Kdo se dneska taky chystá grilovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3767
20.7.18 20:01
@Markéta80 píše:
@Adrasteia :mavam: :mavam: jak děláš ten lilek se sýrem?

Lilek nakrájím na kolečka a osolím, musí se alespoň tak půl hodinky potit. pak ho otřu ubrouskem a z obou stran pomažu olejem. Pak už jen stačí dát na gril (my grilujeme na kameni) a opéci z obou stran až je takový měkký a sklovitý, pak se posype sýrem (podle chuti - my měli dnes kozí, ale dávám i ementál nebo mozarellu), jakmile se sýr rozpustí, tak servírovat. Můžeš přidat i nějaké bylinky. Někdo do oleje na potírání dává různé koření, ale já ne, lilek má tak úžasnou chuť sám o sobě, že to není třeba. Lze takto dělat i cuketu, ale lilek je lepší. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
20.7.18 20:03
@Azeretereza píše:
Grilujeme ananas, jako dezert. Jen se nakraji na kolecka, hodi na gril a ogriluje dozlatova. Je to vyborny. Pecem ho na kameni. Jinak klasicky maso a hromada zeleniny k tomu, pecivo ke grilovani moc nejime. Tzatziki, peceny brambory v ohni.

Dáte ho tam jen tak, nebo se musí ananas nebo kámen potřít olejem? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
20.7.18 20:04
@NikysekR píše:
@jestericka34 Taky miluju zeleninu na grilu :pankac: Cuketu, papriky a červenou řepu, mňam. A když dělám zeleninové špízy, přidám tam i žampiony, to taky můžu :D :pankac:

Jak griluješ tu řepu? Jen ji tam hodíš, nebo něčím dochucuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22894
20.7.18 21:12

@Adrasteia nedávno tu byl článek s 10 skvělými recepty na saláty :jazyk:
a tady jsou nějaké recepty z grilu

Další grilované recepty můžete přidávat sem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
20.7.18 21:15

staročeský špekáček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
20.7.18 21:18
@Božislava píše:
staročeský špekáček

Proč ne, ale zaboha nemůžu sehna nějakej dobrej. Naposledy jsem měla od dobrého řezníka, kde bylo hodně masa, ale stejně to nebylo nic moc. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
20.7.18 21:20
@Adrasteia píše:
Proč ne, ale zaboha nemůžu sehna nějakej dobrej. Naposledy jsem měla od dobrého řezníka, kde bylo hodně masa, ale stejně to nebylo nic moc. :think:

Zkus ten staročeskej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
20.7.18 21:22
@Božislava píše:
Zkus ten staročeskej.

Ten seženu někde normálně v supermarketu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
20.7.18 21:26

@Adrasteia já právě lilek miluju, dělám bud právě na grilu i s další zeleninou nebo zapékám v troubě s mozarellou a rajčatovou omáčkou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
20.7.18 21:26
@Adrasteia píše:
Ten seženu někde normálně v supermarketu?

Globus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
20.7.18 21:31
@Božislava píše:
Globus

Díky, Globus u nás právě není, tak proto jsem na tenhle špekáček ještě nenarazila. Až pojedeme někam do většího města, tak se pro něj stavím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
20.7.18 21:32
@Markéta80 píše:
@Adrasteia já právě lilek miluju, dělám bud právě na grilu i s další zeleninou nebo zapékám v troubě s mozarellou a rajčatovou omáčkou :palec:

Jo, lilek je super. Taky miluju třeba kuřecí steaky obložené opečeným lilkem a zapečené se sýrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
20.7.18 21:34

@Adrasteia Oloupu, nakrájím na plátky, nasucho dám na gril a ještě horkou přendám do misky, kde mám trochu oleje s kořením (co má kdo rád) a se solí, promíchám. Řepa změkne a je výborná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
20.7.18 21:57

@Adrasteia a to mne dřív fakt nechutnal, no zítra si zajdu do penny, mají v akci tak snad budou mít :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
21.7.18 17:40
@Adrasteia píše:
Dáte ho tam jen tak, nebo se musí ananas nebo kámen potřít olejem? :think:

Jen tak, nepotirame ho nicim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek