Jak přestat kojit v 17 měsících?

183
7.4.12 11:48

jak přestat kojit v 17ti měsících?

Ahojte maminky, chci se zeptat na vaši zkušenost, jak nejlépe přestat kojit větší dítko. Malého kojím jen večer a v noci a ráno při probuzení…jenže jsem si ho naučila u prsa usínat. Je nejlepší přestat ze dne na den, předtím nějak vysvětlit? nebo postupně třeba nahrazovat ty noční a ranní kojení??? děkuju za vaše názory :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2183
7.4.12 12:03

vlastni zkusenost nemam ale kamaradka dala dceru na tri dny k babicce ktera rekla ze to zvladne a zvladla. nejlepsi je naraz a neustupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1759
7.4.12 12:23

Ahojky zkušenost mám čerstvou. Během dvou týdnu jsem postupně ubrala 6 kojení mezi jídlem. Prostě jsem řekla že mlíčko není, musela jsem se více věnovat, odpoutávát pozornost. Kňoural ale docela rychle to pochopil. Je mu 19 měsíců. Rychle si zvykl a večer mně tahal do ložnice ,že jdeme dělat hájí. Horši je poslední týden to odstranuju noční kojení. První tři dni jsme téměř nespali budil se po půl hodině až hodině. Čaj mlíčko vodu si nevzal. A čtvrtý den se to zlomilo a spal v kuse od půl desáté do šesti. večeři protahuje nechce do postele. Občas ho uhoupu, jindy u něj ležím a hladim na zádičkach a ve vlasech. Chvíli fňuka a pak usne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
7.4.12 12:46

Já malou odstavovala v 18ti měsícíh, do té doby v noci 5× vzhůru jen proto, aby se přisála a já už byla vyčerpaná. Ze dne na den jsem jí prso vzala a přelepila si bradavky náplastí a že mám bebí přes den to bylo v poho, bez řevu. A 3 noci se budila a jen poplakávala a 4.noc už spinkala celou :-) Teď má malá 26 měsíců a mě pořád teče tak si občas příjde cucnout :-D ale už žádné cyckání v noci

Musíš mít tu vůli vydržet, jinak bude vědět, že si to vypláče. Nebo ať vypomůže tatínek nebo babička a ty spi třeba v jiné místnosti :-) hodně zdaru přeju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
7.4.12 13:32

Taky jsem dcerku odstavila v 17-ti měsících a šlo to velmi snadno, protože jsem mléka už moc neměla a flaška Sunaru jí velice zachutnala. Držela jsem jí s lahví jako u kojení a ona se nemusela namáhat tak jako u prsa, tak z toho valstně profitovala :)

• Citovat
  • Upravit
183
7.4.12 17:02

no, zkusíme to, až bude tatka doma…snad to bude ok, máme koupený banánový sunar, třeba mu zachutná… ;) třeba bude taky konečně spát celou noc… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
12.12.13 20:46

Ahoj maminky, prosím o radu. Malý má 17 měsíců a poslední dobou kojím opravdu hodně často - 10-12× za den. Když měl rok, kojila jsem už jen 2× denně a byli jsme oba spokojení. Pak ale přišla nemoc - dehydratace z norovirové infekce a byli jsme hospitalizovaní v nemocnici. Nechtěl nic jíst, tak jsem začala zase plně kojit. Postupně jíst začal, ale pak zase přišly zoubky - no pořád něco. Teď jsme tedy ve stádiu, kdy kojím často ve dne i v noci, pořád si o to říká a už to začíná být neúnosné. Nechce se mnou usínat (pořád by chtěl být u prsa) přitom s tatínkem usne bez problémů hned…
Takže dneska jsem se rozhodla, zalepila si bradavky náplastí a od 13hodin jsem nekojila. Řekl si o to 3×, pokaždé jsem ukázala zalepená prsa a pochopil :) Teď řeším co dělat v noci. Už teď mám prsa dost nalitá. Vstávat k němu budu muset já. Dát či nedat? Sunar v pohodě pije, ale myslím, že v noci hlad nemá, že to je jen zvyk - podudlat si. Kojení jako takové mi nevadí, klidně bych kojila do 2 let, ale třeba 2× denně…
Děkuji za přečtení a budu ráda za každou radu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna