Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
a od roka už můžou tedy kravské?Moje dr. říká, že nejlépe od tří let, ale na druhou stranu spíš to tvrdí ti výrobci UM. Páč dva roky navíc, to už je slušnej ranec.
@Nelluška píše:
a od roka už můžou tedy kravské?Moje dr. říká, že nejlépe od tří let, ale na druhou stranu spíš to tvrdí ti výrobci UM. Páč dva roky navíc, to už je slušnej ranec.
no právě. UM je taky kravský. Jen usušený a přidané vitamíny, které podle mého názoru normálně stravující se dítě získá z jiných potravin. Batolecí UM už nemají nijak upravenou bílkovinu kravského mléka, ani změněný poměr kaseinu a syrovátky…
Zkusím to acidofilní, dnes jsem mu udělala bílý jogurt s ovocem. Myslela jsem, jak nebude na MM závislej a opak je pravdou
Spíš mi teď zkoumá prsa rukou a pak mi štípne ![]()
mám stejně staré dítko, kojila jsem do 8.měs, pak se malá sama odstavila a snažím se do ní narvat UM aspoň ráno a večer, ikdyž není nějak extra mléková. + máme navečer kaši a odpo většinou jogurt s ovocem. více dr. mi potvrdilo, že dítě by mělo mít v tomo věku aspoň 400ml mléka denně pro správný vývoj.
U prvniho jsme davali sunar do 3 let 500ml každy den k tomu ještě mlečne vyrobky
Ježiš, tak to doufám, že do tří let pít sunar nebude:-)ale kravské mléko k snídani třeba kakao bych je ráda naučila. Malá teď občas vypije to krabičkový, ale to až teď ve čtyřech letech a teď už asi týden jí k večeři krupicové kaše a malý taky:-)
Malé jsem dávala cca do 15ti měsíců pak už jedla normálně mléčné výrobky. Sýry ementál, tvaroh atd.