Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
S ředitelem by jsi asi pracovat neměla na směny můžeš pokud to nejsou 12ctky. Jinak popros nadřízeného ať tě přeřadit na jinou práci jestli žádnou nenajde máš nárok na to aby jsi byla doma a dostávala výplatu v plné výši protože byl problém na straně zaměstnavatele.
Rozhodně bych těhotenství v tomto prostředí nechtěla pracovat. Buď by ti v práci měli nabídnout jinou (nerizikovou)práci a nebo si prostě domluv u gynekologa rizikové těhotenství…
@Dsarka jenze doktor mi nedal jeste tehu prukazku, takze to zatim nechci v praci rikat dokud nebudu mit neco v ruce 😖
Směny jsou ok, ředidlo a lih ne. Ale ještě bych v praci počkala s oznamováním, pokud by ti bylo hodně zle z výparů, tak třeba marodit na chvíli. Ale rozhodně bych nebyla na neschopence celé těhu, budto at ti dá zaměstnavatel jinou práci nebo bud doma za 100% plat
Nojo, ale jak by se to teda mělo řešit. Pokud ti po zdravotní stránce nic není (to, co popisuješ, jsou bězné těhotenské obtíže), doktor by ti neschopenku vypsat neměl. Tohle by s tebou měl řešit zaměstnavatel. Ale pokud mu to nechceš sdělit… Spousta doktorů výdává průkazku třeba až po konci prvního trimestru, který je ovšem nejrizikovější. Pokud ti jde o to mít pro zaměstnavatele v ruce nějakej papír, nech si od doktora napsat lékařskou zprávu.
Řekla bych to i bez průkazky tu určitě nebudou chtít vidět. Pokud ti nevyhoví popros doktora o neschopenku.
@251Holky nám do práce často nosily papír na kterém bylo v kolikatem týdnu jsou a že je práce nevhodná pro těhotné. Většinou kolem 8 týdne. Bylo na něm razítko a podpis lékaře. Chápu že to nechceš říkat brzy ale z těch vyparu ti bude minimálně zle. Neboj se smůlu to nenosí
lepší než čmuchat nějaké hnusy.
@251 Já bohužel musela v práci taky s pravdou ven skoro na začátku. Chtěla jsem to „tutlat“ co nejdéle, loni jsem si prošla ZT. Bohužel ty začátky těhotenství jsem snášela nejhůře čekala nás invetura na skladě v bordelu, dvánáct hodin přes celý víkend, takže dvanát dní v práci v kuse, to bych naprosto nedala. Abych měla něco v ruce, došla jsem si na krev jako samoplátce. Smůlu mi to snad nepřineslo, začínám 29tt
Držím palce, ať se tobě i miminku daří ![]()
Já jsem ve 26tt a pracuji v laboratoři. Ředidla nemám ale líh ano, nevidím v tom problém (s ředidlama ano). Každopádně doktor mi hned na začátku říkal, pokud bych chtěla neschopenku tak mi ji napíše. Jsi ještě na začátku, ted není vůbec nic jisté, ani kdyby jsi ležela s nohama nahoře. Zimnici jsem měla snad do 15tt a zvýšenou teplotu taky, vlastně i nevolnosti, a do práce jsem stále chodila. Pokud chceš být doma, tak to jde vždycky nějak udělat. Ale počkala bych až se příznaky zhorší. Ty ředidla jsou špatné, takže bud to ještě vydržet, a říct to v práci za pár týdnů (já to řediteli řekla asi v 8tt protože jsem často chodila dřív domů, s tím at si to ještě nechá pro sebe) a nebo jít s pravdu ven at tě přeřadí.