Do kdy dávat mléko?

2041
9.4.12 14:42

jak dlouho dávat mléko?

Ahoj holky prosím prosím o radu. Malému bude za 14dní rok a řeším dilema. Zatím jsem kojila, většinou chtěl před spaním a jednou v noci, ale poslední dobou už nemá zájem ani večer a v noci už mu dám vodu a chrní dál, takže nepotřebuje. Jenže?máme zaběhlý jídelníček. Ráno jogurt, pak zelenino-masový příkrm, odpoledne ovocnou přesnídávku a večer většinou kaši, už jsem dala i krupicovou a bramborovou s normálním mlékem. Mám ještě někam začlenit umělé mléko? nebo to takhle stačí? nechci ho zbytečně přejídat, protože je buřtík pěknej,ale to už od narození :hug: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3419
9.4.12 14:50

Já si myslím, že to stačí, pokud má večer kašičku. Já prvního kojila 9 měsíců, když jsem pak zkoušela dávat UM, pokaždé se mu s toho zvedal žaludek, takže na UM nebyl nikdy. I Dr. říkala, že to není zapotřebí, když byl na MM 9 měs. stačila večer kaše a přes den nějaký ten krémík, či jogurt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
9.4.12 14:54

já právě myslela, že ještě musí třeba do roka a půl mít nějakou vyloženě mléčnou dávku, ale taky se na UM moc netváří, byla jsem teď tři dny v nemocnici, partner zkoušel dávat a bral jedině kaši a v noci si dal radši vodu se šťávou, bývala bych ještě kojila, ale večer mi přijde najeděný a už jen tak symbolicky cucne a v noci se tím zbytečně probere, takže jsem dnes dala když se probudil vodu a spal dál. nechci ho zbytečně cpát, má 12 a půl kg. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
9.4.12 14:54
@Nelluška píše:
Ahoj holky prosím prosím o radu. Malému bude za 14dní rok a řeším dilema. Zatím jsem kojila, většinou chtěl před spaním a jednou v noci, ale poslední dobou už nemá zájem ani večer a v noci už mu dám vodu a chrní dál, takže nepotřebuje. Jenže?máme zaběhlý jídelníček. Ráno jogurt, pak zelenino-masový příkrm, odpoledne ovocnou přesnídávku a večer většinou kaši, už jsem dala i krupicovou a bramborovou s normálním mlékem. Mám ještě někam začlenit umělé mléko? nebo to takhle stačí? nechci ho zbytečně přejídat, protože je buřtík pěknej,ale to už od narození :hug: :mrgreen:

Jestli dobře počítám tak malej baští čtyřikrát denně? To je podle mě málo… chybí mi tam dopolední svačinka to minimálně…Klidně menší porce ale pětkrát denně aby se právě nemusel zaplácávat mlíkem třeva večer nebo v noci.
Mě tam přijde těch mléčných výrobků taky málo - píšeš ráno jogurt - jak velkej ? Pak masozelenina a pak přesnídávka a v tý kaši - kolik toho mlíka má? Měl by mít v různých formách minimálně(!) půllitr aspoň neli víc.
Podle mě by to mohlo vypadat takto - Snídaně - mlíko, sváča- jogurt, pak oběd- masozelenina, sváča - ovoce (banán s jablíčkem, přesnídávka atd) večer mléčnou kaši - (proč bramborovou?) Nebo můžeš svačiny prohodit a dát ráno ovoce a odpol jogurt pokud bys měla pocit, že hůř jí oběd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
9.4.12 14:56

no on jí právě až moc. Ráno má normální bílý jogurt aktivia, mlíko ráno nechce, to jsem zkoušuela MM, ráno ho prostě nechce a UM už vůbec. Snídáme cca v 9 a pak jí v půl 12, dopolední sváču nedáváme. protože od půl 10 do půl 12 spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
9.4.12 14:58
@Sisulík píše:
Jestli dobře počítám tak malej baští čtyřikrát denně? To je podle mě málo… chybí mi tam dopolední svačinka to minimálně…Klidně menší porce ale pětkrát denně aby se právě nemusel zaplácávat mlíkem třeva večer nebo v noci.
Mě tam přijde těch mléčných výrobků taky málo - píšeš ráno jogurt - jak velkej ? Pak masozelenina a pak přesnídávka a v tý kaši - kolik toho mlíka má? Měl by mít v různých formách minimálně(!) půllitr aspoň neli víc.
Podle mě by to mohlo vypadat takto - Snídaně - mlíko, sváča- jogurt, pak oběd- masozelenina, sváča - ovoce (banán s jablíčkem, přesnídávka atd) večer mléčnou kaši - (proč bramborovou?) Nebo můžeš svačiny prohodit a dát ráno ovoce a odpol jogurt pokud bys měla pocit, že hůř jí oběd…

a proč by nemohl mít bramborovou?Střídám krupičkovou, bramborovou, rohlík se šunkou, různě, tak přece jen je to roční dítě a ne tří-měsíční miminko :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
9.4.12 15:00
@Nelluška píše:
no on jí právě až moc. Ráno má normální bílý jogurt aktivia, mlíko ráno nechce, to jsem zkoušuela MM, ráno ho prostě nechce a UM už vůbec. Snídáme cca v 9 a pak jí v půl 12, dopolední sváču nedáváme. protože od půl 10 do půl 12 spí.

