Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky někde jsem četla že by dítě měla mít denně 500ml mléka nebo mléčných výrobků. Tak by mě zajímalo jak to je. My ráno kojíme cca 200ml, v poledne masozeleninový příkrm 200g, odpoledne ovocná přesnídávka 200g a večer UM 250ml. Jelikož nemáme s papáním problémy,sní cokoliv,chtěla bych ranní kojení nahradit bílým jogurtem. Stačilo by tedy kdyby měla denně 200g bílého jogurtu a večer 250ml UM? Díky za rady.
Zuzík+Anička
Ahoj!
Mně to přijde moc brzy na to, aby 7-měsíční mimino už mělo tak málo mléka jako takového.
Ty už chceš přestat s kojením?
Je to samozřejmě jen na tobě, ale já osobně jsem v tomhle věku ještě převážně kojila.
A jogurt bych tak brzy taky nedávala.
Píšu jen svůj názor. Myslím ale, že i odborníci by nedoporučili v tomhle věku nahrazovat mateřské mléko něčím jiným, pokud to není nutné.
Taky si myslim,ze mimi by melo mit i mleko jako takove. Ja uz bohuzel od 5. mesice nekojim, ale davam ji dostatek UM /tak tech 600 ml/. K tomu tak obden i ten bilej jogurt - nam ho naopak det. lekarka doporucila.
Ahojky, taky mi bylo řečeno, že čím více mléka tím lépe. Takže bych určitě kojení nenahrazovala jogurtem…
ZUZIKu - tusim ze 500ml denne mlika by melo mimco mit, taky mi prijde na jogurt brzy, ale ja s nicim nespechala, malej mel ekzem…
D