Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahoj,
dcerce budou dva roky a doteď jí dáváme UM (Sunar). Chtěla jsem se zeptat, jestli někdo nevíte, do kdy bych jí měla Sunar dávat. Přemýšlela jsem, jestli by jí nestačilo normální kravské mlíko.
Samozřejmě jí normální mléčný výrobky, a nemá s tím žádný problém, ale nechci nic uspěchat, aby jí ten Sunar třeba nechyběl…
Kdy jste vy přecházely na obyč mlíko?
Díky
Bibina
Ideální je, jak se všude píše, dávat batolecí mléko do tří let věku dítěte. Ovšem ne každé dítě ho chce. Třeba náš Adam ho pil jen do roka a třech měsíců a pak ne. Ale dodnes večeří mléčnou kaši, tak 250 ml. Tak alespoň něco a jsem za to ráda
No a kravské mléko pije od toho roku a třech měsíců, někdy vymlaskne tři hrnky po 200 ml ![]()
Tak já malé dávám pořád UM. Dostává i obyč. UM budu dávát do 3l.
My davali UM do dvou let. Pak postupne jsem nahrazovala kravskym cerstvym a nejlepe se osvedcilo Jihoceske mleko v krabicce. Trvanlive mleko jsem nedavala a protoze nas tatinek take ma velmi rad mleko, jeste do tri let jsem mela doma v rezerve mleko umele. Zhruba od roka dcera pila od Nestle Junior Bifidus mleko 1-3 roky, balene v plechovce.
V reklamach teda pisou, ze UM se ma davat do tri let, ale jednak to jsou reklamy a jednak dcera kdyz videla, ze pijeme „normalni“ mliko, tak ho chtela taky a umely pak byla jen nouzovka. Hanka
tak nam doktorka rekla, ze do dvou letje to dobre, do tri let idealni, cili dcera byla skoro do 3let na Sunaru, samozrejme kase, pudinky,…jsem delala z normalniho mleka, ale ranni a vecerni mleko byl Sunar
Mno, naší malý budou za chvíli 4 roky a stále pije umělé mlíčko - Hami 3. Normální mléko jí nechutná, ani kakao, tak proč jí to upírat, když si na svém Hami fakt pochutnává. Je to takový její rituálek. Jinak ostatní mléčné výrobky baští v pohodě.
)
Holky, přihodím dotaz. Včem jim to UM mlíko dáváte? Pijou ho z hrnečku, nebo mají lahvičku s dudlíkem?
Já dávám UM z flašky, už to vůbec neřeším, slyšela sem že se může stát že když jí flašku vemu může přestat to UM pít. Ale vše ostatní pije z hrnečku. Je to pro ní taky takový rituál ráno si dát UM jako miminko ![]()
Tak tohle bylo zřejmě u nás. V 15 měsících jsem mu lahev vzala a z hrnku UM nechtěl. No ale už to vracet nebudu, stačí, že na spaní máme dudlíka ![]()
Ahoj.
Radim má večerní mimirituál - Sunar z flašky. Pije i normální kravské mléko, ale v menším množství, protože z hrnku nám to pořád nějak nejde. ![]()
Beruška ![]()
Ahoj,
naší malé bude brzo 2,5 roku, a nemůžem se rozloučit s umělým mlíkem. Prostě jí chutná. Kravské (obyčejné) mléko jsem zkoušela, ale zatím nechce. Pije stále UM z flašky, ale čaj pije normálně z hrnečku.
Lékaři sice doporučujou dávat UM až do 3 let, ale kámošky přešly třeba ve 2 letech na kravské mléko, a bez problémů.
Nám se to nedaří, tak holt kupujem umělé, no, maaaalinko nám to leze do peněz,
ale nedá se nic dělat! ![]()
Pitris