Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@unuděná píše: Více
Ja bych si tipla, že vydělává víc než ty. Krásné odpoledne ![]()
@Venusezmarsu píše: Více
To je opravdu směrodatná informace, když se bavíme o tom, kdo podvádí a kdo ne
![]()
@paja120 píše: Více
Kvůli rizikové práci jít na neschopenku je blbost. A taky podvod.
Ahoj, já budu protipól.
Vzhledem k nemocem-páté nemoci opravdu řádí a těm šíleným vedrům bych už do práce nešla.
Dobře si pamatuji tu únavu a nevolnost, která mě cca od 7 t. t. doprovázela. Nedala bych to a vím, že bych nebyla přínosem.
Těhotenství není nemoc, to ne, každá to prožívá jinak, ale zbytečně bych to nepokoušela.
Gynekolog se pro nic za nic u těchto povolání neptá, jestli dotyčná neuvažuje nad neschopenkou (většinou se píše skrze nevolnost).
Pokud je to finančně pro Tebe v pořádku, udělala bych si pohodu. ![]()
@Pralinette na 5. nemoc si muze dojit, zda ma protilatky, v dnesni dobe je ma hodne lidi. ![]()
@Pralinette Známé se taky ptal, co dělá za práci a už je několik měsíců v PN, protože podle dr se ta práce pro těhotnou nehodí. Pracovat chtěla. Má smůlu. Nějak se nechtěla hádat a jelikož má brzy odchod na MD, tak to nějak přežila. Ale pak říkala, že jlcelou dobu byla v pohodě a neměla se nechat ukecat ![]()
@unuděná píše: Více
A jakou sociální bublinu masteda na mysli?
Myslíš, že to, jestli někdo dodržuje vycházky rádi někoho do nějaké sociální bubliny, nebo ho z ní vyrazuje? ![]()
@smile_xxx píše: Více
Ano, spousta z nich chodí na nemocenskou. Některé ne hned na začátku, ale když přijdou nevolnosti, ty stavy, kdy ti nefunguje mozek, unava… tak prostě jdeš, protože nechceš ohrožovat jednak sebe a druhak pacienty. Ale záleží samozřejmě podle stavu
stejně jako chodí pečovatelky z domovů pro seniory. Jako jasně, že to není ideální systém, ale jde o pár měsíců a bohužel málokdy bývá možnost nějaké jiné úlevy. A samo, tehotenstvi není nemoc, ale pořád je to jiný stav, a některé ženy ho prožívají v pohodě, a některé jsou na odpis.
@smile_xxx píše: Více
Jak to dělají nevím, protože ve zdravotnictví nepracuji. Ale i tady na emiminu píše spousta sestřiček ze s pozitivním testem odchází na PN nebo se snaží vyjednat přeřazení na pozici kde nebudou s nemocemi tolik ve styku.
V rodině máme zdravotní sestru, dříve pracovala u lůžka a říkala že by tam jako těhotná nezůstala. Později pracovala jako sestra v odborné ambulanci, pouze objednavala pacienty, nebrala ani odběry. Tuto práci delala i těhotná ( zkrácený úvazek) ale sama zmínila ze do nemocnice by těhotná nešla.
A promiň, ale tím že mam svou práci ráda, neznamená že musím v každém případě, za každou cenu pracovat v těhotenství.
@Teik310 píše: Více
ale zakladatelka nepíše ani slovo o tom, že by byla na odpis, ale že v září je vysoká nemocnost u dětí a je to psychicky náročná práce, což je ale plno dalších, že? kdyby měla zdravotní problém, není co řešit, ale to tady není, že?
@Keyllah píše: Více
Ja reagovala na dotaz, jak to dělají doktorky. Zakladatelce jsem dříve v diskusi naopak doporučila, ať nastoupí, a na nemocenskou jde, pokud se vyskytne nějaká zdravotní komplikace
akorát mě asi až tak úplně nepohorsuje, když tehotny zůstanou těch pár měsíců doma, pokud jsou kaput nebo dělají nějaký byť treba neškodné povolání a neciti se na to. Kola kapitalismu roztacime většinu našeho života, určitě dobrých 40 let, co je těch pár mesicu.
V těhotenství jsem šla na neschopenku dvakrát, poprvé asi na 14 dní a pak cca měsíc před nástupem na mateřskou. V obou případech jsem už fakt sotva lezla a kvalita práce trpěla. Zpětně viděno bych v obou případech šla trochu dřív a nesnažila se vydržet co nejdéle, ale zas apriori zůstat doma pomalu od počůraného testu a ještě nedodržovat vycházky, na to asi nejsem povaha, ač jsem pohodlnější člověk.
Jinak nechci být zlá, ale zcela realisticky v 10tt ani nemáš za sebou první screening a nevíš, zda v září ještě těhotná budeš. Minimálně bych nechala rozhodnutí tohoto typu až po screeningu.
@paja120 píše: Více
Na PN se kvůli rizikové práci nechodí nepiš bludy