Mám jít ještě do práce? 10tt

104
22.7.24 09:28

Mám jít ještě do práce? 10 tt

Zdravím.
Chci se vás zeptat na názor a radu, jelikož jsem sama hodně na vážkách.
Pracuji jako učitelka v MŠ. Nyní máme 5 týdnu prázdniny, kdy jsem první den prázdnin zjistila, že jsem těhotná. Začátkem srpna zase nastupujeme na prázdninovou školku a já přemýšlím, zda mám na ten měsíc nastoupit. Na jednu stranu chci ještě jít, naposledy se vidět s dětmi, oznámit to kolegyním a paní ředitelce, pomoc kolegyni připravit věci na nový rok.
Na druhou stranu se bojím jít mezi “infekční” a věcně unudlené děti, abych od nich nechytla… Bohužel je rodiče dávají do školky nemocné a unudlené, známe to všichni. Ale zase být celý horký srpen (a potažmo dál) na neschopence, to taky úplně nechci, nehledě na to, že bych aspoň měla ještě jednu normální výplatu :D Navíc jsme celý srpen venku na zahradě.
Hned na začátku těhotenství (asi jako první příznak) jsem prodělala anginu a zánět nosohltanu, poté se mi táhla ještě bolest v krku a ucha. Nyní už mi je pár týdnů dobře. V době nástupu do práce bych byla v 10. tt.
Co myslíte? Jak byste mi poradily?
Děkuji!

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1850
22.7.24 09:37

Klidně nastoupit, ale proč jenom na měsíc? Na mateřskou se nastupuje až dýl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
22.7.24 09:39

Sla bych klidne, nevsimla jsem si, ze by ucitelky byly nejak hodne nemocne.. a pracovala bych pri bezproblemovym tehotenstvi az do nastupu na materskou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.7.24 09:39

V létě děti fakt usoplené nejsou, rozhodně bych nastoupila a neochuzovala se o peníze, vycházky a příjemné rozloučení s kolektivem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2490
22.7.24 09:40

Já myslela, že na nemocenskou se chodí kvůli nemoci. Těhotenství je nemoc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
22.7.24 09:41

@ALIPELI Šla bych na neschopenku. Z toho důvodu, že nechci už začínat nový školní rok. Pro kolegyni i pro děti by bylo na prd, kdybych za pár měsíců odešla a opět by tam musel přijít do rozjetého vlaku někdo nový. To radši ať nastoupí náhrada za mě rovnou od září, udělá si hned vztahy s dětmi a kolegyněmi, nastaví si spolu vše hned od začátku. Navíc od září budou ve školce samé malé děti. A opět řeším to samé - jejich velká nemocnost a hlavně hodně nervově vypjatá práce, zejména první měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
22.7.24 09:42

@milujuki Ono to tak strašný s těma nudlema není, viď? Pokud to není je výmluva, pak nemáš důvod do práce nejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.7.24 09:42

@milujuki A víš, že by to byl od tvého gynekologa vlastně podvod, kdyby ti napsal neschopenku na bezproblémové těhotenství? On si bude muset vymyslet diagnózu, a ta fakt není „nechci děti opouštět v půlce školního roku“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
22.7.24 09:44

@hanka.br. Zrovna v červenci nám do školky chodila holčička s pátou nemocí, která je, co vím, vyloženě nebezpečná pro těhotné. Samozřejmě jsme o tom nevěděly a zjistily jsme až později. Takže mate pravdu, neřesime zde jen soply, ale opravdu nemocné děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
22.7.24 09:47

@Euforia učitelky si tvoří imunitu postupně. První dva roky v práci jsem byla nemocná neustále, než jsem si udělala obranyschopnost na dětské bakterie :) a jsme malá školka a malý kolektiv, vypadne jedna kolegyně a okamžitě je problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.7.24 09:48
@milujuki píše: Více

Tak ty už jsi evidentně rozhodnutá, tak holt nezbyde, než přesvědčit gynekologa, že je ti tak moc zle, že tu neschopenku potřebuješ. Pak teda vyjít s menším příjmem a vystačit si s pár hodinama vycházek denně, pokud ti je doktor povolí :nevim: Jako co tu chceš radit? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
22.7.24 09:53

@unuděná božíčku, chtěla jsem slyšet názor ostatních, rozhodnutá právěže vůbec nejsem. Pani doktorka se mě na toto ptala ještě dříve, než jsem nad tím vůbec já začala přemýšlet. Na první kontrole v 5 tt, když viděla, že pracuji v MŠ, byla jedna z prvních jejích otázek, zda chci být doma, nebo chodit do práce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16230
22.7.24 09:53
@unuděná píše: Více

Přesně tak. Do práce jít pak nechce, tak stejně už rozhodnutá je :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
22.7.24 09:54

@Dahlia0409 nejsem :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.7.24 09:55
@milujuki píše: Více

A proč tedy na všechny názory, že bychom dál do práce chodily, hledáš protiargumenty? :nevim: Speciálně pokud jste malý a příjemný kolektiv by mě ani ve snu nenapadlo se hodit na neschopenku, natož v létě. Ochudit se o peníze, svobodu pohybu a možnost korektně se rozloučit s vedením a dětmi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí