Do Chorvatska autem na občanku?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13536
24.7.12 11:01

Do Chorvatska autem na občanku?

Dotaz v nadpisu - dá se jet do Chorvatska autem na občanku bez problémů? Jede s námi mamka a teď zjistila, že mám propadlý pas. Rychlopas za 1.500,– se jí moc dělat nechce. Volali jsme na konzulát a podle nich je to v pohodě. Máte s tím někdo zkušenost, jestli skutečně neprudí? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4092
24.7.12 11:04

Já bydlím v chorvatsku naši se za mnou vydali letadlem s občankou a nepustili je do letadla :cert: pak dorazili busem a v poho. Ptala jsem se na to na ambasádě a tam mi řekli že podle českých zákonů se oficialně do chorvatska na občanku nesmí akorát pokud jedeš busem nebo autem tak se nepotkáš s českými celníky takže projedeš ale překračuješ zákon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
24.7.12 11:10
@mikky píše:
Já bydlím v chorvatsku naši se za mnou vydali letadlem s občankou a nepustili je do letadla :cert: pak dorazili busem a v poho. Ptala jsem se na to na ambasádě a tam mi řekli že podle českých zákonů se oficialně do chorvatska na občanku nesmí akorát pokud jedeš busem nebo autem tak se nepotkáš s českými celníky takže projedeš ale překračuješ zákon

Co s tím mají čeští celníci co společného? Mezi ČR a Chorvatskem je nepsaná dohoda, kdy Chorvatsko umožňuje vtup do své země obyvatelům ČR na OP. Ale je to chorvatská záležitost, ne naše. Letadlem vždy jedině s pasem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9709
24.7.12 11:16

Manžel jel teď s kamarády autem, někteří jeli na občanku a bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9354
24.7.12 11:18

Autem úplně v pohodě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
24.7.12 11:21

S letaldem to vím, to nám řekli i na tom konzulátu, že do letadla na občanku ne, ale autem by to mělo být v pohodě. Tak to jsem ráda, že to snad jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
24.7.12 11:22

Autem a busem je to v pohodě, protože Chorvaté umožňují vstup Čechů na OP. Z ČR vyjedeš v pohodě, nikdo nezkoumá, kam jedeš, celnicí neprocházíš a pro Chorvatsko platí výše uvedené. Letecky ovšem nevycestuješ, protože tam je destinace jasně daná a přes českou celnici neprojdeš, protože pro vstup do HR musíš mít z hlediska českých zákonů pas. Takhle to bylo vysvětlované v telce, snad interpretuji správně správné :lol:.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.7.12 11:26

Do Chorvat.na OB :-)

Dnes vyráží kamarádka do Chorvatska busem a také jen na OB :pankac:,ale jestli jedeěš s prckem, tak určitě víš, že ten pas mít musí že?! :kytka: :kytka: Užíjte si to :mavam: :mavam:.Marcela

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.7.12 11:26

Do Chorvat.na OB :-)

Dnes vyráží kamarádka do Chorvatska busem a také jen na OB :pankac:,ale jestli jedeěš s prckem, tak určitě víš, že ten pas mít musí že?! :kytka: :kytka: Užíjte si to :mavam: :mavam:.Marcela

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.7.12 11:28

Do Chorvat na OP

Do Chorvat na OP. OMLOUVÁM SE ZA CHYBU, ALE NEVÍM JAK TO SMAZAT :? MARCELA

• Citovat
  • Upravit
13536
24.7.12 11:33

Jj, dcera pas mít bude, to je jasné. Jde jen o tu mamku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
24.7.12 11:40

Vrátila jsem se z Chorvatska před měsícem a jen s OP. Jeli jsme klasicky ČR-Německo-Rakousko-Slovinsko-Chorvatsko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
24.7.12 11:42

Pritel jel taky do Chorvatska na obcanku… nemel problem, ale potom jsme jeli na vylet pres Cernou Horu (myslim) a to mel problem, nakonec nas pustili, ale zvatlali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
858
24.7.12 11:44

My jeli autem a taky úplně v pohodě, jen se obrňte trochou trpělivostí pokud má mamča novou občanku - já měla už tu menší jak kreditku a museli jsme vysvětlovat co to mám, že to ještě neviděli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
24.7.12 11:46
@Kordules píše:
My jeli autem a taky úplně v pohodě, jen se obrňte trochou trpělivostí pokud má mamča novou občanku - já měla už tu menší jak kreditku a museli jsme vysvětlovat co to mám, že to ještě neviděli…

No, tak ted uz to videli u Tebe, tak nebude problem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario