Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Kdo se dneska taky chystá grilovat?
Co za dobroty připravujete, co máte rádi? Uvítám tipy nejen na maso, ale i na nějaké přílohy typu salát apod. Už se moc nechceme cpát pečivem.
My si dnes dáme naložené kuřecí stehenní steaky a grilovaný lilek s kozím sýrem. Jako přílohu máme cuketový salát a čerstvá rajčata ze zahrádky s bazalkou. Kámen už se nažhavuje, tak za chvilku poběžím ty dobroty naskládat do krbu.
Všem přeju hezké léto, užívejte si! ![]()
My budeme grilovat odstepky
(sýr). Jinak já mám ráda salát petrželka, pažitka, rukola, polnicek, ředkvičky, okurka, paprika a hlavne čerstvý kopr, sůl pepř a citron.
@Kskaja Ten recept na salát zní skvěle, kopr milujeme, díky! Akorát asi teď už neseženu ty ředkvičky. Holt bych je vynechala.
@jestericka34 Kde sháníš makrelu? Chlazenou? ![]()
@jestericka34 Taky miluju zeleninu na grilu
Cuketu, papriky a červenou řepu, mňam. A když dělám zeleninové špízy, přidám tam i žampiony, to taky můžu
![]()
Zrovna včera byly kukuricne klasy a poradny steak
jinak mam rada všechny možné spizy z masa s paprikou a česnekem, pecivo grilnute s trochou olivového oleje a česneku, cerstve pstruhy s máslem a petrzelkou, vepřové zebra podle kluků v akci. Mam hlad ![]()
Grilujeme ananas, jako dezert. Jen se nakraji na kolecka, hodi na gril a ogriluje dozlatova. Je to vyborny. Pecem ho na kameni. Jinak klasicky maso a hromada zeleniny k tomu, pecivo ke grilovani moc nejime. Tzatziki, peceny brambory v ohni.
My včera grilovaného lososa a červenou řepu s tymiánem (uvařenou řepu do alobalu s olivovým olejem a tymiánem) a na to čerstvý sýr (já s dětmi kravský, manžel kozí). Jinak máme rádi ještě pstruhy, hovězí burgery, ale i třeba medailonky z panenky (grilovali jsme občas i celé, ale vždycky jsme je nějak moc vysušili, tak teď radši medailonky), ale sníme všechno (klobásky, krkovici…). V létě k tomu rádi trháme bylinky ze zahrady (tymián, oregáno, rozmarýn, petržel, libeček, kopr…). Jako přílohu máme rádi šopák, tzatziki, pečivo namazané bylinkovým máslem a opečené taky na grilu.
@Adrasteia ředkvičky kupuji, a salát hned do dopsani jsem běžela udělat
chuť
@zrcadlo píše:
My včera grilovaného lososa a červenou řepu s tymiánem (uvařenou řepu do alobalu s olivovým olejem a tymiánem) a na to čerstvý sýr (já s dětmi kravský, manžel kozí). Jinak máme rádi ještě pstruhy,hovězí burgery, ale i třeba medailonky z panenky (grilovali jsme občas i celé, ale vždycky jsme je nějak moc vysušili, tak teď radši medailonky), ale sníme všechno (klobásky, krkovici…). V létě k tomu rádi trháme bylinky ze zahrady (tymián, oregáno, rozmarýn, petržel, libeček, kopr…). Jako přílohu máme rádi šopák, tzatziki, pečivo namazané bylinkovým máslem a opečené taky na grilu.
Bylinky jsou super, bez těch to nejde.
Jé, vidíš, na hambáč jsem letos úplně zapomněla. Dát dovnitř kus bylinkového másla a navrch pěkně rajčátka, opečenou slaninku a cibuli, mňam… ![]()
@Anonymek20 píše:
Grilovaný hermelín
Jo, ten taky můžeme. Když jsem líná něco připravovat, tak ho hodíme jen tak na gril s nějkou zeleninou.
@Markéta80 píše:
@Adrasteia![]()
jak děláš ten lilek se sýrem?
Lilek nakrájím na kolečka a osolím, musí se alespoň tak půl hodinky potit. pak ho otřu ubrouskem a z obou stran pomažu olejem. Pak už jen stačí dát na gril (my grilujeme na kameni) a opéci z obou stran až je takový měkký a sklovitý, pak se posype sýrem (podle chuti - my měli dnes kozí, ale dávám i ementál nebo mozarellu), jakmile se sýr rozpustí, tak servírovat. Můžeš přidat i nějaké bylinky. Někdo do oleje na potírání dává různé koření, ale já ne, lilek má tak úžasnou chuť sám o sobě, že to není třeba. Lze takto dělat i cuketu, ale lilek je lepší. ![]()
@Azeretereza píše:
Grilujeme ananas, jako dezert. Jen se nakraji na kolecka, hodi na gril a ogriluje dozlatova. Je to vyborny. Pecem ho na kameni. Jinak klasicky maso a hromada zeleniny k tomu, pecivo ke grilovani moc nejime. Tzatziki, peceny brambory v ohni.
Dáte ho tam jen tak, nebo se musí ananas nebo kámen potřít olejem? ![]()
@NikysekR píše:
@jestericka34 Taky miluju zeleninu na griluCuketu, papriky a červenou řepu, mňam. A když dělám zeleninové špízy, přidám tam i žampiony, to taky můžu
![]()
Jak griluješ tu řepu? Jen ji tam hodíš, nebo něčím dochucuješ?