Mám jít ještě do práce? 10tt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
492
22.7.24 14:27
@unuděná píše: Více

Ja bych si tipla, že vydělává víc než ty. Krásné odpoledne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.7.24 14:33
@Venusezmarsu píše: Více

To je opravdu směrodatná informace, když se bavíme o tom, kdo podvádí a kdo ne :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81462
22.7.24 15:13
@paja120 píše: Více

Kvůli rizikové práci jít na neschopenku je blbost. A taky podvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
22.7.24 16:50

Ahoj, já budu protipól.

Vzhledem k nemocem-páté nemoci opravdu řádí a těm šíleným vedrům bych už do práce nešla.

Dobře si pamatuji tu únavu a nevolnost, která mě cca od 7 t. t. doprovázela. Nedala bych to a vím, že bych nebyla přínosem.

Těhotenství není nemoc, to ne, každá to prožívá jinak, ale zbytečně bych to nepokoušela.

Gynekolog se pro nic za nic u těchto povolání neptá, jestli dotyčná neuvažuje nad neschopenkou (většinou se píše skrze nevolnost).

Pokud je to finančně pro Tebe v pořádku, udělala bych si pohodu. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10928
22.7.24 16:58

@Pralinette na 5. nemoc si muze dojit, zda ma protilatky, v dnesni dobe je ma hodne lidi. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17018
22.7.24 17:08

@Pralinette Známé se taky ptal, co dělá za práci a už je několik měsíců v PN, protože podle dr se ta práce pro těhotnou nehodí. Pracovat chtěla. Má smůlu. Nějak se nechtěla hádat a jelikož má brzy odchod na MD, tak to nějak přežila. Ale pak říkala, že jlcelou dobu byla v pohodě a neměla se nechat ukecat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
22.7.24 17:28
@unuděná píše: Více

A jakou sociální bublinu masteda na mysli?
Myslíš, že to, jestli někdo dodržuje vycházky rádi někoho do nějaké sociální bubliny, nebo ho z ní vyrazuje? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
22.7.24 17:41
@smile_xxx píše: Více

Ano, spousta z nich chodí na nemocenskou. Některé ne hned na začátku, ale když přijdou nevolnosti, ty stavy, kdy ti nefunguje mozek, unava… tak prostě jdeš, protože nechceš ohrožovat jednak sebe a druhak pacienty. Ale záleží samozřejmě podle stavu :nevim: stejně jako chodí pečovatelky z domovů pro seniory. Jako jasně, že to není ideální systém, ale jde o pár měsíců a bohužel málokdy bývá možnost nějaké jiné úlevy. A samo, tehotenstvi není nemoc, ale pořád je to jiný stav, a některé ženy ho prožívají v pohodě, a některé jsou na odpis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.24 17:50
@smile_xxx píše: Více

Jak to dělají nevím, protože ve zdravotnictví nepracuji. Ale i tady na emiminu píše spousta sestřiček ze s pozitivním testem odchází na PN nebo se snaží vyjednat přeřazení na pozici kde nebudou s nemocemi tolik ve styku.
V rodině máme zdravotní sestru, dříve pracovala u lůžka a říkala že by tam jako těhotná nezůstala. Později pracovala jako sestra v odborné ambulanci, pouze objednavala pacienty, nebrala ani odběry. Tuto práci delala i těhotná ( zkrácený úvazek) ale sama zmínila ze do nemocnice by těhotná nešla.

A promiň, ale tím že mam svou práci ráda, neznamená že musím v každém případě, za každou cenu pracovat v těhotenství.

• Citovat
  • Upravit
41943
22.7.24 17:50
@Teik310 píše: Více

ale zakladatelka nepíše ani slovo o tom, že by byla na odpis, ale že v září je vysoká nemocnost u dětí a je to psychicky náročná práce, což je ale plno dalších, že? kdyby měla zdravotní problém, není co řešit, ale to tady není, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
22.7.24 18:07
@Keyllah píše: Více

Ja reagovala na dotaz, jak to dělají doktorky. Zakladatelce jsem dříve v diskusi naopak doporučila, ať nastoupí, a na nemocenskou jde, pokud se vyskytne nějaká zdravotní komplikace :nevim: akorát mě asi až tak úplně nepohorsuje, když tehotny zůstanou těch pár měsíců doma, pokud jsou kaput nebo dělají nějaký byť treba neškodné povolání a neciti se na to. Kola kapitalismu roztacime většinu našeho života, určitě dobrých 40 let, co je těch pár mesicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12909
22.7.24 18:10

V těhotenství jsem šla na neschopenku dvakrát, poprvé asi na 14 dní a pak cca měsíc před nástupem na mateřskou. V obou případech jsem už fakt sotva lezla a kvalita práce trpěla. Zpětně viděno bych v obou případech šla trochu dřív a nesnažila se vydržet co nejdéle, ale zas apriori zůstat doma pomalu od počůraného testu a ještě nedodržovat vycházky, na to asi nejsem povaha, ač jsem pohodlnější člověk.

Jinak nechci být zlá, ale zcela realisticky v 10tt ani nemáš za sebou první screening a nevíš, zda v září ještě těhotná budeš. Minimálně bych nechala rozhodnutí tohoto typu až po screeningu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5426
22.7.24 18:16
@paja120 píše: Více

Na PN se kvůli rizikové práci nechodí nepiš bludy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...