Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Markéta80 píše:
@Adrasteia![]()
jak děláš ten lilek se sýrem?
Lilek nakrájím na kolečka a osolím, musí se alespoň tak půl hodinky potit. pak ho otřu ubrouskem a z obou stran pomažu olejem. Pak už jen stačí dát na gril (my grilujeme na kameni) a opéci z obou stran až je takový měkký a sklovitý, pak se posype sýrem (podle chuti - my měli dnes kozí, ale dávám i ementál nebo mozarellu), jakmile se sýr rozpustí, tak servírovat. Můžeš přidat i nějaké bylinky. Někdo do oleje na potírání dává různé koření, ale já ne, lilek má tak úžasnou chuť sám o sobě, že to není třeba. Lze takto dělat i cuketu, ale lilek je lepší. ![]()
@Azeretereza píše:
Grilujeme ananas, jako dezert. Jen se nakraji na kolecka, hodi na gril a ogriluje dozlatova. Je to vyborny. Pecem ho na kameni. Jinak klasicky maso a hromada zeleniny k tomu, pecivo ke grilovani moc nejime. Tzatziki, peceny brambory v ohni.
Dáte ho tam jen tak, nebo se musí ananas nebo kámen potřít olejem? ![]()
@NikysekR píše:
@jestericka34 Taky miluju zeleninu na griluCuketu, papriky a červenou řepu, mňam. A když dělám zeleninové špízy, přidám tam i žampiony, to taky můžu
![]()
Jak griluješ tu řepu? Jen ji tam hodíš, nebo něčím dochucuješ?
@Adrasteia nedávno tu byl článek s 10 skvělými recepty na saláty ![]()
a tady jsou nějaké recepty z grilu
Další grilované recepty můžete přidávat sem ![]()
@Božislava píše:
staročeský špekáček
Proč ne, ale zaboha nemůžu sehna nějakej dobrej. Naposledy jsem měla od dobrého řezníka, kde bylo hodně masa, ale stejně to nebylo nic moc. ![]()
@Adrasteia píše:
Proč ne, ale zaboha nemůžu sehna nějakej dobrej. Naposledy jsem měla od dobrého řezníka, kde bylo hodně masa, ale stejně to nebylo nic moc.
Zkus ten staročeskej.
@Božislava píše:
Zkus ten staročeskej.
Ten seženu někde normálně v supermarketu?
@Adrasteia já právě lilek miluju, dělám bud právě na grilu i s další zeleninou nebo zapékám v troubě s mozarellou a rajčatovou omáčkou ![]()
@Adrasteia píše:
Ten seženu někde normálně v supermarketu?
Globus
@Božislava píše:
Globus
Díky, Globus u nás právě není, tak proto jsem na tenhle špekáček ještě nenarazila. Až pojedeme někam do většího města, tak se pro něj stavím.
@Markéta80 píše:
@Adrasteia já právě lilek miluju, dělám bud právě na grilu i s další zeleninou nebo zapékám v troubě s mozarellou a rajčatovou omáčkou
Jo, lilek je super. Taky miluju třeba kuřecí steaky obložené opečeným lilkem a zapečené se sýrem.
@Adrasteia Oloupu, nakrájím na plátky, nasucho dám na gril a ještě horkou přendám do misky, kde mám trochu oleje s kořením (co má kdo rád) a se solí, promíchám. Řepa změkne a je výborná.
@Adrasteia a to mne dřív fakt nechutnal, no zítra si zajdu do penny, mají v akci tak snad budou mít ![]()
@Adrasteia píše:
Dáte ho tam jen tak, nebo se musí ananas nebo kámen potřít olejem?
Jen tak, nepotirame ho nicim.