Dnes mám termín, co vy?

176
30.9.16 10:39

Dnes mám termín, co vy?

Tak dneska mám termín, cítím se fajn, prcek se mele a já bych hrozně ráda šla něco dělat, ale při představě, že někde budu trajdat, porod se rozjel, a pak by mi nezbyly síly, zůstávám doma, odpočívám a snažím se dopředu nahnat něco do školy. Takže vlastně píšu z dlouhé chvíle :-)

Prcka se vyhnat nesnažím, stejně vyleze až bude sám chtít, jen to čekání je prostě otrava, protože se člověk bojí cokoli dělat, aby byl připravenej. Poslední tři dny se cítím jinak, bříško mi trochu kleslo a mám zažívací problémy (ale to nevím, jestli je tím, že se to blíží a nebo tím, že pojídám kvůli železu Tardyferon). Byla jsem dnes na kontrole a váhový odhad miminka mám 3,64kg, takže docela kousek, s tím, že se ale může odhad klidně o 0,5kg lišit. Ale že mám miminko velké mi doktorka řekla, jen co se na něj podívala (i bez měření), takže se asi mám na co těšit :mrgreen: Ale nebojím se. Naštěstí neotékám, cítím se dobře, bříško skoro nemám a spím celou noc bez buzení, takže patřím k těm „šťastnějším“. Ještě si užívám klidu a pohody, než se k nám ten malý raubíř/raubířka přidá :P Pohlaví nevíme, mrňousek je po tatínkovi a škodolibě se schovává :)

A jak jste na tom vy? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
731
30.9.16 10:44

Já mám sice termín až za tři týdny, ale první syn měl odhad taky 3,5 kg a porod byl v pohodě, jen malý nástřih a běhala jsem v pohodě, jen se chvilku blbě sedělo :D jo jen odhad byl v mém případě přesný :) druhý syn má odhad taky tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
30.9.16 10:45

@Ifar ja az za tri tydny. Ale druhe dite uz touhle dobou bylo venku (4 tydny pred terminem a 3,75kg :lol: ), takze cekam, ze se to brzy rozjede. Snazim se zabavit vsim moznym, abych na to moc nemyslela. Ven moc nechodim, protoze kycle a stydka kost me zabiji :( Dneska musim teda vyvencit psa, protoze manzel je pryc, takze micek a hazet v parku alespon pul hodiny. Pak pujdu asi spat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
30.9.16 10:45

Jojo taky mám dneska dneska termín…ale ne porodu, nýbrž odevzdání dokumentů do práce, ale jsem na tom jako ty, taky ležím, odpočívám :mrgreen: a ještě jsem s tím nezačala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
30.9.16 10:46

@Ifar Prcka už mám sice běhacího, ale je to jako včera, kdy se mi ten den D blížil :) Zažívací „obtíže“ byly signálem, že se to blíží, já to nepoznala. Až po odchodu zátky (ráno v den poslední gyn. prohlídky, během které doktorka nic nepoznala) začalo slabě bolet břicho, kontrakce se rozjely nad ránem a kolem šesté jsem budila manžela, že asi rodím. V půl osmé v porodnici už jsem nestačila prodýchávat, jak silné to bylo, a v půl dvanácté bylo po všem (díkybohu!).

Držím palce! Stopro se ti to blíží :pankac: A je krásné, že se teprve tam dovíte, co je mládě vlastě zač :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
30.9.16 11:04

Jé holky, děkuju za hezké reakce!

@Mollify83 Já to beru tak, že když bude do 4kg, tak to bude dobré :-D Paní doktorka mi řekla, že mám ideální postavu na rození dětí (jsem vysoká a mohutná), tak to i člověka tak jako potěší :-) Navíc jsem cvičila s balonkem, tak uvidíme, jestli ten nafukovací zázrak pomůže :P

@ELIbeta No tak to už bys taky měla mít za pár :-) Já bych po venku právě chodila furt (i když stydká kost a kyčle mě taky hodně trápí). Já venčím každej den, pes je můj, chlap má odpolední a navíc s ní byl za celej život asi 4×, když jsem byla v nemocnici, takže je zvyklej hlavně na mě :-) Ale naštěstí máme zahradu (míček) a bydlíme na vsi, kde máme hned za barákem obrovskou louku, takže já si tam sednu na deku, čtu si a náš miláček hrabe myšičky :mrgreen: Jinak jak se pejsek srovnal s prvním dítětem? Budoucí praděda s prababičkou mají neustále psycho, že nám pes miminko zakousne (je to větší plemeno, ale vycvičená, chodíme běhat i agility), tak mě to furt hlodá, i když úplně zbytečně, protože ta naše potvora není žárlivá, půlroční a roční návštěvy by furt olizovala, do misky se jí může podívat kdokoli - nějaký výcvik už za sebou mám, tak jsme to podchytili všechno od štěňátka. Jen jí jsou 2 a je občas vybrkaná, když se rozblázní :-)

@Kotatko03 Takže nastupuješ na mateřskou? :P Já měla práci napůl fyzickou a napůl kancelářskou, navíc jsem pod sebou měla lidi a seshora tlak z vedení, tak jsem pak na konci 4. měsíce odešla na neschopenku (i na doporučení lékaře), neměli mě kam přeřadit a ačkoli jsem měla nárok na náhradu mzdy, nechtěla jsem zaměstnavatele zatěžovat.. Ale to jsem se ještě cítila relativně dobře, takže se dalo spoustu věcí dělat :-)

@Icestar Tý jo, takk to jsem fakt zvědavá :-D Člověk by si nejradši to datum vybral, aby to tak hezky jako vypadalo :-D 1.10. nebo 10.10. :-D Uvidíme, každopádně děkuji! :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
30.9.16 11:14

@Ifar tak ja uz cekam treti a vzdy s kazdym novym miminem prisel i novy pes (podruhe teda jen proto, ze prvni pes bohuzel umrel mlady) a je to v planu i ted, nekdy zacatkem pristiho roku. Ted mame RR, s detma je uplne skvela, rozhodne nevypada, ze by je chtela zakousnout, ale je schopna kousnout do nekoho, kdo se jim moc priblizi a nelibi se ji. Hlavne teda, kdyz byla dcera (2. dite) mala, tak nesmela byt nikde v blizkosti psa, kdyz prisel treba opravar, protoze ji hlidala tak, ze opravar strachy vycouval :lol: Ted bude nejake male plemeno, ta kombinace miminko-stene se nam hodne osvedcila :)

Ta stydka kost byla v prvnim tehotenstvi bolava, v druhem strasne bolestiva a ted uz teda nesnesitelna. Bohuzel velkou zahradu nemame, bydlime na londynskem predmesti v klasicke radovce, takze kdyz chci vyvencit, musim ven na louku. Ale trosku se to musi premoct, nemuzu jen sedet, to pak boli jeste vic, hlavne v noci, kdyz den predtim nebyl zadny pohyb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
30.9.16 11:28
@Kotatko03 píše:
Jojo taky mám dneska dneska termín…ale ne porodu, nýbrž odevzdání dokumentů do práce, ale jsem na tom jako ty, taky ležím, odpočívám :mrgreen: a ještě jsem s tím nezačala

jsme na tom dost podobně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
30.9.16 11:29

@ELIbeta Tak to mám radost, my máme teda kříženku staforda, prý s americkým buldokem, ale tomu moc nevěřím, podle toho jak vypadá :mrgreen: Ale je to hrozná posera, psi jí většinou tak trochu šikanujou, je hrozně submisivní :-) Tak uvidíme, jestli jí příchod miminka nějak poznamená :nevim: Naštěstí to doma máme nastavené tak, že pejsek nebude muset být ničím omezován a bude mít stejná privilegia, jako bez miminka :) Pejska teda ale jenom jednoho, mít pak doma dětskou a psí smečku dohromady, to bych se zbláznila, i když ta představa je nádherná! :srdce:

Já to mám právě naopak, když dlouho nebo více chodím, tak mě to o to víc večer bolí. To pak nemůžu ležet ani na boku, protože jedna strana pánve tlačí na tu druhou. No, ale už to máme za pár, tak hlavně přeju, ať se co nejdřív uleví! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
30.9.16 11:30

No já bych opravdu měla nadělat věci do školy, jinak se z toho potom zblázním :-D Ale taky zatím prokrastinuju, no, je to jednodušší :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
30.9.16 11:52

Ahojky já jsem 39+4tt a už bych to ráda měla za sebou. :( Víkend jsem měla docela náročný malovali jsme kuchyň s obývákem a v neděli jsme měli výšlap. Večer jsem si udělala červenej svařák + byl sex a malému se prostě nechce. :mrgreen: Myslela jsem si, že do středy porodím a malému je u maminky asi dobře. V pondělí jsem byla na kontrole a dr. říkal, že se nic nechystá. Takže to opravdu potvrzuje pravidlo, že když se miminku nechce a porodní cesty nejsou připravené maminy ty dítka prostě nevyženou.. :hug: Snad to brzy příjde. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
30.9.16 12:04

@Ivulka88 aano, to tě naprosto chápu. Taky bych chtěla mít už prcka u sebe a taky bych furt něco dělala, práce by byla, ale zas abych to pak zvládla, tak si radši čtu a říkám si - ještě si těch pár dní užij, pak už budeš mít klidu pomálu :-D Musíme to brát tak, že nám prckové dávají ještě čas si chvilku užívat :-D No já byla dneska na kontrole a prý miminko kleslo dolu, to jó, ale jsem absolutně uzavřená a prý se to nechystá. To je jak s otěhotněním - až to budem nejmíň čekat :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
30.9.16 12:10

@Ifar Je to tak, až to budem nejmíň čekat miminku se zachce na svět. Já jsem tohle s prvním synem nezažívala. Strašně jsem se na něj těšila to jo, ale bylo mi jedno kdy to příjde. Teď jsem spíš nervózní kvůli tomu, aby byl přítel doma a co s se synem, když mě to chytne zrovna cestou do školky atd. Takže proto už bych byla ráda, kdyby to přišlo. Termín porodu mám v neděli, tak snad se to rozjede o víkendu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.9.16 12:50

@Ifar Ahoj, já také odpočívám :) ale díky tomu, že prcek spinká. Před dvěma dny mu bylo 8 měsíců, ještě mám sedmiletého a jedenáctiletou :lol: Přeji Ti dobrý porod, krásné mimčo a spoustu šťěstí, zdraví a hlavně si to všechno užívej! :D :kytka: :D Katka, Martínek, Adámek a Elenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
30.9.16 20:47

Bud v klidku, nas prcek se narodil o 3 tydny driv, odhad byl 4kg, nakonec mel 4300 a v den porodu mi nutily cisare, nakonec jedna pani doktorka mi rekla, ze sice jsem drobnejsi, ale 170cm a ze to zvladnu.. Porodila jsem, nastrihu jsem se bala, cvicila s epinem, ale byt kvuli velikosti mimca musel, ale vubec jsem o nem nevedela, hned po porodu jsem sedela ve vsech moznych polohach a pohoda, ani jedno zaboleni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí