Dny se třemi dětmi

Anonymní
28.7.24 15:16

Dny se 3mi dětmi

Ahoj,
poprosím maminky 3 dětí na RD, ideálně kdy jedno je miminko a nejstarší už ve škole, abyste mi napsaly, jak vypadají vaše běžné dny, všední den a pak třeba víkendový den :) Chtěla bych si představit jeden ukázkový běžný všední den s tou vší logistikou plus co třeba děláte jako rodina a jestli pak relaxujete vy osobně třeba večer s manželem nebo knihou nebo jak se nakopnete zase na další všední den :dance: A potom jak trávíte třeba sobotu, co podniknete v seskupení miminko až školák jako rodina. A celkově, kdy třeba uklízíte, kdy máte čas s manželem, jak vše kloubíte. Případně nějaké vychytávky, co vám pomohly ušetřit čas a energii :lol: Kromě babiček, ty moc nemáme :lol:
Moc děkuju :hug:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6028
28.7.24 15:32

Mno, já mám 4 děti, nejstaršímu skoro 9 a nejmladšímu necelé 3 roky.

Učím je doma, takže běžný pracovní den, po snídani a zubech udělají oba starší školu, většinou sami, a já dělám úkoly s předškolákem. Nejmladší si hraje. Připravím rychle oběd a jdeme ven (to je tak 10 hodin), bereme odrážedla a kola, hrajeme badminton…

Po obědě mají starší většinou online hodinu angličtiny. To s mladšími zalezu do ložnice a pustím pohádku. Když AJ není, jde se rovnou na polední klid. Starší mohli hrát na PC, ale teď už to budu omezovat. Takže pustím pohádku, s nejmladším zalezu do postele a spíme.

Odpoledne je většinou sportovní kroužek, chodí všichni. Když ne, jdeme na hřiště, je tam spousta dětí. Pokud mají kroužek jen starší, odvedu je já, zbytek pohlídá babi a po práci je převezme manžel a jdou ven.

A vzhledem k tomu, že naše děti nepotřebují od školy odpočinek, děláme to tak i přes prázdniny. Jen teda to občas bývá náročné v tom, že starší děti mají přes půlku prázdnin naplánované příměstské tábory. Ale to kdyžtak ráno vykryje babi.

Teď zkoušíme chůvu na hlidacky.cz že by je v sobotu ty 3 starší vzala do jump arény, nejmladšího by pohlídala babi, a my bysme s manželem měli jeden den v týdnu klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
28.7.24 16:22

Já mám děti 2, 5 a 9 let. Během roku je to takový neustálý shon, ráno vodim do školky a školy, dopoledne se placam s nejmladší doma, uklidime, uvaříme a na poledne jdu zas starší stáhnout ze školky a školy. Pak se najime, uděláme ukoly a odpoledne buď razime někam ven, nebo jdeme na kroužky :nevim: k večeru pak přijde manžel, predam děti a jdu běhat :mrgreen: s manželem mame spolu jen večery a víkendy většinou jezdíme po vyletech, hlídání nemáme prakticky žádné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
28.7.24 16:40

Přes školní rok to byla jízda. Kroužky 2× týdně, odvádět a vyzvedávat do/z MŠ a ZŠ ( později dítě do ZŠ už docházelo kus cesty samo ). Večer jsme měli, až když děti usly. Babičky jsme na pomoc neměli. O víkendu péče o zahradu, protože manžel byl konečně doma a 1 den výlet- to se snažíme držet pořád.
Na sebe čas 0 nula prd.
Ale jednu dobu jsme často chodily ven na písek a nebo výlety s kamarádkami, i bez chlapů:) a 1× v týdnu jsem dopoledne chodila do práce ( dítě sebou ). K tomu takové ty věci jako logopedie, úkoly, nemoce. Člověk se nenudil :)

• Citovat
  • Upravit
14591
28.7.24 16:53

Máme více variant všedních dni :lol: taková ta klasika je, ze jsme doma, ráno já mám chvíli klid, než se nejmladší probudí (starší se vypravuje do školy sam), tak zapnu pračky, udělám něco s myckou, zehlim, dam si kafco a něco k tomu. Pak se vzbudi, tak je obstaram, snídaně, hygiena, prevlect. Pak si hrajeme doma, děláme si takovou “skolku”, nebo jdeme na chvilku ven. Kolem 11 jdu do kuchyně a uvarim obed, pak ho snime, přijde na nej i starší ze školy, pak máme chvilku volno a odpoledne děláme nějaké práce po dome nebo jdeme na zahradu, kolem třetí je svacina, já mám zase kafe a pak už jdu vymyslet co k večeři.

Často to ale vypadá během školního roku tak, ze v 6:10 vstávám, nachystam děti a vše pro ne a jedem pak bud na kroužky, nebo nějakou jinou aktivitu vlakem spolecne s manželem, který jezdi v tu dobu do práce. To jsme pak venku minimálně cele dopoledne, nebo dokonce někdy i cely
a přijede za námi i starší po škole, přičemž se opět vracíme vlakem spolu s manželem večer z práce.

Takže tyhle dva programy se nám tak nějak pravidelne střídají, bud jsme někde venku úplně pryc a tam se stopro věnuji dětem, nebo jsme doma a uděláme si nějakou malou aktivitu a jinak spíše pracujeme v domácnosti a kolem domu, protože těch dni, kdy jsme doma a muzem něco udělat, zase už není tak moc :lol:

Kdyz jsme venku hodně, stane se, ze jeden den už pak odpadnu a nechce se mi dělat v domácnosti nic, tak proste dlouho spime a pak koukame na televizi, odpocivame, valime se na terase a tak :lol: pak se dokoupit něco malo udelat až odpoledne :lol: to je třetí varianta, ale ta nastává jen nepravidelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.8.24 19:10

Maminky, se třema, pište, pište :andel: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.6.25 10:51

Holky, podělte se, jak vypadá váš týden se třema :kytka:

• Citovat