Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@milujuki píše: Více
Ty jsi hrozně vtipná. Jsem učitelka a všechna svoje těhotenství jsem učila až do finále. Ale já jsem chtěla pracovat, takže to bude asi to hlavní.
@Dahlia0409 píše: Více
No, já muslim, že netraba tupé dodržovat úplně všechna pravidla.
Já jsem mohla dodržet pravidla a plácat se v těch depresích déle.
A ona, když chytne Cmv tak ji jistě taky bude hrát u srdce, že dodržel pravidla 🙄
@Venusezmarsu píše: Více
Mohla jsi dodržovat pravidla aniž by ses v depresích plácala. Například dát výpověď a být pánem svého času a nedrbat stát o prachy, když nejsi schopná dodržet podmínky, které k tomu určuje. Přijde ti v pořádku mít jen práva, ale žádné povinnosti k tomu se vázající? ![]()
@unuděná píše: Více
https://www.wikiskripta.eu/…3%A1_infekce
Jak se chceš děti ve školce nedotýká? Když tě budou chtít obejmout, tak je odstrcis? Necháš jim nudlí u nosu?
Ja ucim teda na zakladce, ale mela jsem stejnou situaci - tehotenstvi jsem zjistila na zacatku letni dovolene, v srpnu nastoupila. Pracovala jsem az do materske (odesla jsem prakticky v pololeti, takze pro skolni rok organizacne v pohode), za celou tu dobu na me manzel i obvodacka tlacili, at jdu na neschopenku. Gynekolog to nechaval na me.
Byla jsem co cca 3 tydny nemocna, ke konci uz jsem sotva lezla, diky bohu za vanocni prazdniny. Nakonec jsem nastoupila na materskou 8t pred terminem porodu (puvodne jsem chtela 6t, ale uz jsem to nedavala), rodila jsem 38+0. Zpetne bych se asi uz rozhodla jinak (kvuli detem jsem chtela uzavrit pololeti sama za sebe) a uz se te prace tak zuby nehty asi nedrzela, ale zaroven bych nechtela celou tu dobu drepet doma. Zari-rijen jeste sly, az pak to zacalo.
@unuděná píše: Více
Tou povinnosti bylo predchozi placení nemocenského. Mě svědomí je čisté.
Ne, nebylo. Tou povinností je dodržovat léčebný plán, návštěvy lékaře a vycházky ![]()
A když už máš třeba dítě, co chodí do školky, tak ho z ní stáhneš po dobu těhotenství, aby náááhodou něco nepřineslo domů? ![]()
Já bych řekla, že s tímhle ti asi nikdo moc neporadí, protože pokud někdo nepracuje v oboru, nebo se prostě nemocí nebál a neměl žádné problémy, tak to asi nepochopí.
Pracovala jsem na prvním stupni, kde jsem několik let za sebou byla regulérně čtvrtinu školního nemocná (do práce jsem jako všichni chodila i s tou nemocí). Pak jsem dvakrát otěhotněla a vždy myslela na to, že se hlavně musím zodpovědně postavit k té práci, jenže jsem dvakrát potratila a ještě to bylo vždycky po nemoci. Sice to spolu skoro určitě nesouviselo, ale zpětně bych tu práci tolik nehrotila. Takže ať už si ostatní myslí, že jsi hloupá, líná, podvodník atd., myslela bych na to, že je to nakonec tvoje zdraví a tvoje dítě a rozhodla se podle toho, jak to cítíš. ![]()
P. S. Nemoci v dětském kolektivu jsou opravdu jiný odvar než to na co člověk narazí, když se jen normálně socializuje, ale to si asi musí každý zkusit. ![]()
@Venusezmarsu Jako že 6 hodin denně vycházek je málo? Kdyby pro tvůj stav bylo lepší mít je neomezené, tak by ti je asi někdo napsal, ne?
@Venusezmarsu Nudli si utírají samy a objímat se s nimi nebudeš.
@arinecka píše: Více
Pro dnešních znostechbych si nechala udělat před těhotenstvím test, jestli jsem k CMVvnimava a pokud ano, dávala bych si sakra bacha.