Jasně rozumím máte tento režim ..chápu. Tak bych dala dvě menší svačinky odpolko z toho jednu s mléčným výrobkem - ročňáček může i žervé, třebas, rozmačkat banán do jogurtu ..Jinak malej je teda jako 12kg dítko zcela v pohodě :) . Můj nejstarší měl na roce skoro 14kg, a dnes je jak lunt - nepoznala bys že měl někdy faldíky, tak se toho neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
9.4.12 15:01
@Nelluška píše:
a proč by nemohl mít bramborovou?Střídám krupičkovou, bramborovou, rohlík se šunkou, různě, tak přece jen je to roční dítě a ne tří-měsíční miminko :D

Může bramborovou kaši klidně .. to ne že ji nesmí, ale jde o tu mléčnou dávku protože kolik mlíka dáš když děláš bramborovou a když jinou kaši?? .. to on ji může i na oběd třeba s mrkvičkou podušenou ..co by nemohl :)

Příspěvek upraven 09.04.12 v 15:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
9.4.12 15:04

Tak náš malý má ještě dvakrát mléko a jsou mu dva, jogurt, přesnídávka, kaše, oběd-co my a do toho ještě křupky, rohlík, …byl to také buclík a jaký, najednou je to nudle. Rozhodně bych se snažila mléko začlenit, ale jestli ho nechce :think: co kefír ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
9.4.12 15:06

dala jsem tam hodně mléka, koupila jsem polotučný, plnotučný mu dávat nechci. no tak to měl slušný 14kg :mrgreen: já to říkala dr na 10timěsíční kontrole, že už má 12kg a ona, že pokud je kojenej, je o ok. Snad to brzy vyběhá, ale on momentálně pro jídlo žije :mrgreen: včera měl slavostně svíčkovou se dvěma a byl úplně v sedmém nebi. Asi zkusím před spaním odpoledne ještě jeden bílý jogurt nebo dávat ovoce do bílého jogurtu. To mu bude šmakovat a další mléčná dávka dobrá, díky:: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
9.4.12 15:07

MAlá byla taky kojená+klasické jídlo a kolem roka už pila jen na noc a ve 14.měsících se odstavila úplně.U nás byl režim Sn 8.00-pečivo(většinou půl suchého rohlíku) sv10.00-jogurt, kolem půl 11 šla spát, jak vstala, tak oběd.Kolem 14.30hod přesnídávka 17.00 pečivo se šunkou,žervé nebo sýrem 19.00 kaše(asi do 16.měs) pak už je nechtěla, večeřela polívku a teď buď to co zbyde od oběda nebo pečivo s něčím.
A poslední 2 týdny mi pije kravské mléko s hrnečku ke snídani.

• Citovat
  • Upravit
81479
9.4.12 15:07

Óbvykle se uvádí, že dítě má mít ekvivalent 500ml mléka denně. Jogurt 150g se počítá jako 200ml mléka, kaše podle objemu, počítám, že dáváš 150-200ml. Takže by měl ještě jednu mléčnou dávku mít - buď mléko, můžeš klidně normální kravské nebo lépe nějaké kysan é - já dávala acidofilní. Případně lze ještě sýry, žervé, tvaroh…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
9.4.12 15:11
@kozisek píše:
Tak náš malý má ještě dvakrát mléko a jsou mu dva, jogurt, přesnídávka, kaše, oběd-co my a do toho ještě křupky, rohlík, …byl to také buclík a jaký, najednou je to nudle. Rozhodně bych se snažila mléko začlenit, ale jestli ho nechce :think: co kefír ;)

to je dobře, že má mlíčko, malá taky po kojení už nic nechtěla, jen takový ty mlíko-kaše od Nestle, jenže dvě stály 60kč:-(vydrželi jsme čtyři měsíce. Dnes jí jsou čtyři a pořád mlíko ne, jen jogurty, ale taky s donucením a sýry má moc ráda a krupičkovou kaši, tu by mohla každý den:-) Je taky hubeňour.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
9.4.12 15:12
@Alpaka píše: Óbvykle se uvádí, že dítě má mít ekvivalent 500ml mléka denně. Jogurt 150g se počítá jako 200ml mléka, kaše podle objemu, počítám, že dáváš 150-200ml. Takže by měl ještě jednu mléčnou dávku mít - buď mléko, můžeš klidně normální kravské nebo lépe nějaké kysan é - já dávala acidofilní. Případně lze ještě sýry, žervé, tvaroh…

to acidofilní už může od roka? to bych zkusila, je to zdravé, ale nevím nevím, jak mu bude šmakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
9.4.12 15:17

Já to dávala už od 11ti měsíců. Složení jako jogurt- kravské mléko a mléčné kultury. Bílkovina je naštěpená, takže je to stravitelnější, než klasické mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová