřejmě nekonečné nemoci ![]()
Já nic jako ošklivé počasí neuznávám, jinak bych do té depky padla taky
Včera jsem jela 20 kiláčků na kole a v podvečerním sluníčku umyla okna a balkon, to mě hodně nabudilo. Zítra jedu na vodu
![]()
Já mám teda zimu rada, většinou je to moje oblíbené období, ale letos je to vyčerpávající. Mladší syn nastoupil do školky a co druhy týden jsme s něčím na hromadě. Už to vypadalo, ze doklepeme aspoň tenhle týden a uzijem si prázdniny a včera mi volala učitelka ze školky, ať si jdu pro malého, ze je nemocný. Nebýt těch nemocí, tak si nemůžu stěžovat, počasí mi vyhovuje
ale co sem se bavila s doktorkou i holkama v okolí, tak je letos na hromadě fakt každý.
Jo, ale ty dětské nemoci jsou pruda. My naštěstí letošní školní rok celkem držíme, ale momentálně tu mám druhačku už 3. den s nudlí jako šrapnel a do toho HO, to je vždycky labůžo. A manžel se radši zdekoval na Šumavu na běžky, aby to nechytl ![]()
@stinga jo máš pravdu, že alespoň něco pozitivního na té dovolené je - že vypadnu z práce a týden nebudu muset nic.
@kulíšek_s_bambulí přesně - kdyby ta zima alespoň za něco stála. Ale jediných pár dní, kdy u nás letos byl sníh, měl syn zrovna angínu ![]()
@unuděná to ti závidím. Taky bych to tak chtěla mít a jiné roky se to docela i tak nějak daří, ale letos velký špatný
V zimě na vodu?
ty jo tak to slyším prvně, to jde? ![]()
@Kriss Tina tak u těch školkáčků se s tím musí počítat no (i když to samozřejmě taky člověka štve, že mu dítě stále marodí).
@vedma007 píše:
@unuděná to ti závidím. Taky bych to tak chtěla mít a jiné roky se to docela i tak nějak daří, ale letos velký špatnýV zimě na vodu?
ty jo tak to slyším prvně, to jde?
Nojo, když se táhnou ty nemoci, tak je to naprd, to upadám do depresí taky… Vždycky čekám jak na smilování, než manžel dovalí z práce, abych mohla aspoň na chvilku vypadnout někam ven..
Co by se nedalo na vodu v zimě? Dokud to není zamrzlý odkraje ke kraji, tak je to jen otázka dobrého oblečení ![]()
@vedma007 tak nejstarsi syn nebyl nemocný nikdy
u nej to neznám, bohužel mladší už na tom tak dobre není nebo je spis teď těch nemoci je nějak víc, než před dobou corony se mi zdá. Ale chytame samé lahůdky, celá rodina sme začátkem zimy lehli s nestovicema a od te doby se to veze. A to sem se těšila o víkendu na hory ![]()
@unuděná píše:
Já nic jako ošklivé počasí neuznávám, jinak bych do té depky padla takyVčera jsem jela 20 kiláčků na kole a v podvečerním sluníčku umyla okna a balkon, to mě hodně nabudilo. Zítra jedu na vodu
![]()
Tak to je hustý. Já se taky snažím si něco jako zimní depku nepřipouštět a zpříjemňuju si zimu teplými barvami. Teplé polévky a zachumlat do vlastnoručně upletené čepice a šály. Ale okna umyju až s jarním povětřím. Ráno už zas cvrdlikali ptáci. Asi kosové.
@Russet píše:
Tak to je hustý. Já se taky snažím si něco jako zimní depku nepřipouštět a zpříjemňuju si zimu teplými barvami. Teplé polévky a zachumlat do vlastnoručně upletené čepice a šály. Ale okna umyju až s jarním povětřím. Ráno už zas cvrdlikali ptáci. Asi kosové.
Zrovna tu mám zimní čočkovo-rajskou s kurkumou, už se na ní těším ![]()
Já se na okna vyprdla před Vánoci, ale hlavně mě to sluníčko vyhnalo ven. Byla jsem na balkoně jen v tričku (nekecám) a bylo mi krásně. Déčko se vytvořilo, hlava vyvětrala, doporučuju.
@unuděná píše:
Zrovna tu mám zimní čočkovo-rajskou s kurkumou, už se na ní těším
Já se na okna vyprdla před Vánoci, ale hlavně mě to sluníčko vyhnalo ven. Byla jsem na balkoně jen v tričku (nekecám) a bylo mi krásně. Déčko se vytvořilo, hlava vyvětrala, doporučuju.
Jo, akorát teď ještě mrzne a okna se mi pak „mažou“. Přimrzá to. Nejdřív asi budu mýt okna tchyňce. Protože ta v prosinci prosila sundat jen záclony. Nasadím sluchátka, dám si tam Roxette a Joyride a půjde to samo!
@Russet píše:
Jo, akorát teď ještě mrzne a okna se mi pak „mažou“. Přimrzá to. Nejdřív asi budu mýt okna tchyňce. Protože ta v prosinci prosila sundat jen záclony. Nasadím sluchátka, dám si tam Roxette a Joyride a půjde to samo!
No já měla teploměr na sluníčku vedle sebe a ten ukazoval 20 stupňů
Akorát to byl závod se sluníčkem, zapadá nám za kopec o trochu dřív, než by se mi líbilo, tak poslední díl okna už jsem dost odflákla ![]()
Člověk si to musí zpestřit. Chodím běhat, dělám si radosti, jedeme lyžovat, vařím tepla a paliva jídla, sauna…