Zimní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4887
10.2.23 09:32

@unuděná To jsi dobrá, jen v triku :palec: Jako já jsem letos i nějak pernamentně zmrzlá. Loni jsme si s dětmi dávali i bosou chůzi po sněhu a to si letos prostě vůbec neumím představit. Prostě sezona na hovňouse no :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.2.23 09:35
@vedma007 píše:
@unuděná To jsi dobrá, jen v triku :palec: Jako já jsem letos i nějak pernamentně zmrzlá. Loni jsme si s dětmi dávali i bosou chůzi po sněhu a to si letos prostě vůbec neumím představit. Prostě sezona na hovňouse no :roll:

Za chvilku to začne být lepší, to už vydržíš :hug: Včera jsem taky cítila jaro ve vzduchu, i když v noci pěkně mrzlo. Kosáci začali řvát a vonělo to táním :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4887
10.2.23 09:37

Jinak teda díky za tip, pošlu manžela pro koriandr a o víkendu uvaříme zimní dýňovku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
10.2.23 09:56
@unuděná píše:
Já nic jako ošklivé počasí neuznávám, jinak bych do té depky padla taky :mrgreen: Včera jsem jela 20 kiláčků na kole a v podvečerním sluníčku umyla okna a balkon, to mě hodně nabudilo. Zítra jedu na vodu :mrgreen: :mavam:

Tyjo, na vodu v únoru, to seš dobrá, to jsem ještě neslyšela :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.2.23 10:01
@Villanelle píše:
Tyjo, na vodu v únoru, to seš dobrá, to jsem ještě neslyšela :lol: :palec:

To protože většina lidí má „vodu“ spojenou s chlastačkou a opalovačkou někde na raftu na Vltavě v červenci :mrgreen: Ale je to sport jako každej jinej, kajakáři přece nezahodí pádla v říjnu a do března se neválejí doma :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
10.2.23 10:49

Tak já musím říct, že únor snáším nějak líp než leden, asi je to tím, že už je to jaro přece jen o kousek blíž, sice máme taky děti pořád nemocný, ale jedno se teď chvilku léčí u babičky, to je obrovská pomoc, mám doma jen mimino a užívám si čas pro sebe, když přes den spí, beru vitamíny, snažím se cvičit, byli jsme s mužem na večeři, s kámoškou na víně, plánujeme akce, až budou děti zdravé, právě si dávám pivo na náladu a snažím se prostě si to co nejvíc zpříjemnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
10.2.23 10:52
@unuděná píše:
No já měla teploměr na sluníčku vedle sebe a ten ukazoval 20 stupňů 8) Akorát to byl závod se sluníčkem, zapadá nám za kopec o trochu dřív, než by se mi líbilo, tak poslední díl okna už jsem dost odflákla :P

My máme okna spíš na druhou stranu, takže navečer už by tam bylo chladno. Potěšilo mě, že syn ráno při vstávání poznamenal, že východ slunce je krásný. Teď je vždycky krásný nebe poránu, jak je jasno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
10.2.23 10:55
@unuděná píše:
To protože většina lidí má „vodu“ spojenou s chlastačkou a opalovačkou někde na raftu na Vltavě v červenci :mrgreen: Ale je to sport jako každej jinej, kajakáři přece nezahodí pádla v říjnu a do března se neválejí doma :mavam:

Já jsem byla na vodě jen jednou a dál to zkoušet nechci. Přitom vodu mám moc ráda. Vlézt do lodi v únoru? To by mě museli přemlouvat hodně. Mám to spojené hlavně s teplem, chlastat bych se neodvážila. Utopení není pěkný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.2.23 11:02
@Russet píše:
Já jsem byla na vodě jen jednou a dál to zkoušet nechci. Přitom vodu mám moc ráda. Vlézt do lodi v únoru? To by mě museli přemlouvat hodně. Mám to spojené hlavně s teplem, chlastat bych se neodvážila. Utopení není pěkný

V pořádku, není to sport pro každého, já se tu nesnažím lanařit další vodáky :kytka: Jen vysvětluji, že není důvod v zimě na vodu nejezdit. Jen to chce dobré vybavení, dobrou přípravu (úsek, který není moc těžký, kde je ideální stav vody a nejlépe v cíli nějaká teplá osvěžovna), kvalitní vybavení a parťáky do nepohody ;) Nesnáším letní přetlak na většinách českých řek, takže pro mě je ideální sezona září-květen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
10.2.23 11:04
@unuděná píše:
V pořádku, není to sport pro každého, já se tu nesnažím lanařit další vodáky :kytka: Jen vysvětluji, že není důvod v zimě na vodu nejezdit. Jen to chce dobré vybavení, dobrou přípravu (úsek, který není moc těžký, kde je ideální stav vody a nejlépe v cíli nějaká teplá osvěžovna), kvalitní vybavení a parťáky do nepohody ;) Nesnáším letní přetlak na většinách českých řek, takže pro mě je ideální sezona září-květen

Jj, Václavák na Vltavě by mě taky nebavil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
10.2.23 11:07

Sauna je kámoš a případně rozumně solárium. Případně výlet do termálů.

A nakoupit si cibule jarních kytek a počkat až ti vykvetou, hodit do vázy většvičky ovocnch stromů a keřů a počkat až rozkvetou.

Zajistit si doma dostatek vhodného světla a přidat nějaké ty svíčky a vůně, chutné horké nápoje, oblíbené polévky, dušená jídla a další věci - kterým by třeba Dánové říkali hygge

A jestli jste jen trošku extroverti, ta si užít masopust.

No a obecně být na sebe spíš hodná, než se bičovat za to že je člověk unavený a bez nálady.

Pokud to unese rozpočet, tak co nejvíc čerstvého či mraženého ovoce, klidně i ovocných šťáv. Ne kvůli detoxu, ale kvůli vit. C, mikronutirenům a snadno dostupnému cukru v množství co ještě nedělá rotyku v inzulinovém hospodářství. Celé ovoce je lepší kvůli vláknině. Vybírat si to, co člověku chutná. (jo a blbě nastavená dieta či půst zaměřen jen na jídlo může náladu pochopitelně výrazně zhoršt, protože hladový člověk je zpruzelý člověk)

Jo a teda opravdu suplementovat D vitamín - od konce září do koncebřezna minimálně 1000 UI denně, ale klidně i víc.

Příspěvek upraven 10.02.23 v 11:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
10.2.23 11:08
@unuděná píše:
Já nic jako ošklivé počasí neuznávám, jinak bych do té depky padla taky :mrgreen: Včera jsem jela 20 kiláčků na kole a v podvečerním sluníčku umyla okna a balkon, to mě hodně nabudilo. Zítra jedu na vodu :mrgreen: :mavam:

Vzdycky jsem chtela takovyhle pristup mit :palec:, ale nejak si tu mysl neumim nastavit. Ale je pravda, ze letos vic cvicim a lip jim, nez minule roky a opravdu to pomaha. Ale stejne leden a unor nesnasim a nejvic to pocasi z minuleho tydne, kdy porad priserne fucelo. Obleceni neobleceni, proste me to dere :lol: Uz vyhlizim jarni kvetiny! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4887
10.2.23 17:29

Tak hlásím, že z ranního probuzení s hlavou jak střep jsem během dne totálně odpadla a momentálně mám 38,7 :roll: jó když se daří, tak se daří :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová