Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Viděla chlapečka doktorka? My jsme taky od začátku blicí, takže nutriton dostával taky. Ale to co popisujete vy se zdá být jako větší problém, to bych se neodvažovala hodnotit. Spíš zajděte k doktorce. U nás třeba ublinkne, když je přepitý. Že by byl Váš chlapeček přepitý… ![]()
Jestli to není pálení žáhy při refluxu. Každopádně by bylo potřeba vyšetření, stejně jako Muffinka se přikláním ke konzultaci s lékařem. Moje dcerka taky hodně blinkala, ještě teď v půl roce není zcela klid, ale nikdy neplakala po kojení ani po blinkání. Může mít třeba i bolesti bříška k tomu. ![]()
Meli jsme neco podobneho, mala se prepijela a bolelo ji pak brisko. Zkusila si dat nejake kapicky na brisko? Jinak jsem delala pri kojeni pauzy, dala odrihnout a pak pokracovala v kojeni. A lip mi spala, kdyz jsme podlozili postylku do vyvysene polohy. Nicmene bych to konzultovala s Mudr- moje doktorka se i podivala na kojeni a udelala kontrolni vazeni pred a po kojeni a podle toho poznala, ze mala hlta a prepiji se.
Doktorce jsem o tom říkala,říkala že by mohlo jít o reflux a že ho mám mít ve zvýšené poloze,to taky dělám.Já opravdu nevím,první syn měl reflux taky jen mírnej a měl to potvrzení od doktorky ale tohle teda nedělal,takže si opravdu už nevím rady
![]()
Kontrolní kojení jsme dělali,během deseti min. toho vypil 120ml,v postýlce to mám vyvysene,myslím že z nedostatku mléka to není,mývá dost plen počůraných a dost těžkých,stoličku má taky krásně žlutou,u toho pláče se pěkně kroutí,napíná se a jak si odkrkne tak mu teče to mlíčko z nosánku a začne strašně plakat.
No nejsem zadna odbornice a nechci schazovat vasi Mudr. Nase mi pocitala, ze by mela mala vypit 1/6 svoji vahy, kojila jsem 8× denne a mala vazila 3300g, tak mi to spocitala, ze prumerne (pokazde vypiji jine mnozstvi) by ji stacilo vypit kolem 70 ml a me tenkrat vypila 95 ml, coz bylo moc. Navic to taky poznala podle pribirani-mala pribirala 250-500g tydne a to ze je moc. Zacala jsem na jeji radu kojit jen z jednoho prsu, jen 10 min a s prestavkama na odkrknuti, davala jsem kapicky a davala lactobacilky. Prestala blinkat, ale brisko ji bolelo porad. Jinak jsem to taky resila ve 4 tydnech-to nam taky zacaly problemy a bohuzel skoncily az s prvni lzickou prikrmu, ve 4 mesicich:-(
Tak malý měl v pondělí 4470g to jsme byli na tom kontrolním kojením a v pátek měl 4760g začla jsem dávat po třech hodinách,dřív mu prostě nedám a dlouho nekojíme max 10-15 min.Doktorka na to nic neříká,už jsem měnila jednou doktorku kvuli přístupu k nám,trošku nás odbývala a nerada bych to dělala znovu,ale pokud by nás neřešila udělal bych to znovu.Skusím to sní probrat v uterý co nám poradí.Kapičky dávám Espumisan ale nepomáhá to,prvního syna jsem kojila pul roku a u tohohle to nevidím moc nadějně
![]()
Ivet, vubec se ti nedivim, diky pocatecnim problemum s kojenim, mam ke kojeni trosicku odpor, ted se to zlepsilo, kdyz mala uz ma brisko v pohode. Ja jsem u toho i rvala:-) A i proto jsem s prikrmama zacala uz ve 4 mesicich:-)
Jeste treba zkus jiny kapicky, nam treba zabiral fenikl-davala jsem bud feniklovy caj nebo kapicky babycalm, kdyz to nepomohlo, tak infacol. Treba se to zlepsi, ono se pry i mezi 4-6 tydnem meni slozeni mlika a nektere deti maji problemy, nez si zvyknou…Ja se kazdyho ptala na rady a kazdy rikal, ze mam jlavne vydrzet-dodneska me chyta amok, kdyz se me nekdo pta stylem „no ale kojis, ne?“
Takze ti hlavne preju pevne nervy a podle me, vic nez nutnost plnyho kojeni, je pohoda maminy a prcka;-)
Já se snažím být v klidu ale když vidím jak se ten prcek trápí a kroutí je my hrozně.Já jsem přemýšlela že jsem nedávno skusila dát si kafe,slaboučký s mlíkem jestli by to nemohlo být z toho,nebo jsem taky začla pít caro s mlíkem ale hodně nemohlo by to mít nějakou souvislost stím jak piju hodně mlíka?Vypila jsem toho cara tak 2 litry denně.Toho kafe byl jen šálek pak už jsem ho nepila.Dnes jsem vyřadila i to caro piju jen feniklový čaj a kojící čaj.
ahoj, kojení bych rozhodně nevzdávala, nemyslím totiž, že přechod na umělé mléko by ti zažívací trable vyřešil, ba právě naopak.
podle popisu tipuju taky, že je moc napitej, případně, že má intoleranci na nějakou složku v mléku, tzn. může mu vadit něco, co ty jíš.
mám osobní zkušenost s intolerancí kravského mléka u miminka, taky hodně ublinkával a zároveň chtěl pít často, a tím se to ještě horšilo, trochu bludnej kruh, taky ho bolelo bříško a přidala se zelená stolice. možná jestli jíš hodně mléčných výrobků, zkus je co nejvíc omezit, nejlépe vysadit. Na efekt si však je nutné chvíli počkat, u nás to trvalo měsíc než se to upravilo.
jo a taky mu mohou vadit právě ty fenyklové čaje, moje dítě po nich mělo hrozné bolení
Ahoj, to co popisuješ je naprosto stejné jako u nás!!! Hodně blinká ale z nosánku mu mlíčko teda neteče, to je jedinej rozdíl od vás…
Byla jsem s tím i u doktorky, a je to tříměsíční kolika spojená s přejídáním malého. Na kontrolním vážení mi z jednoho prsa vypil 180 ml!!! A to je stračně moc, takže jak už někdo výše psal, kojit jen z jednoho prsa, a s přestávkama nechávat odříhnout… Před každým kojením dáváme lefax (dá se koupit i bez receptu) a mezi kojením 2 lžičky fenyklového čaje. Jsou dny, kdy je malý ok, a jsou dny které probrečí…ale to je prostě tou kolikou, na kterou děti trpí, úplně se jí člověk zbaví opravdu až po těch 3 měsících. Jo a koupila jsem laktobacily od swiss, beru je já, a dávám i malému…ale o výsledku tě můžu informovat až později, protože je bereme teprve 2. den..... držím palce, ať to zvládáš bez psychické újmy, vím jaké to je..... a ještě můžeš malému nahřívat bříško, cvičit s nožičkama, pomáhá i pokládání na bříško (ale ne hned po kojení, zvracel by).
ahoj, mě malá taky blila nosem (občas se jí to povede i teď)… bylo to z přejídání a taky, jak spolykala u kojení hodně vzduchu a pak to šlo šechno najednou ven. Jestli má reflux a dobře ti prospívá, tak se s tím stejnak nic nenadělá
Koj jen z jednoho prsa a dávej průběžně odříhnout
Omezovat to na přesný 3hod intervaly mi nepřijde moc dobrý, přece ho nenecháš hlady brečet. A kojení nevzdávej, ono se to bude postupně zlepšovat ![]()
taky mu dávám najíst dle potřeby a ne striktně po 3 hodinách…
Dobrý den,potřebovala bych poradit,mám syna jsou mu 4 týdny,poslední týden dělá strašný zle,blinká po nakojení i nosánkem mu teče mlíčko,většinu času nespí,a po nakojení spustí strašný pláč takový jako kdyby ho něco bolelo,přibývá pekně PH byla 3710g a ve 25dnech měl 4760g takže hlady by to nejspíš nemělo být,největší pláč spustí když si odkrkne.Nevíte čím by to mohlo být a co stím mám dělat?Jsem už docela zoufalá,stímhle jsem se ještě nesetkala.Spinká jedině v ruce a to se sním musí houpat a stejně sem tam pokukuje.v noci spinká,budí se co tři hodiny a jen nakojím,dám do postýlky a zase spí tak nechápu tu změnu přes den.Na KOJENÍ.net jsem četla o nutritonu,jestli jde o reflux ale já už nevím opravdu,poradte prosím.Děkuji