Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@paja120 píše: Více
Pokud jde někdo na neschopenku kvůli rizikové práci, tak je slušně řečeno, ducha mdlého.
Při rizikové práci muže být doma za 100% platu a bez omezeni vycházkami.
@schnulla Jenže podle zákona, když ho prostuduješ, zase tolik rizikových povolání není. Učitelka MŠ to fakt není.
Chodila jsem až do 37tt(pozdější nástup na MD), kolegyně, kterou za mě chtěli, mohla nastoupit až od určitého data.
Nemocí jsem se nebála, děti občas nemocné mám i doma. Vysoká nemocnost mezi dětmi i dospělými.
Bylo období, kdy dozníval covid a v kolektivu se vyskytl svrab. Nic z toho jsem nechytla.
Střídaly jsme se uprostřed školního roku. Ještě bych nastoupila, problém nevidím.
Ano. Učitelka je rizikové povolání? Kdybych četla, že nosí na poště těžké balíky, nebudu se ptát.
@Vada píše: Více
Ne. Kvuli rizikove praci opravdu neschopenka neni.
A na to jsi přišla kde?
Že chodí ženský, to je jejich problém. Ale těhotenství, pokud není rizikové, nebo není nějaký problém, pak není důvod k neschopence. Ani tak k tomu není důvod pro rizikové práci. Pak má být přeřazena na vhodnou práci, nebo za 100% doma. Takže nepiš blbosti ![]()
Mě se líbí, jak jste všechny zásadové. Kdyby tady zakladatelka psala, že v osmém měsíci chodí do práce a nějaké dítě ji koplo do břicha, tak se zase dozví, proč není na nemocenské.
Tohle si každý musí v hlavě srovnat sám, co je pro něj přiměřené riziko a co ne. Rozumný gynekolog vyjde vstříc.
Ne, to by jí tu opravdu nikdo nenapsal, stejně jako kdyby si při práci v knihovně hodila na břicho desetikilovou knihu
A rozumný gynekolog tedy rovná se ten, co podvádí a vymýšlí diagnózu, která neexistuje? ![]()
Ja sla na neschopenku uz v 9tt a neudelala bych to ted jinak.. jednak moje prace byla hodne fyzicky náročná a o psychice ani nemluvim.. takze jsem si uzila tehotenstvi na maximum, je to jen jednou za zivot. Makat pak budu az do smrti ![]()
@vabarbora píše: Více
Co sis užila na tom být 9 měsíců zavřená doma? ![]()
@milujuki píše: Více
velká nemocnost v září?
to trochu ale přeháníš, ne? kdyby v listopadu či před vánoci, ale v září??!!
hodně nervově vypjatá práce? ty to popisuješ, jako by jsi byla neurochirurg, víš že doktorky, policistky, hasičky a pro tebe asi dost překvapivě i učitelky automaticky na neschopenku při těhotenství nechodí? i zákon přesně specifikuje, která zaměstnání jsou pro těhotnou nevhodná, či riziková, a učitelka v MŠ tam fakt není ![]()
@Annonymní_007 píše: Více
Ja byla na nemocenské půl roku. Chodila jsem ven kdy jsem chtěla, žádná kontrola nepřišla. Byla jsem domluvená se známou v nemocnici, že kdyby náhodou něco, tak mi daj razítko.
To jsou pecka názory, co jsou tady některy schopny vyblit
k_hand: 😂
Já ti fandím, jestli budeš doma klidnější, určitě bych do práce nechodila, nebo třeba ještě na ten srpen, jestli se chceš rozloučit atd jak píšeš.
Jinak být v pohodě je v tehu důležitější než cokoliv jinyho na světě, takže se drz jen svoji intuici… ![]()