Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak kam jít na vyšetření ti doktorka řekla mám obavu, že nic jiného než vyšetření přes krk ti nezbude.
@Enli mockrát děkuji toho se straně moc bojím na mám velký dávicí rexlex i u zubaře a nedám to děkuji
@Anonymní píše: Více
Zvraceni kazdy den rozhodne normalni neni, gastroskopie te nemine, muzou te uspat takze nic nevnimas.
Typická refluxní choroba jícnu, mám to taky…nech si vypsat žádanku na gastroenterologii
Dobře děkuji když já den strašně bojím to se bojím bolí to a mám strašný dávicí rexlex
tak se neboj, jdi k praktikovi, ať ti předepíše třeba controloc nebo pantomyl nebo omeprazol.
Ale beztak tě nejdřív pošle na gastro a tak by to i mělo bejt.
Já vím že třeba se není čeho bát ale tím že mám tak velký dávicí rexlex a vadí mi i kartáček tak se bojím jak to zvládnu. Děkuji moc
Tohle vyšetření mu dělali v 15, nic to není. Dali mi moc příjemné oblbováky ![]()
Jinak pro mě je problém si jenom vycistit zuby. V těhotenství jsem po cisteni vždy hned zvracela.
Gastroskopie trvá 5 minut. Já na tom byla letos úplně bez ničeho. Ale nabízeli mi něco do žíly (asi nějaký oblbovak? neptala jsem se) nebo sprej, který ti znecitlivi krk (čímž by měl vymizet ten davici reflex) - ale nesmí se po něm 2 hodiny jíst (právě proto, že kdyby ti zaskočilo, tak nezačneš reflexně kašlat a mohla by ses udusit) a já měla hlad a těšila jsem se cestou domů na oběd.
Ta gastroskopie je jen nepříjemná. Máš pocit, že ti ta trubice vadí při dýchání. Ale není to pravda, je to jen pocit, musíš se soustředit na to, abys pravidelně dýchala. No a mě to nutilo pořád polykat. Plus doktor aby viděl, tak ti do toho žaludku pouští vzduch a ty ho pak krkas. A protože máš otevřenou pusu, tak ti tečou sliny. Jo a slzely mi oči, asi nějaký reflex. Ale trvalo to fakt tak 5 minut. Ale nedavila jsem se vůbec kupodivu, jen jsem pořád krkala ten vzduch.
Dobře, mockrát děkuji pokud to trvá 5min tak se to dá zvládnout a asi to zkusím mám velké bolesti žaludku a skoro pořád zvracim a to mi otravuje život popravdě kdo chce zvracet takže mockrát děkuji všem za podporu zkusím to
Dcera kdysi zvracela jen ráno. Dětská ji nechtěla trápit gastroskopií, tak vypsala žádanku na sono. Tam zjistili jen lehký reflux, nic hrozného
nicméně předepsali omeprazol a do týdne měla klid ![]()
A ted si nejsem úplně jistá, ale možná je i volně prodejný.
Vlastně i chvilku byla dieta- málo tuků, nesmažené, bez čokolád, perlivé nápoje ne..
Dobrý den, chtěla bych se zeptat je mi 25 a skoro po každém jídle zvracim bolí mě žaludek pálí mě žáha, když zvracim je to kyselé, a doktorka říkala vyšetření skrz krk to jsem řekla že nedokážu ale doktorka říkala že pokud neztrácím 15× denně nic to není nevíte někdo co to může být? Kam jít na vyšetření? Prosím blbé kecy si nechte chci pořídit děkuji