Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ja davala s rymou do skoly i s lehkym kaslem. Tak postaci omluvenka do TV.
@Mgree píše: Více
Dekuju, já ještě nevim jak to chodi. A nebude učitelka nastvana ze dávám do školy trochu nastydle dítě? Oni tento týden začínají s ucivem “naostro” a nechci aby zbytečně zameskal učivo.. když teploty nemá. Aby to nebrala jako drzost, ze dítě do školy dam a napisu aby necvicil ze má rýmu..
U kluka ve škole platilo, že pokud dítě může jít do školy, tak je schopné i cvičit (samozřejmě byly výjimky - úrazy, zlomeniny, atd.)
@Anonymní píše: Více
Ucitelky s nachlazenim musi pocitat u techto malych deti, podzim se blizi. Ja jsem to neresila, mozna parkrat dceri rekla, at nechodi s rymou do skoly a chodila. Pro me ryma neni nemoc. S velkym kaslem bych nedala, ale s rymou jo.
Trochu nastydlí tam za chvilku budou všichni. Řídila bych se hlavně tím, jak se cítí dítě a jestli to zvládne. A zameškání se neboj, oni jdou velmi pomalu.
A jinak naše děti se slabou rýmou a kašlem do školy chodí. Vždy jsem ráno podle kašle hodnotila, zda to ještě jde nebo zda už musí zůstat doma.
@nozu píše: Více
Dekuju a na telocvik jsi teda neomlouvala, když měli rýmu? Tak leda ho tam dat a proste bude cvičit i s rymou, abych ještě na tu rýmu neupozornovala.. a kdyby ráno se necítil dobre a měl teplotu, tak ho dávat do školy nebudu (naštěstí pracuju doma)
Na lehký kašlík kup psí sádlo. Třeba Dr. Max má. Natřít na hrudník. Vlastně i na rýmu funguje. Potřít čelo. A nasadit vitamín C, přestože ji čerstvé ovoce a zeleninu. Tak C přidat. Ráno bych zavolala třídní a domluvila bych se s ní. To je taková první srážka bacilů ve třídě v září.
Budeš muset dávat dítě do školy s rýmou i kašlem, dokud nemá teplotu. Nedá se to jinak zvládat. U nás mi každá učitelka i vychovatelka řekla, že kašle celá škola každou zimu.
@Katrinever píše: Více
A ty děti s kaslem a rymou normálně chodi na hodiny tělocviku? Nebo se omlouvaji?
Pokud má jen lehkou rýmu a nedusí se, poslala bych i na TV. Nasadit Dčko, Cčko a šup do školy. ![]()
Tak dekuju holky. Pokud bude ráno stále bez teploty, poslu ho do školy a omluvenku na TV dávat nebudu.. on má stejně rýmu často, tak to by tam nebyl vůbec.. ![]()
Ze zdravotních důvodu prosím omluvte syna z TV. Jsi matka, mas rozhodovací právo nemusí to nikdo povolovat.
Já děti po nemoci omlouvám z tělocviku. Nikdy s tím učitelé neměli problém. Spíš se domluv s dítětem, jestli chce nebo nechce cvičit.
@Anonymní píše: Více
Problém je, že nemocné děti do školy nemohou, je to v každém školním řádu. Ten toleruje jen necvičení po nemoci kvůli rekonvalescenci. Takže jakmile jde do školy, cvičí, nemůžeš oficiálně napsat že je nemocný. To cvičení v první třídě 40 minut neznamená žádný drill neboj.
Je to trochu kocourkov ale jde o to jak se k tomu postavíš ty. Buď si jednoznačně nastavíš že pokud nemá horečku, nebo se nedusí kašlem, je zdravý - a třeba se mu fakt posílí imunita, a nebo ho budeš nechávat doma s každým kašlem ale pak budeš stále doma s prvňákem psát písanku sama.
Ahoj,
Syn má od včerejška rýmu a trochu kasle. Teplotu nemá. Nastoupil do 1.tridy, a nevim zda ho zítra do školy poslat- nechci aby meskal učivo. Mají mít zítra hodinu tělocviku, přemýšlím ze bych ho poslala do školy s omluvenkou, aby necvicil kvůli ryme. Zas nevim, jestli učitelku nenastvu, ze ho dávám do školy s rymou. Co myslíte? Nechat doma i když nemá teplotu nebo ho poslat s omluvenkou na TV?