Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, do kdy jste miminkům vyvařovaly lahvičky a dudlíky? Malá má skoro 7 měsíců. Sestra mi tvrdí, že ona už by flašky jen vymývala a dudlíky sem tam. Kamarádka vyvařuje denně i lžičky pro skoro 2 letou dcerku
. Co vy na to? Dcerka má flašku jen na čaj k příkrmům, který ale stejně nechce, pořád kojím.
Já nevyvařuju vůbec - ani dudlíky.. Vyvařila jsem je jen před prvním použitím a malá zatím žije.. ![]()
vzhledem k tomu, co dítě strčí do pusy v 7m, mi přijde vyvařování jako bezpředmětné.
Já vyvařila všechny věci na začátku, pak jsem je vyvařovala co týden (mezitím každý den normálně umýt) až do nějakého 5m.
No a dítě zatím přežívá naprosto bez úhony.
Vyvařila jsem nové dudlíky a lahvičky, pro sedmiměsíční nebo dvouleté
dítě by mě ani nehnulo. ![]()
Já si to myslela, ale vzhledem k čistotnosti kámošky jsem se lekla, abych nebyla extra čuně a vrah. Ale tak my taky zkusíme přežít bez toho
! Díky
!
@Black_Orchids
Normální umytí samo praktikujem, takový prasátko zas nejsem
. Ale přiznám se, že ty dudlíky už vyvařuju velmi sporadicky. Ale flašku mámě nově, tak dotaz pro formu.. ![]()
ja jsem taky moc nevyvarovala, cas od casu jsem to tam nahazela, ale ne pravidelne.
Pokud bych dávala UM, tak bych asi lahvičky vyvařovala cca do půl roku? Pak už jen vymývala. Pokud by to byly jen lahvičky na čaj a dudlíky a tak, tak ty jsem nevyvařovala téměř nikdy, jako malému jsem dudlíky večer přelila vroucí vodou, pak už míň a míň. Normálně myju jen ve vodě, u hrníčku na pití dávám pozor na takový ty „slizíky“ v pítku.
V 6 nedělí jsem vyvařovala pořád, do půl roku každé tři dny (občas i jenom jednou za týden
) a od půl roku jenom před prvním použitím. Teď už jsem rezignovala dokonce i na to a před týdnem nový dudlík jenom umyla pod vařící vodou
. Samozřejmě všechno vymývám ![]()
Já lahvičky umývala od 6 týdnů v myčce
Savičky umývám a vyvařím ![]()
tak já jsem ta divná, vyvařuju všechno už 17 měsíců + každé 2 měsíce kupuji nové dudlíky a flašky
Malé budou 2 měsíce a za tu dobu jsem vyvyřovala celkem asi 3krát.Jinak jen vymývám horkou vodou.Dr. o tom ví a také mi to schválila
Prý moc sterility akorát škodí.
ahojky, přidám se k těm, co ani jednou nevyvařovali. Mám teda lahvičku od tupperwaree jen na vodu se šťávou, protože jinak jsem kojila a tu dám občas do myčky. Dudlíky meju jen v horké vodě.
Vyvarovala jsem vzdy uplne nove koupenou lahev,dudlik,lzicky. Do pul roku jsem vyvarovala tak jednou tydne a od te doby uz jen kdyz koupime neco noveho. Jinak jem bezne umyvam a nebo v mycce. Maly ma 20 mesicu a vyvarovani uz me prijde dlouho zbytecne.
@Tea 24 píše:
tak já jsem ta divná, vyvařuju všechno už 17 měsíců + každé 2 měsíce kupuji nové dudlíky a flašky
proč?